Skriv ut denna sida
Simon Mattson i friläge med målvakten. (Foto: Peter Bohlin) Simon Mattson i friläge med målvakten. (Foto: Peter Bohlin)

Almtunaseger i slutminuten

2014-09-30 - 21:37

Almtuna tog tre viktiga poäng mot Asplöven när man segrade med 3-2, segermålet inprickat av Martin Janolhs med halvminuten kvar.

 

Den stora snackisen inför matchen var målvaktsvalet i Johan Holmqvists skadefrånvaro, ersättaren blev utlånade Christoffer Bengtsberg istället för Alexander Sahlin.

 

Valet av Bengtsberg kan ingen ifrågasätta efter kvällens match, han gjorde en stabil insats i Almtunamålet och kan inte lastas för de två mål som han släppte in. Första perioden blir mållös och så mycket mer finns inte att säga om den, i andra tar Asplöven ledningen med 0-1 efter tio minuters spel genom Jacob Lagace.

 

Målet görs i powerplay sedan Almtuna dragit på sig ett lagstraff för många spelare på planen, Lagace har lite flyt som får in pucken ur nästan ingen vinkel alls. Samme Lagace drar på sig 2+2 minuter på botbänken i slutet av perioden och Almtuna kvitterar i det efterföljande numerära överläget genom Tobias Hage.

 

Fem minuter senare kan Simon Mattsson ge Almtuna ledningen med 2-1 och tar en liten revansch efter ett missat friläge från den andra perioden.

 

Tredje perioden blir lika händelserik som de två första tillsammans och Asplöven kvitterar till 2-2 och resultatet ser ut att stå sig perioden ut men med halvminuten kvar får Martin Janolhs ett friläge och fintar målvakten Daniel Spence och sätter 3-2 som blir slutresultat.

 

Almtuna går upp till åttonde plats i tabellen på 11 poäng, nästa match spelas på torsdag mot Björklöven hemma i Metallåtervinning arena.

 

Almtuna - Asplöven 3-2 (0-0, 0-1, 3-1)

Almtunas mål: Tobias Hage, Simon Mattsson, Martin Janolhs.

Publik: 913

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Allsvenskan: Det var dramatiskt i Upplands Bilforum Arena när speakern meddelade att "samtliga spelare omedelbart måste lämna isen" då endast 30 minuter återstod till matchstart. Anledningen var att tretton spelare i hemmalaget testats positivt för Corona.

Allsvenskan: Almtuna låg under med 0-2 efter den första perioden. Då var det inte mycket som talade för uppsalalaget men en starkt mittenperiod grundlade segern med 6-3 mot Karlskoga.

Allsvenskan: Almtuna tog tre poäng i kvällens möte hemma i Upplands Bilforum Arena genom att besegra Modo med 3-0. För tio dagar sedan möttes lagen i Örnsköldsvik, även då vann Almtuna och höll nollan efter seger med 2-0.

Allsvenskan: Efter missräkningen mot Tingsryd (1 poäng på två matcher) är Almtuna tillbaka på vinnarspåret efter seger på onsdagen mot Söderttälje med 4-2.

Träning: Almtuna blev nollade av Hockeyettanlaget Hudiksvall i onsdagens träningsmatch, gästerna gjorde samtliga tre mål i matchen och vann med 0-3.

Allsvenskan: Almtuna hade allt i egna händer, men den minnesgode kommer ihåg hur Kristianstad spelade ner Almtuna i division ett i förra säsongens sista kvalmatch. Den här kvällen var det aldrig något snack, efter en trevande första period tog Almtuna över och vann säkert med 4-0.

Allsvenskan: Almtuna besegrade Västerås i lördagens arosderby med 4-2, segern innebär att man håller avståndet ner till "fel" sida om kvalstrecket med tre poäng.

Allsvenskan: Almtuna föll med 1-4 mot topplaget Modo i onsdagens allsvenska omgång. Samtidigt vann Kristianstad sin match mot Karlskrona och nu skiljer bara en poäng mellan lagen på varsin sida om det negativa kvalstrecket.

Allsvenskan: Almtuna såg ut att vara på väg mot en förlust mot avhängda bottenlaget AIK i måndagkvällens omgång av Hockeyallsvenskan. Ett målmässigt ryck under slutminuterna vände dock på matchen till seger med 3-2 för uppsalalaget.

Allsvenskan: Vilken islossning för Almtuna som vann med 5-1 efter att ha gått från 1-1 till en övertygande seger med fyra raka mål i slutperioden mot Kristianstad.