Skriv ut denna sida
Segerjubel efter tre poäng mot Asplöven. (Foto: Peter Bohlin) Segerjubel efter tre poäng mot Asplöven. (Foto: Peter Bohlin)

Blytung Almtunaseger mot Asplöven

2014-01-03 - 21:36

Almtuna tog tre blytunga poäng i kvällens allsvenska möte mot Asplöven. Daniel Hermansson satte segerpucken i matchens sista minut.

 

Efter två perioder av kvällens match såg det ut att kunna bli helt mållöst, anledningen var två storspelande målvakter i Asplövens Joel Lassinantti och Almtunas Erik Hanses. Chanser saknades nämligen inte och flest av dem stod Almtuna för.

 

Svårt att komma in på mål

I första perioden hade Almtuna lite svårt att komma in framför mål men i andra halvan av perioden skapades 3-4 riktigt heta chanser. Bäst möjlighet hade Tobias Hage i den 14:e minuten på straff, men Lassinantti räddade.

 

2014-01-03 allsvenskan almtuna asplöven pb 059

Almtunas Martin Carlsson rivs ner och får straff. (Foto: Peter Bohlin)

 

I andra periodens inledning glänser Lassinantti i Asplövens mål då han gör en sidledsförflyttning och tar ett friläge, kanske en av de svettigaste räddningarna som gjorts i arenan den här säsongen. Det är Tobias Hage som blir frispelad av Simon Mattsson helt ensamma med målvakten.

 

Tung inledning på tredje av gästerna

I inledningen av tredje tar Asplöven över kommandot i matchen och man snurrar frisk nere hos Hanses. Det känns som ett det bara är en tidsfråga innan pucken sitter. Almtuna lyckas dock kontra vid ett par tillfällen och kommer ur greppet som gästerna skapade under de första 5-6 minuterna.

 

2014-01-03 allsvenskan almtuna asplöven pb 070

Daniel Hermansson hade en bra chans men sköt utanför. (Foto: Peter Bohlin)

 

I den ninde minuten kan dock Asplöven ta ledningen efter Anders Grönlund åkt in på högerkanten och placerade upp pucken i Hanses vänstra kryss. Det som trots allt såg ganska bra ut för Almtunas del såg allt sämre ut då man inte alls lyckas skapa lika bra chenser i den tredje perioden.

 

Makalös vändning

Men, när det återstår 3,5 minut av perioden skickar Alen Bibic in pucken på mål från blålinjen och pucken letar sig in bakom Lassinantti. I den sista minuten drar Asplövens Jesper Dahlroth på sig en utvisning och klockan står på 19.15 när Daniel Hermansson stänker dit pucken bakom en skymd Lassinantti och vild glädje på isen och läktaren för tre blytunga poäng.

 

Seger gör att Almtuna tar sig upp tre placeringar i Allsvenskan till nionde plats och ligger nu närmare en playoffplats uppåt än en dito för att hålla sig kvar i Allsvenskan.

 

Almtuna - Asplöven 2-1 (0-0, 0-0, 2-1)

Målen Almtuna: Alen Bibic, Daniel Hermansson.

Publik: 1 357

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Allsvenskan: Almtuna hade allt i egna händer, men den minnesgode kommer ihåg hur Kristianstad spelade ner Almtuna i division ett i förra säsongens sista kvalmatch. Den här kvällen var det aldrig något snack, efter en trevande första period tog Almtuna över och vann säkert med 4-0.

Allsvenskan: Almtuna besegrade Västerås i lördagens arosderby med 4-2, segern innebär att man håller avståndet ner till "fel" sida om kvalstrecket med tre poäng.

Allsvenskan: Almtuna föll med 1-4 mot topplaget Modo i onsdagens allsvenska omgång. Samtidigt vann Kristianstad sin match mot Karlskrona och nu skiljer bara en poäng mellan lagen på varsin sida om det negativa kvalstrecket.

Allsvenskan: Almtuna såg ut att vara på väg mot en förlust mot avhängda bottenlaget AIK i måndagkvällens omgång av Hockeyallsvenskan. Ett målmässigt ryck under slutminuterna vände dock på matchen till seger med 3-2 för uppsalalaget.

Allsvenskan: Vilken islossning för Almtuna som vann med 5-1 efter att ha gått från 1-1 till en övertygande seger med fyra raka mål i slutperioden mot Kristianstad.

Ett defensivt starkt Almtuna vann arosderbyt mot Västerås på fredagen med 2-1, Hampus Harlestam blev matchvinnare genom att göra 2-1 i andra perioden.

Allsvenskan: Almtuna vann säsongens andra trepoängare när man på fredagen besegrade Västerås med 5-2 på bortaplan. Nikolai Belov banade väg för segern med två mål under matchen.

Allsvenskan: Almtuna lyckades inte följa upp segern senast mot Södertälje utan föll på fredagskvällen mot Karlskrona med 2-4 i Hockeyallsvenskan.

Allsvenskan: Efter fem raka förluster och en blytung säsongsinledning kunde Almtuna ta sin första seger för säsongen genom att besegra Södertälje borta med 2-1.

Allsvenskan: Trots ledning två gånger om lyckades inte Almtuna knyta ihop säcken mot AIK som vände och vann med 3-2.