Skriv ut denna sida
Almtuna vann stort mot Södertälje. (Foto: Morgan Jansson, arkiv) Almtuna vann stort mot Södertälje. (Foto: Morgan Jansson, arkiv)

Storseger för AIS damer

2014-01-15 - 22:57

Almtuna tog ikväll en viktig seger mot Södertälje på hemmaplan. Slutresultatet skrevs till hela 8-1 för Uppsalalaget.

 

Almtuna och Södertälje låg inför matchen på samma poäng i tabellen och båda jagar en topplats i serien, så att det var en match som var viktig rådde det inga tvivel om.


Det var hemmalaget som tog kommandot i matchen från start och efter 3.17 kunde Lina Werner se till att det stod 1-0 på resultattavlan. Ledningen utökades av Emelie Cordoba tio minuter senare och innan den första perioden var till ända hade Almtuna skaffat sig en 4-0- ledning, efter ett stort spelövertag.

 

Spiken i kistan

Om det kändes avgjort inför den andra perioden så kändes det definitivt som spiken i kistan när Lina Werner gjorde sitt andra mål för matchen, tidigt i den andra perioden. Ett mål som innebar 5-0.

 

Hemmalaget kunde sedan fortsätta att spela ut Södertälje och inte förrän det stod 8-0 en bit in i den tredje perioden kunde gästerna sätta ett tröstmål, som innebar slutresultatet 8-1.

 

I och med dagens seger är Almtuna åter uppe på tredje plats i tabellen, tre poäng före just Södertälje som har en match mer spelad.

 

Almtuna – Södertälje 8-1 (4-0, 3-0, 1-1)

Mål Almtuna: Lina Werner 2, Mathilda Af Bjur 2, Emelie Cordoba, Caroline Wickman, Emelie Berlin, Rebecca Dahl

Skott: 48-18

Publik: 48

 

Fredrik Williamsson
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Allsvenskan: Almtuna hade allt i egna händer, men den minnesgode kommer ihåg hur Kristianstad spelade ner Almtuna i division ett i förra säsongens sista kvalmatch. Den här kvällen var det aldrig något snack, efter en trevande första period tog Almtuna över och vann säkert med 4-0.

Allsvenskan: Almtuna besegrade Västerås i lördagens arosderby med 4-2, segern innebär att man håller avståndet ner till "fel" sida om kvalstrecket med tre poäng.

Allsvenskan: Almtuna föll med 1-4 mot topplaget Modo i onsdagens allsvenska omgång. Samtidigt vann Kristianstad sin match mot Karlskrona och nu skiljer bara en poäng mellan lagen på varsin sida om det negativa kvalstrecket.

Allsvenskan: Almtuna såg ut att vara på väg mot en förlust mot avhängda bottenlaget AIK i måndagkvällens omgång av Hockeyallsvenskan. Ett målmässigt ryck under slutminuterna vände dock på matchen till seger med 3-2 för uppsalalaget.

Allsvenskan: Vilken islossning för Almtuna som vann med 5-1 efter att ha gått från 1-1 till en övertygande seger med fyra raka mål i slutperioden mot Kristianstad.

Ett defensivt starkt Almtuna vann arosderbyt mot Västerås på fredagen med 2-1, Hampus Harlestam blev matchvinnare genom att göra 2-1 i andra perioden.

Allsvenskan: Almtuna vann säsongens andra trepoängare när man på fredagen besegrade Västerås med 5-2 på bortaplan. Nikolai Belov banade väg för segern med två mål under matchen.

Allsvenskan: Almtuna lyckades inte följa upp segern senast mot Södertälje utan föll på fredagskvällen mot Karlskrona med 2-4 i Hockeyallsvenskan.

Allsvenskan: Efter fem raka förluster och en blytung säsongsinledning kunde Almtuna ta sin första seger för säsongen genom att besegra Södertälje borta med 2-1.

Allsvenskan: Trots ledning två gånger om lyckades inte Almtuna knyta ihop säcken mot AIK som vände och vann med 3-2.