Skriv ut denna sida
Almtuna förlorade i allsvenskan (Foto: Peter Bohlin) Almtuna förlorade i allsvenskan (Foto: Peter Bohlin)

Almtunaförlust i bottenmöte

2012-11-12 - 23:27

Asplöven fick en smakstart med 0-1 redan i den fjärde minuten, Buffalomålvakten Jhonas Enroth som debuterade i Almtuna släpper sin stolpe och Asplövenspelaren som är halvvägs bakom mål vänder och lyckas peta in pucken "köksvägen". Asplöven är det bättre laget och gör lite som man vill med Almtuna som inte alls är med på noterna, perioden slutar med 0-1 vilket kanske Almtuna skall vara mest glada över.

I andra perioden jobbar sig hemmalaget in i matchen och kvitterar på det numerära överläget som man har med sig från slutet av den första perioden. Trots Almtunas uppryckning är det Asplöven som åter kan ta ledningen, men den varar endast i tre minuter då Daniel Hermansson skjuter från blå och kvitterar till 2-2 som är resultatet när lagen går till vila inför tredje. Almtuna spelar upp sig i den andra och det ser betydligt bättre ut och publiken tror nog att hemmalaget skall vinna matchen i tredje.

Asplöven drar på sig två utvisningar i början av den tredje och Almtuna får en perfekt chans att ta ledningen men misslyckas både i fem mot tre och i spel fem mot fyra. Det är istället Asplöven som är nära att kontra in ett ledningsmål i numerärt underläge. Det är inget ordnat spel i något av lagen och när Almtuna drar på sig en utvisning i mitten av perioden slår Asplöven till med ett snyggt skott upp i krysset på en chanslös Enroth i målet. Möjligen kunde domaren ha tagit en utvisning på Asplöven då en av Almtunas backar blir crosscheckad och faller precis innan skottet går.

Minuterna senare kan Asplöven utöka till 2-4 samtidigt sker något i sarghörnet och en spelare i Asplöven blir liggande, till synes skadad men reser sig upp och åker till sitt bås och jublar när det blivit mål. Den incidenten gjorde Almtunas Stefan Gråhns vansinnigt arg och alla tre domarna får hålla honom för att inte åka in i Asplövens bås. Gråhns får matchstraff och Almtuna förlorar trots att man reducerar till 3-4 och försöker kvittera genom att ta ut målvakten.

Förlusten innebär att man nu ligger på nedflyttningsplats och lagkaptenen Daniel Hermansson är inte nöjd med resultatet
- Vi förlorar matchen i tredje perioden när vi får en spelare utvisad, det är en väldigt billig utvisning menar Hermansson och Asplöven gör 2-3 på den. Vi får bryta ihop och komma igen säger Hermansson till klubbens hemsida direkt efter matchen.

Nästa match spelas mot Tingsryd borta den 14 november.

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Allsvenskan: Almtuna hade allt i egna händer, men den minnesgode kommer ihåg hur Kristianstad spelade ner Almtuna i division ett i förra säsongens sista kvalmatch. Den här kvällen var det aldrig något snack, efter en trevande första period tog Almtuna över och vann säkert med 4-0.

Allsvenskan: Almtuna besegrade Västerås i lördagens arosderby med 4-2, segern innebär att man håller avståndet ner till "fel" sida om kvalstrecket med tre poäng.

Allsvenskan: Almtuna föll med 1-4 mot topplaget Modo i onsdagens allsvenska omgång. Samtidigt vann Kristianstad sin match mot Karlskrona och nu skiljer bara en poäng mellan lagen på varsin sida om det negativa kvalstrecket.

Allsvenskan: Almtuna såg ut att vara på väg mot en förlust mot avhängda bottenlaget AIK i måndagkvällens omgång av Hockeyallsvenskan. Ett målmässigt ryck under slutminuterna vände dock på matchen till seger med 3-2 för uppsalalaget.

Allsvenskan: Vilken islossning för Almtuna som vann med 5-1 efter att ha gått från 1-1 till en övertygande seger med fyra raka mål i slutperioden mot Kristianstad.

Ett defensivt starkt Almtuna vann arosderbyt mot Västerås på fredagen med 2-1, Hampus Harlestam blev matchvinnare genom att göra 2-1 i andra perioden.

Allsvenskan: Almtuna vann säsongens andra trepoängare när man på fredagen besegrade Västerås med 5-2 på bortaplan. Nikolai Belov banade väg för segern med två mål under matchen.

Allsvenskan: Almtuna lyckades inte följa upp segern senast mot Södertälje utan föll på fredagskvällen mot Karlskrona med 2-4 i Hockeyallsvenskan.

Allsvenskan: Efter fem raka förluster och en blytung säsongsinledning kunde Almtuna ta sin första seger för säsongen genom att besegra Södertälje borta med 2-1.

Allsvenskan: Trots ledning två gånger om lyckades inte Almtuna knyta ihop säcken mot AIK som vände och vann med 3-2.