Skriv ut denna sida
Almtuna förlorade mot AIK i förlängningen. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) Almtuna förlorade mot AIK i förlängningen. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Almtunaförlust i sudden death

2014-10-23 - 22:55

Almtuna hade chansen att gå upp som tabelletta i hockeyallsvenskan vid en seger mot bottenlaget AIK. Det blev dock förlust för uppsalalaget efter 2-2 vid full tid och 2-3 i förlängning.

 

Över 2000 åskådare hade sökt sig till Metallåtervinning Arena, och man fick se sitt Almtuna ta ledningen med 1-0 genom Tobias Hage redan i den första minuten.

 

I andra perioden kvitterar AIK och tar också ledningen med 1-2 det sistnämnda målet gjort när Almtuna hade Patrik Norén utvisad. Almtunas Emil Larsson kvitterar innan periodens slut och den tredje blir sedan mållös.

 

Det ser ut som att sudden death ska bli mållös, men med 40 sekunder kvar utvisas Per Svensson och AIK behöver bara 25 sekunder på sig för att göra 2-3 och ta med sig bonuspoängen.

 

Noterbart från matchen var naturligtvis den fina publiksiffran, den lite svårflirtade uppsalapubliken hittar till arenan när det går bra för laget. Noterbart i övrigt är skottstatistiken som Almtuna vinner med 33-20, matchen vinner dock AIK med 2-3.

 

Almtuna - AIK 2-3 s.d (1-0, 1-2, 0-0, 0-1)

Almtunas mål: Tobias Hage, Emil Larsson.

Publik: 2 046

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Taggad under sport, ishockey, allsvenskan, uppsala, aik

Allsvenskan: Det var dramatiskt i Upplands Bilforum Arena när speakern meddelade att "samtliga spelare omedelbart måste lämna isen" då endast 30 minuter återstod till matchstart. Anledningen var att tretton spelare i hemmalaget testats positivt för Corona.

Allsvenskan: Almtuna låg under med 0-2 efter den första perioden. Då var det inte mycket som talade för uppsalalaget men en starkt mittenperiod grundlade segern med 6-3 mot Karlskoga.

Allsvenskan: Almtuna tog tre poäng i kvällens möte hemma i Upplands Bilforum Arena genom att besegra Modo med 3-0. För tio dagar sedan möttes lagen i Örnsköldsvik, även då vann Almtuna och höll nollan efter seger med 2-0.

Allsvenskan: Efter missräkningen mot Tingsryd (1 poäng på två matcher) är Almtuna tillbaka på vinnarspåret efter seger på onsdagen mot Söderttälje med 4-2.

Träning: Almtuna blev nollade av Hockeyettanlaget Hudiksvall i onsdagens träningsmatch, gästerna gjorde samtliga tre mål i matchen och vann med 0-3.

Allsvenskan: Almtuna hade allt i egna händer, men den minnesgode kommer ihåg hur Kristianstad spelade ner Almtuna i division ett i förra säsongens sista kvalmatch. Den här kvällen var det aldrig något snack, efter en trevande första period tog Almtuna över och vann säkert med 4-0.

Allsvenskan: Almtuna besegrade Västerås i lördagens arosderby med 4-2, segern innebär att man håller avståndet ner till "fel" sida om kvalstrecket med tre poäng.

Allsvenskan: Almtuna föll med 1-4 mot topplaget Modo i onsdagens allsvenska omgång. Samtidigt vann Kristianstad sin match mot Karlskrona och nu skiljer bara en poäng mellan lagen på varsin sida om det negativa kvalstrecket.

Allsvenskan: Almtuna såg ut att vara på väg mot en förlust mot avhängda bottenlaget AIK i måndagkvällens omgång av Hockeyallsvenskan. Ett målmässigt ryck under slutminuterna vände dock på matchen till seger med 3-2 för uppsalalaget.

Allsvenskan: Vilken islossning för Almtuna som vann med 5-1 efter att ha gått från 1-1 till en övertygande seger med fyra raka mål i slutperioden mot Kristianstad.