Skriv ut denna sida
Almtuna vann i sudden death. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) Almtuna vann i sudden death. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Almtunaseger i sudden mot Södertälje

2014-08-29 - 01:22

Almtuna spelade sin femte träningsmatch när man mötte Södertälje borta på torsdagskvällen. Det blev seger med 4-3 efter mål i sudden av Sebastian Hartman.

 

Redan efter 37 sekunder drar Södertäljes Christopher Aspeqvist på sig en utvisning och nyförvärvet Sebastian Selin satte matchens första mål halvminuten senare framspelad av Simon Mattson och Emil Lundberg. Perioden slutar 1-1 sedan Simon Löf kvitterat i den 14:e minuten.

 

Andra perioden är i likhet med den första jämn spelmässig och Södertälje tar ledningen med 2-1 när Almtuna har en spelare utvisad. Det blir dock Almtunas period, man vänder till 2-3 genom att sätta två mål på mindre än en minut i periodens slutskede.

 

Först är det Martin Janohls som kvitterar till 2-2 när Södertälje har en man utvisad, assisterna stod Emil Lundberg och Sebastian Selin för. Minuten senare gör Oscar Milton 2-3.

 

Södertälje jagar kvittering och den kommer efter fem minuters spel i tredje perioden genom Oscar Ahlström, målet gjort sedan Almtuna haft en man utvisad. Det var matchens fjärde av sex mål som gjordes i Power play, möjligen kan de större anfallszonerna bidraga till att PP får större betydelse.

 

Matchen går till förlängning där Almtunas Sebastian Hartman blir matchvinnare genom att sätta segermålet efter en minut. Tränaren Niklas Eriksson är nöjd med dagens match.

- Vi vinner rättvist efter en spelmässigt jämn match, analyserar Niklas Eriksson på klubbens hemsida, han är särskilt nöjd med lagets powerplay.

 

Nästa fredag möts Almtuna och AIK hemma i Metallåtervinning arena, men dessförinnan åker Almtuna till Norrköping för möte mot Vita Hästen på Tisdag.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Allsvenskan: Det var dramatiskt i Upplands Bilforum Arena när speakern meddelade att "samtliga spelare omedelbart måste lämna isen" då endast 30 minuter återstod till matchstart. Anledningen var att tretton spelare i hemmalaget testats positivt för Corona.

Allsvenskan: Almtuna låg under med 0-2 efter den första perioden. Då var det inte mycket som talade för uppsalalaget men en starkt mittenperiod grundlade segern med 6-3 mot Karlskoga.

Allsvenskan: Almtuna tog tre poäng i kvällens möte hemma i Upplands Bilforum Arena genom att besegra Modo med 3-0. För tio dagar sedan möttes lagen i Örnsköldsvik, även då vann Almtuna och höll nollan efter seger med 2-0.

Allsvenskan: Efter missräkningen mot Tingsryd (1 poäng på två matcher) är Almtuna tillbaka på vinnarspåret efter seger på onsdagen mot Söderttälje med 4-2.

Träning: Almtuna blev nollade av Hockeyettanlaget Hudiksvall i onsdagens träningsmatch, gästerna gjorde samtliga tre mål i matchen och vann med 0-3.

Allsvenskan: Almtuna hade allt i egna händer, men den minnesgode kommer ihåg hur Kristianstad spelade ner Almtuna i division ett i förra säsongens sista kvalmatch. Den här kvällen var det aldrig något snack, efter en trevande första period tog Almtuna över och vann säkert med 4-0.

Allsvenskan: Almtuna besegrade Västerås i lördagens arosderby med 4-2, segern innebär att man håller avståndet ner till "fel" sida om kvalstrecket med tre poäng.

Allsvenskan: Almtuna föll med 1-4 mot topplaget Modo i onsdagens allsvenska omgång. Samtidigt vann Kristianstad sin match mot Karlskrona och nu skiljer bara en poäng mellan lagen på varsin sida om det negativa kvalstrecket.

Allsvenskan: Almtuna såg ut att vara på väg mot en förlust mot avhängda bottenlaget AIK i måndagkvällens omgång av Hockeyallsvenskan. Ett målmässigt ryck under slutminuterna vände dock på matchen till seger med 3-2 för uppsalalaget.

Allsvenskan: Vilken islossning för Almtuna som vann med 5-1 efter att ha gått från 1-1 till en övertygande seger med fyra raka mål i slutperioden mot Kristianstad.