Skriv ut denna sida
Almtuna förlorade i allsvenskan (Foto: Peter Bohlin) Almtuna förlorade i allsvenskan (Foto: Peter Bohlin)

Almtunaförlust i bottenmöte

2012-11-12 - 23:27

Asplöven fick en smakstart med 0-1 redan i den fjärde minuten, Buffalomålvakten Jhonas Enroth som debuterade i Almtuna släpper sin stolpe och Asplövenspelaren som är halvvägs bakom mål vänder och lyckas peta in pucken "köksvägen". Asplöven är det bättre laget och gör lite som man vill med Almtuna som inte alls är med på noterna, perioden slutar med 0-1 vilket kanske Almtuna skall vara mest glada över.

I andra perioden jobbar sig hemmalaget in i matchen och kvitterar på det numerära överläget som man har med sig från slutet av den första perioden. Trots Almtunas uppryckning är det Asplöven som åter kan ta ledningen, men den varar endast i tre minuter då Daniel Hermansson skjuter från blå och kvitterar till 2-2 som är resultatet när lagen går till vila inför tredje. Almtuna spelar upp sig i den andra och det ser betydligt bättre ut och publiken tror nog att hemmalaget skall vinna matchen i tredje.

Asplöven drar på sig två utvisningar i början av den tredje och Almtuna får en perfekt chans att ta ledningen men misslyckas både i fem mot tre och i spel fem mot fyra. Det är istället Asplöven som är nära att kontra in ett ledningsmål i numerärt underläge. Det är inget ordnat spel i något av lagen och när Almtuna drar på sig en utvisning i mitten av perioden slår Asplöven till med ett snyggt skott upp i krysset på en chanslös Enroth i målet. Möjligen kunde domaren ha tagit en utvisning på Asplöven då en av Almtunas backar blir crosscheckad och faller precis innan skottet går.

Minuterna senare kan Asplöven utöka till 2-4 samtidigt sker något i sarghörnet och en spelare i Asplöven blir liggande, till synes skadad men reser sig upp och åker till sitt bås och jublar när det blivit mål. Den incidenten gjorde Almtunas Stefan Gråhns vansinnigt arg och alla tre domarna får hålla honom för att inte åka in i Asplövens bås. Gråhns får matchstraff och Almtuna förlorar trots att man reducerar till 3-4 och försöker kvittera genom att ta ut målvakten.

Förlusten innebär att man nu ligger på nedflyttningsplats och lagkaptenen Daniel Hermansson är inte nöjd med resultatet
- Vi förlorar matchen i tredje perioden när vi får en spelare utvisad, det är en väldigt billig utvisning menar Hermansson och Asplöven gör 2-3 på den. Vi får bryta ihop och komma igen säger Hermansson till klubbens hemsida direkt efter matchen.

Nästa match spelas mot Tingsryd borta den 14 november.

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Kval allsvenskan: Almtuna förlorande mot Kristianstad i den sista och helt avgörande omgången av kvalserien till allsvenskan. Matchen avgjordes i förlängningen efter 1-1 i full tid, därmed ramlar Almtuna ner i division ett.

Kval allsvenskan: Almtuna besegrade Boden hemma i Gränbyhallen på måndagskvällen med 4-1 och tog tredje raka segern i kvalet till Allsvenskan.

Kval Allsvenskan: Almtuna vann andra raka segern i kvalet till allsvenskan genom att besegrade Hudiksvall på bortaplan med 4-2, samtliga Almtunas mål gjorda i första perioden.

Kval Allsvenskan: Knappt tre minuter behövde Almtuna för att gå från 1-0 till 4-0 i slutskedet av första perioden. Almtuna kunde sedan öka på och vinna med säkra 6-1 mot Tranås.

Allsvenskan: Almtuna gjorde en defensivt mycket bra match mot serieledarna AIK men en retur i den åttonde minuten öppnade upp för AIK-junioren Emil Lindblom som kunde göra matchens enda mål.

Allsvenskan: Det blev förlust för Almtuna med 2-4 i kvällens hockeyallsvenska möte på hemmaplan mot formstarka Södertälje, Almtuna ligger därmed kvar på en av de två nedflyttningsplatserna.

Allsvenskan: Det såg mörkt ut för Almtuna som hamnade i underläge med 0-2 i den viktiga bottenkampen mot Tingsryd. Uppsalalaget visade dock stark moral och kunde vända till seger, vinstmålet inprickat med bara en halv minut kvar.

Allsvenskan: Det var en oerhört viktig match när den allsvenska jumbofinalen spelades mellan Almtuna och Vita Hästen under onsdagskvällen. Almtuna kunde vinna med 2-0 och inlånade målvakten Joacim Eriksson kunde hålla nollan utan att egentligen sätta på prov någon gång under matchen.

Allsvenskan: Almtuna spelade för andra hemmamatchen i rad oavgjort hemma i Gränbyhallen, efter en mållös förlängning kunde sedan Alexander Bjurström sätta avgörande straffen och skjuta hem bonuspoängen till hemmalaget.

Allsvenskan: Almtuna vann tre blytunga poäng i måndagens möte mot tabelltrean Modo. Efter två mållösa perioder gjorde Almtuna två mål och vann med 2-0.