Skriv ut denna sida

Ny Almtunaförlust i damettan

2014-11-02 - 20:07

Efter fyra matcher i rad med en oavgjord och tre segrar förlorade ikväll Almtuna sin andra raka match i damernas division ett östra.

 

Almtuna började matchen som spelades i C-hallen bäst och tog ledningen med 1-0 i periodens sista minut. Målskytt blev Amanda Lundell som gjorde sitt tredje mål den här säsongen och hemmalaget vinner skotten med 12-6 och fortsätter att skapa chenser utan att sätta dit pucken.

 

I andra perioden utökar Almtunas Andrea Cordoba till 2-0 och så långt såg det ändå bra ut, Södertälje kom dock till spel med tre femmor mot Almtunas två och frågan var om man skulle orka i hela matchen.

 

Bara två minuter efter målet reducerar Södertälje till 2-1 och vänder matchen till sin fördel i den tredje perioden. Först kvitterar Erika Wahlberg till 2-2 efter fyra minuter av perioden och Suyin Didriksson avgör med sitt 2-3 i PP när Almtunas Amanda Lundell sitter utvisad.

 

Almtuna tappar 2-0 till förlust 2-3 vilket förmodligen kan tillskrivas spel med för få spelare, när man möter andra lag som också spelar på två femmor orkar man lika mycket men mot ett topplag som Södertälje som kommer till spel med tre femmor blir uppgiften svår.

 

Almtuna - Södertälje 2-3 (1-0, 1-1, 0-2)

Almtunas mål: Amanda Lundell, Andrea Cordoba.

Publik: 47

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Allsvenskan: Det var dramatiskt i Upplands Bilforum Arena när speakern meddelade att "samtliga spelare omedelbart måste lämna isen" då endast 30 minuter återstod till matchstart. Anledningen var att tretton spelare i hemmalaget testats positivt för Corona.

Allsvenskan: Almtuna låg under med 0-2 efter den första perioden. Då var det inte mycket som talade för uppsalalaget men en starkt mittenperiod grundlade segern med 6-3 mot Karlskoga.

Allsvenskan: Almtuna tog tre poäng i kvällens möte hemma i Upplands Bilforum Arena genom att besegra Modo med 3-0. För tio dagar sedan möttes lagen i Örnsköldsvik, även då vann Almtuna och höll nollan efter seger med 2-0.

Allsvenskan: Efter missräkningen mot Tingsryd (1 poäng på två matcher) är Almtuna tillbaka på vinnarspåret efter seger på onsdagen mot Söderttälje med 4-2.

Träning: Almtuna blev nollade av Hockeyettanlaget Hudiksvall i onsdagens träningsmatch, gästerna gjorde samtliga tre mål i matchen och vann med 0-3.

Allsvenskan: Almtuna hade allt i egna händer, men den minnesgode kommer ihåg hur Kristianstad spelade ner Almtuna i division ett i förra säsongens sista kvalmatch. Den här kvällen var det aldrig något snack, efter en trevande första period tog Almtuna över och vann säkert med 4-0.

Allsvenskan: Almtuna besegrade Västerås i lördagens arosderby med 4-2, segern innebär att man håller avståndet ner till "fel" sida om kvalstrecket med tre poäng.

Allsvenskan: Almtuna föll med 1-4 mot topplaget Modo i onsdagens allsvenska omgång. Samtidigt vann Kristianstad sin match mot Karlskrona och nu skiljer bara en poäng mellan lagen på varsin sida om det negativa kvalstrecket.

Allsvenskan: Almtuna såg ut att vara på väg mot en förlust mot avhängda bottenlaget AIK i måndagkvällens omgång av Hockeyallsvenskan. Ett målmässigt ryck under slutminuterna vände dock på matchen till seger med 3-2 för uppsalalaget.

Allsvenskan: Vilken islossning för Almtuna som vann med 5-1 efter att ha gått från 1-1 till en övertygande seger med fyra raka mål i slutperioden mot Kristianstad.