Skriv ut denna sida
NHL-proffsen Mikael Backlund och Mike Lundin. (Foto: Peter Bohlin) NHL-proffsen Mikael Backlund och Mike Lundin. (Foto: Peter Bohlin)

Ny förlust för Almtuna

2012-12-06 - 23:44

Det blev förlust för Almtuna i det allsvenska mötet mot Västerås med 4-5 (0-2, 2-2, 2-1), Västerås började klart bäst och gick fram till 0-2 efter första perioden.

Gästerna satte högsta fart redan från start och det var tydligt att direktiven var hög press på backarna i Almtuna, intensiteten och farten som VIK visade upp i första perioden var det bästa något lag visat upp på länge i Gränbyhallen. Det var klasskillnad helt enkelt och Almtuna fick nästan inte låna pucken, det var mycket Jhonas Enroths förtjänst att man endast låg under med 0-2 i paus.

 

I andra perioden kunde Almtuna reducera till 1-2 genom en styrning av Ludvig Blomstrand sedan Daniel Hermansson skjutit in pucken på mål, Västerås kan dock gå fram till både 1-3 och 1-4 och matchen känns redan avgjord fast den endast har kommit halvvägs. Västerås slår av på tempot och blir lite bekväma, den höga farten och intensiteten är nästan helt borta. Almtuna som på intet sätt hade givit upp får chansen att spela i power play i den femtonde minuten där man inte skapar några heta chanser till en början. Med halvminuten kvar på sitt numerära överläge gör Mattias Guter 2-4 genom att fräckt skjuta mellan målvaktens benskydd och stolpen, pucken smet in och det är en målvaktstavla.

 

I tredje perioden kan Almtuna ganska snabbt göra både reducering och sedan kvittering till 4-4, Först är det Oscar Milton som styr in en puck från Mattias Johansson i den andra minuten därefter är det Ludvig Blomstrand som får en perfekt passning av Fredrik Vestberg och blir ren med Västeråsmålvakten, Blomstrand placerar pucken i det högra krysset och kvällens snyggaste mål var ett faktum. I det här läget är Almtuna ordentligt på gång och Västeråsarna hade nog redan tankarna på nästa match innan upphämtningen startade. Direkt efter kvitteringen tog gästerna en time out för att snacka igenom situationen.

 

Det som tidigare såg helt klart ut har utvecklat sig till en oviss historia, Almtuna var det bättre laget i tredje perioden och när VIK gör 4-5 i den åttonde minuten så är det på en sargstuds. Resultatet står sig perioden ut och om det nu finns hedersamma förluster så var detta en sådan. I Västerås var femman med Tim Heed och Brendan Mikkelsson bakom kedjan med Mikael Frycklund, Patrik Berglund och Mikael Backlund ett ständigt hot när det var på planen, det var också den femman som gjorde segermålet genom Backlund.

 

I Almtuna var det jämnt överlag, ett extra plus för målvakten Jhonas Enroth. Ett frågetecken utfärdas dock för NHL-proffset Mike Lundin backen som skulle förstärka i de bakre leden i Almtuna, han var inne på fyra av fem baklängesmål vilket knappast kan ses som godkänt.


Målskyttar Almtuna: Ludvig Blomstrand 2, Mattias Guter, Oscar Milton

Publik: 1.135

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Allsvenskan: Almtuna hade allt i egna händer, men den minnesgode kommer ihåg hur Kristianstad spelade ner Almtuna i division ett i förra säsongens sista kvalmatch. Den här kvällen var det aldrig något snack, efter en trevande första period tog Almtuna över och vann säkert med 4-0.

Allsvenskan: Almtuna besegrade Västerås i lördagens arosderby med 4-2, segern innebär att man håller avståndet ner till "fel" sida om kvalstrecket med tre poäng.

Allsvenskan: Almtuna föll med 1-4 mot topplaget Modo i onsdagens allsvenska omgång. Samtidigt vann Kristianstad sin match mot Karlskrona och nu skiljer bara en poäng mellan lagen på varsin sida om det negativa kvalstrecket.

Allsvenskan: Almtuna såg ut att vara på väg mot en förlust mot avhängda bottenlaget AIK i måndagkvällens omgång av Hockeyallsvenskan. Ett målmässigt ryck under slutminuterna vände dock på matchen till seger med 3-2 för uppsalalaget.

Allsvenskan: Vilken islossning för Almtuna som vann med 5-1 efter att ha gått från 1-1 till en övertygande seger med fyra raka mål i slutperioden mot Kristianstad.

Ett defensivt starkt Almtuna vann arosderbyt mot Västerås på fredagen med 2-1, Hampus Harlestam blev matchvinnare genom att göra 2-1 i andra perioden.

Allsvenskan: Almtuna vann säsongens andra trepoängare när man på fredagen besegrade Västerås med 5-2 på bortaplan. Nikolai Belov banade väg för segern med två mål under matchen.

Allsvenskan: Almtuna lyckades inte följa upp segern senast mot Södertälje utan föll på fredagskvällen mot Karlskrona med 2-4 i Hockeyallsvenskan.

Allsvenskan: Efter fem raka förluster och en blytung säsongsinledning kunde Almtuna ta sin första seger för säsongen genom att besegra Södertälje borta med 2-1.

Allsvenskan: Trots ledning två gånger om lyckades inte Almtuna knyta ihop säcken mot AIK som vände och vann med 3-2.