Skriv ut denna sida
Alexander Hamberg var en av Almtunas bästa spelare (Foto: Peter Bohlin) Alexander Hamberg var en av Almtunas bästa spelare (Foto: Peter Bohlin)

Almtunaskräll mot serieledarna

2012-12-18 - 02:34

Almtuna stod för en rejäl skräll då Allsvenska serieledarna Leksand besökte gränbyhallen på måndagskvällen. Efter oavgjort i full tid 3-3 (2-0, 0-2, 1-1, 1-0) och en mållös sudden death kunde man till slut vinna på straffar.
Första perioden var Almtuna det klart bättre laget, man spelade i högt tempo med stor rörlighet och redan i den fjärde minuten sätter Almtuna 1-0 genom Ludwig Blomstrand som är framme på en retur. Innan första perioden är slut utökar Johan Berggren till 2-0 och resultatet är fullt rättvist, det blir lite rörigt i Leksands zon och Berggren sätter pucken förtjänstfullt bredvid Erik Hanses i Leksands mål.

Andra perioden till Leksand

I andra perioden jobbar sig Leksand in i matchen och stundtals är det bara spel i Almtunas zon. Det dröjer dock till den tolfte minuten innan reduceringen kommer, det är när Almtunas Erik Norin dragit på sig en tvåa och med en sekund kvar av PP kan Michael Raffl styra in reduceringen till 2-1. Ett par minuter senare är det dags igen, i numerärt överläge för Leksand. Almtunas Ludwig Blomstrand åker ut på två minuter för holding, det är en tveksam utvisning, Leksand tackar och tar emot och Johan Ryno smäller upp pucken i krysset otagbart för Alexander Hamberg i Almtunas mål.

 

Ersatte sliten Enroth

Alexander Hamberg fick sin riktiga debut i Almtunas mål och var kanske hemmalagets bäste spelare vid sidan av Mike Lundin som gjorde sin bästa match i Almtunatröjan. Det var en mycket bra ishockeymatch, med dramatik och spänning hela vägen fram till tredje perioden var slut. Almtuna tog ledningen igen när halva perioden var spelad, Victor Rollin Carlsson åker direkt från utvisningsbåset och sätter ett handledsskott bakom Erik Hanses. De dryga 2000 åskådarna vädrar skrälläge för Almtuna men Johan Ryno förstör publikens förväntningar två minuter senare till 3-3 vilket står sig perioden ut.

 

Mållös förlängning

Den efterföljande förlängningen blev mållös, trots att Leksand fick chansen att spela i numerärt överläge sedan Rollin Carlsson dragit på sig en ny utvisning. Det är mest Leksand i förlängningen men Almtuna håller undan och vinner straffläggningen sedan Daniel Hermansson var den enda spelaren som satte en straff. Hamberg i Almtunas mål var följsam och räddade tre straffar och två överraskande men icke desto mindre viktiga poäng.

 

Målen Almtuna: Ludwig Blomstrand, Johan Berggren, Victor Rollin Carlsson. Daniel Hermansson i straffläggningen.
Publik: 2058

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Allsvenskan: Almtuna hade allt i egna händer, men den minnesgode kommer ihåg hur Kristianstad spelade ner Almtuna i division ett i förra säsongens sista kvalmatch. Den här kvällen var det aldrig något snack, efter en trevande första period tog Almtuna över och vann säkert med 4-0.

Allsvenskan: Almtuna besegrade Västerås i lördagens arosderby med 4-2, segern innebär att man håller avståndet ner till "fel" sida om kvalstrecket med tre poäng.

Allsvenskan: Almtuna föll med 1-4 mot topplaget Modo i onsdagens allsvenska omgång. Samtidigt vann Kristianstad sin match mot Karlskrona och nu skiljer bara en poäng mellan lagen på varsin sida om det negativa kvalstrecket.

Allsvenskan: Almtuna såg ut att vara på väg mot en förlust mot avhängda bottenlaget AIK i måndagkvällens omgång av Hockeyallsvenskan. Ett målmässigt ryck under slutminuterna vände dock på matchen till seger med 3-2 för uppsalalaget.

Allsvenskan: Vilken islossning för Almtuna som vann med 5-1 efter att ha gått från 1-1 till en övertygande seger med fyra raka mål i slutperioden mot Kristianstad.

Ett defensivt starkt Almtuna vann arosderbyt mot Västerås på fredagen med 2-1, Hampus Harlestam blev matchvinnare genom att göra 2-1 i andra perioden.

Allsvenskan: Almtuna vann säsongens andra trepoängare när man på fredagen besegrade Västerås med 5-2 på bortaplan. Nikolai Belov banade väg för segern med två mål under matchen.

Allsvenskan: Almtuna lyckades inte följa upp segern senast mot Södertälje utan föll på fredagskvällen mot Karlskrona med 2-4 i Hockeyallsvenskan.

Allsvenskan: Efter fem raka förluster och en blytung säsongsinledning kunde Almtuna ta sin första seger för säsongen genom att besegra Södertälje borta med 2-1.

Allsvenskan: Trots ledning två gånger om lyckades inte Almtuna knyta ihop säcken mot AIK som vände och vann med 3-2.