Skriv ut denna sida
Malmö är favoriter att vinna Hockeyallsvenskan. (Foto: Peter Bohlin, arkiv) Malmö är favoriter att vinna Hockeyallsvenskan. (Foto: Peter Bohlin, arkiv)

Malmö - tränarnas favorit till seriesegern

2014-09-04 - 21:09

Under torsdagen genomfördes Hockeyallsvenskans upptaktsträff och tränarnas favorit till seriesegern är Malmö, utmanare blir Västerås och Södertälje.

 

Även malmötränaren Mats Lusth tippade sitt eget lag som etta med Rögle som främsta utmanare. Almtunas lagkapten Victor Rollin-Carlsson tror även han på Malmö men med Västerås som främsta utmanare.

 

Vad Almtunas tränare Niklas Eriksson tror framgår inte, han tror dock på en framskjuten placering för sitt lag.

- Vi ser oss själva som ett topplag, menade Eriksson på upptaktsträffen.

 

- Får vi ihop kollektivet vet jag att vi kommer att hamna topp åtta, fyller Viktor Rollin-Carlsson i.

 

Västerås tränare Martin Frilander stod nog för upptaktsträffens mest klockrena uttalande.

- Försvar är bästa försvar. Det kommer det alltid att vara. Det gäller att hitta en struktur bara, menar Frilander som därmed tog död på den gamla klyschan om att anfall är bästa försvar.

 

I morgon fredag spelar Almtuna genrep inför seriepremiären då man möter AIK på hemmaplan.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Allsvenskan: Det var dramatiskt i Upplands Bilforum Arena när speakern meddelade att "samtliga spelare omedelbart måste lämna isen" då endast 30 minuter återstod till matchstart. Anledningen var att tretton spelare i hemmalaget testats positivt för Corona.

Allsvenskan: Almtuna låg under med 0-2 efter den första perioden. Då var det inte mycket som talade för uppsalalaget men en starkt mittenperiod grundlade segern med 6-3 mot Karlskoga.

Allsvenskan: Almtuna tog tre poäng i kvällens möte hemma i Upplands Bilforum Arena genom att besegra Modo med 3-0. För tio dagar sedan möttes lagen i Örnsköldsvik, även då vann Almtuna och höll nollan efter seger med 2-0.

Allsvenskan: Efter missräkningen mot Tingsryd (1 poäng på två matcher) är Almtuna tillbaka på vinnarspåret efter seger på onsdagen mot Söderttälje med 4-2.

Träning: Almtuna blev nollade av Hockeyettanlaget Hudiksvall i onsdagens träningsmatch, gästerna gjorde samtliga tre mål i matchen och vann med 0-3.

Allsvenskan: Almtuna hade allt i egna händer, men den minnesgode kommer ihåg hur Kristianstad spelade ner Almtuna i division ett i förra säsongens sista kvalmatch. Den här kvällen var det aldrig något snack, efter en trevande första period tog Almtuna över och vann säkert med 4-0.

Allsvenskan: Almtuna besegrade Västerås i lördagens arosderby med 4-2, segern innebär att man håller avståndet ner till "fel" sida om kvalstrecket med tre poäng.

Allsvenskan: Almtuna föll med 1-4 mot topplaget Modo i onsdagens allsvenska omgång. Samtidigt vann Kristianstad sin match mot Karlskrona och nu skiljer bara en poäng mellan lagen på varsin sida om det negativa kvalstrecket.

Allsvenskan: Almtuna såg ut att vara på väg mot en förlust mot avhängda bottenlaget AIK i måndagkvällens omgång av Hockeyallsvenskan. Ett målmässigt ryck under slutminuterna vände dock på matchen till seger med 3-2 för uppsalalaget.

Allsvenskan: Vilken islossning för Almtuna som vann med 5-1 efter att ha gått från 1-1 till en övertygande seger med fyra raka mål i slutperioden mot Kristianstad.