Skriv ut denna sida
HV71 blev för svåra för Almtuna i Allettan. (Foto: Morgan Jansson) HV71 blev för svåra för Almtuna i Allettan. (Foto: Morgan Jansson)

Tung kväll för Almtuna

2014-03-03 - 22:52

Almtuna hade ledningen med 4-1 efter halva matchen mot HV71, men förlorade till slut matchen med 4-6.

Vid vinst i kvällens hemmamatch hade Almtuna gått om HV71 i tabellen och placerat sig på den andra kvalplatsen och hemmalaget fick en kanonstart på matchen. Trots ett spelmässigt övertag för gästerna var det Almtuna som tidigt i matchen inledde målskyttet genom Emelie Cordoba. En ledning som i första periodens slutminuter utökades när Kajsa Armborg hittade rätt i powerplay.

Utdelningen fortsatte vara god för hemmalaget även i den andra perioden, där man tidigt utökade till 3-0 och med halva matchen spelad var ställningen 4-1 till Almtuna, som då såg ut att gå mot tre poäng.

Då klev HV71: s Maja Jakobsson in i handlingarna. Hon stod för reduceringen till 4-2 i slutet av andra perioden, 4-3 tidigt i den tredje och med 4.22 spelat av slutperioden fullbordade hon sitt hattrick som innebar att det var kvitterat.

Tre minuter senare kunde gästerna även fullfölja sin vändning i powerplay och matchen hade glidit ur händerna på Almtuna. En tung förlust för Uppsalalaget då det först och främst är just HV71 man jagar i tabellen.

Almtuna – HV71 4-6 (2-0, 2-2, 0-4)

Mål Almtuna: Emelie Cordoba, Kajsa Armborg, Emma Murén, Mathilda af Bjur.

Skott: 29 – 53

Publik: 115

Fredrik Williamsson
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Allsvenskan: Det var redan klart att Almtuna slutar på tionde plats i den allsvenska tabellen och är klara för åttondelsfinalspel. På söndagen tog ett reservbetonat lag emot Väsby som vann med uddamålet 2-3.

Allsvenskan: Almtuna blev på fredagen klara för slutspelet i Hockeyallsvenskan genom att bortabesegra (hemma) Väsby med 2-1, båda Almtunas mål gjorda inom 34 sekunder i den första perioden.

Allsvenskan: Serietvåan Björklöven stod för motståndet när Almtuna spelade fjärde matchen på fem dagar. Trots den svåra uppgiften lyckades man vinna med uddamålet 3-2, stor matchvinnare för Almtuna blev debuterande målvakten Oscar Leijon född 2002.

Allsvenskan: Senast plockade man ner favorittyngda AIK, ikväll var det dags för ett formstarkt Tingsryd att åka hem från Uppsala med en förlust efter att Almtuna vunnit med 3-1.

Allsvenskan: Almtuna vann tre blytunga poäng mot ett formstarkt AIK när man vann med 3-0 hemma i Upplands Bilforum Arena på fredagskvällen.

Allsvenskan: Om man kommer från division ett och vill visa upp sig i hockeyallsvenskan så är ett bra sätt att avgöra matcher i förlängningen. Det var precis vad inlånade Johan Eriksson från Strömsbro gjorde mot Modo på måndagkvällen.

Det var två formsvaga lag som möttes i Upplands Bilforum Arena när Almtuna besegrade Kristianstad med 4-1 på onsdagen.

Allsvenskan: Almtuna bröt sin tråkiga bortasvit med fyra raka förluster på bortais när man besegrade Vita Hästen i Norrköping på onsdagen med uddamålet 2-1.

Allsvenskan: Det var dramatiskt i Upplands Bilforum Arena när speakern meddelade att "samtliga spelare omedelbart måste lämna isen" då endast 30 minuter återstod till matchstart. Anledningen var att tretton spelare i hemmalaget testats positivt för Corona.

Allsvenskan: Almtuna låg under med 0-2 efter den första perioden. Då var det inte mycket som talade för uppsalalaget men en starkt mittenperiod grundlade segern med 6-3 mot Karlskoga.