Skriv ut denna sida

Tung förlust för Almtuna

2013-12-22 - 20:27

Det blev en tung förlust för Almtunas damer på söndagen. Ledning med 2-0 mot Södertälje förvandlades till 2-3 innan matchen var slut.

 

Almtuna spelade under söndagen sin sista match innan jul när man tog emot Södertälje på hemmaplan. En viktig match för båda lagen, då man innan matchen låg på samma poäng i en jämn tabell.

 

Hemmalaget kom ut starkt och satte många puckar på mål redan från start och efter dryga 5 minuter kunde Caroline Wickman sätta 1-0. Ett resultat som stod sig perioden ut.

 

Den andra perioden hann knappt starta innan hemmalaget hade utökat sin ledning till 2-0 genom Lina Werner.
Tvåmålsledningen håller sig sedan tills det återstår tre och en halv minut av mittperioden, då gästerna lyckas reducera med en man mindre på banan.

 

Vinner skotten överlägset

Den tredje perioden är knappt tre minuter gammal när Södertälje kvitterar och när gästerna i slutet av matchen får chansen i powerplay kan vändningen fullbordas. En tung förlust för Almtuna som tappar mark i tabellen, ner till en fjärdeplats. Extra tungt att förlora matchen, när man vinner skottstatistiken med hela 50 – 13.

 

Almtuna – Södertälje 2-3 (1-0, 1-1, 0-2)

Mål Almtuna: Lina Werner, Caroline Wickman

Skott: 50-13

Publik: Uppgift saknas

 

Fredrik Williamsson
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Kval allsvenskan: Almtuna förlorande mot Kristianstad i den sista och helt avgörande omgången av kvalserien till allsvenskan. Matchen avgjordes i förlängningen efter 1-1 i full tid, därmed ramlar Almtuna ner i division ett.

Kval allsvenskan: Almtuna besegrade Boden hemma i Gränbyhallen på måndagskvällen med 4-1 och tog tredje raka segern i kvalet till Allsvenskan.

Kval Allsvenskan: Almtuna vann andra raka segern i kvalet till allsvenskan genom att besegrade Hudiksvall på bortaplan med 4-2, samtliga Almtunas mål gjorda i första perioden.

Kval Allsvenskan: Knappt tre minuter behövde Almtuna för att gå från 1-0 till 4-0 i slutskedet av första perioden. Almtuna kunde sedan öka på och vinna med säkra 6-1 mot Tranås.

Allsvenskan: Almtuna gjorde en defensivt mycket bra match mot serieledarna AIK men en retur i den åttonde minuten öppnade upp för AIK-junioren Emil Lindblom som kunde göra matchens enda mål.

Allsvenskan: Det blev förlust för Almtuna med 2-4 i kvällens hockeyallsvenska möte på hemmaplan mot formstarka Södertälje, Almtuna ligger därmed kvar på en av de två nedflyttningsplatserna.

Allsvenskan: Det såg mörkt ut för Almtuna som hamnade i underläge med 0-2 i den viktiga bottenkampen mot Tingsryd. Uppsalalaget visade dock stark moral och kunde vända till seger, vinstmålet inprickat med bara en halv minut kvar.

Allsvenskan: Det var en oerhört viktig match när den allsvenska jumbofinalen spelades mellan Almtuna och Vita Hästen under onsdagskvällen. Almtuna kunde vinna med 2-0 och inlånade målvakten Joacim Eriksson kunde hålla nollan utan att egentligen sätta på prov någon gång under matchen.

Allsvenskan: Almtuna spelade för andra hemmamatchen i rad oavgjort hemma i Gränbyhallen, efter en mållös förlängning kunde sedan Alexander Bjurström sätta avgörande straffen och skjuta hem bonuspoängen till hemmalaget.

Allsvenskan: Almtuna vann tre blytunga poäng i måndagens möte mot tabelltrean Modo. Efter två mållösa perioder gjorde Almtuna två mål och vann med 2-0.