Skriv ut denna sida
Lagkaptenen Sofia Sörling och hennes Almtuna vann mot SDE. (Foto: Morgan Jansson, arkiv) Lagkaptenen Sofia Sörling och hennes Almtuna vann mot SDE. (Foto: Morgan Jansson, arkiv)

Almtuna besegrade serieledarna

2014-03-05 - 22:18

Almtuna tog tre mycket viktiga poäng i hockeyns Alletta ikväll, när SDE besegrades på hemmaplan med 4-1.

 

För Almtuna var det bara seger som räknades ikväll när SDE var på besök. Seger skulle innebära att man fortfarande i allra högsta grad är inblandade i kampen om en kvalplats. Och hemmalaget fick en kanonstart när Mathilda af Bjur, i numerärt underläge, kunde se till att Almtuna tog ledningen efter 12 minuter. 

 

Gästande SDE var spelmässigt det bättre laget i inledningsperioden, men med 24 sekunder kvar av densamma kunde hemmalaget utöka sin ledning till 2-0, genom Emelie Berlin.

 

Gästerna får till en tidig reducering i mittperioden. Det är förre landslagsspelaren Danijela Rundqvist som håller sig framme den gången. Men återigen skulle Almtuna sätta ett psykologiskt viktigt mål. Istället för en kvittering så utökar hemmalaget till 3-1 i mittperiodens slutskede.

 

I slutperioden avslutar Lina Werner målskyttet när hon sätter 4-1 som också blir slutresultatet. Tre blytunga poäng för Almtuna, som nu bara är en poäng bakom tvåan HV71.

 

Almtuna – SDE 4-1 (2-0, 1-1, 1-0)

Mål Almtuna: Mathilda af Bjur, Emelie Berlin, Sofia Sörling, Lina Werner

Skott: 29 – 27

Publik: 93

 

Fredrik Williamsson
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Taggad under uppsala, Damhockey, Allettan, almtuna, sde

Allsvenskan: Serietvåan Björklöven stod för motståndet när Almtuna spelade fjärde matchen på fem dagar. Trots den svåra uppgiften lyckades man vinna med uddamålet 3-2, stor matchvinnare för Almtuna blev debuterande målvakten Oscar Leijon född 2002.

Allsvenskan: Senast plockade man ner favorittyngda AIK, ikväll var det dags för ett formstarkt Tingsryd att åka hem från Uppsala med en förlust efter att Almtuna vunnit med 3-1.

Allsvenskan: Almtuna vann tre blytunga poäng mot ett formstarkt AIK när man vann med 3-0 hemma i Upplands Bilforum Arena på fredagskvällen.

Allsvenskan: Om man kommer från division ett och vill visa upp sig i hockeyallsvenskan så är ett bra sätt att avgöra matcher i förlängningen. Det var precis vad inlånade Johan Eriksson från Strömsbro gjorde mot Modo på måndagkvällen.

Det var två formsvaga lag som möttes i Upplands Bilforum Arena när Almtuna besegrade Kristianstad med 4-1 på onsdagen.

Allsvenskan: Almtuna bröt sin tråkiga bortasvit med fyra raka förluster på bortais när man besegrade Vita Hästen i Norrköping på onsdagen med uddamålet 2-1.

Allsvenskan: Det var dramatiskt i Upplands Bilforum Arena när speakern meddelade att "samtliga spelare omedelbart måste lämna isen" då endast 30 minuter återstod till matchstart. Anledningen var att tretton spelare i hemmalaget testats positivt för Corona.

Allsvenskan: Almtuna låg under med 0-2 efter den första perioden. Då var det inte mycket som talade för uppsalalaget men en starkt mittenperiod grundlade segern med 6-3 mot Karlskoga.

Allsvenskan: Almtuna tog tre poäng i kvällens möte hemma i Upplands Bilforum Arena genom att besegra Modo med 3-0. För tio dagar sedan möttes lagen i Örnsköldsvik, även då vann Almtuna och höll nollan efter seger med 2-0.

Allsvenskan: Efter missräkningen mot Tingsryd (1 poäng på två matcher) är Almtuna tillbaka på vinnarspåret efter seger på onsdagen mot Söderttälje med 4-2.