Skriv ut denna sida
Jhonas Enroth motade 43 skott mot Djurgården (Foto: Peter Bohlin) Jhonas Enroth motade 43 skott mot Djurgården (Foto: Peter Bohlin)

Enroths storspel hjälpte inte Almtuna

2012-12-04 - 03:32

När "mesta mästarna" Djurgården stod för motståndet borta hjälpte inte ens Almtunamålvakten Jhonas Enroth storspel. Det blev förlust med 3-0 (0-0, 1-0, 2-0).

Enroth gjorde sin bästa match sedan han kom till Almtuna men kanske var det i fel match då Djurgården stod för motståndet. Hemmalaget startar sin vana troget i högt tempo men spelet jämnar ut sig ju längre perioden spelas, det är mållöst när spelarna går in för periodvila, tacka Enroths målvaktsspel för det.

 

Djurgården tar välförtjänt ledningen med 1-0 i den fjärde minuten av andra perioden och Enroths målvaktsspel smittar av sig på utespelarna som spelar bättre och stundtals är det bättre laget. Några fler mål faller inte i perioden och det blir målsnålt även i den tredje.

 

Djurgårdsspelarna kommer nog drömma mardrömmar om Enroth och det går ända fram till periodens sjuttonde minut innan hemmalaget kan utöka till 2-0. Det är logiskt men man kan inte bortse från Almtunas insats, man chansar med spel utan målvakt i slutet av matchen och Djurgården kan sätta 3-0 i tom kasse med en sekund kvar. Djurgården vann skotten i matchen med totalt 43-15 inför 5418 åskådare.

Trots att Almtuna korta stunder är det bättre laget så är det endast Jhonas Enroth som kan kvittera ut godkänt. Enroth blev för övrigt uttagen till Tre Kronor på söndagen och skall spela turneringen Channel One Cup i Ryssland nästa vecka.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Allsvenskan: Almtuna hade allt i egna händer, men den minnesgode kommer ihåg hur Kristianstad spelade ner Almtuna i division ett i förra säsongens sista kvalmatch. Den här kvällen var det aldrig något snack, efter en trevande första period tog Almtuna över och vann säkert med 4-0.

Allsvenskan: Almtuna besegrade Västerås i lördagens arosderby med 4-2, segern innebär att man håller avståndet ner till "fel" sida om kvalstrecket med tre poäng.

Allsvenskan: Almtuna föll med 1-4 mot topplaget Modo i onsdagens allsvenska omgång. Samtidigt vann Kristianstad sin match mot Karlskrona och nu skiljer bara en poäng mellan lagen på varsin sida om det negativa kvalstrecket.

Allsvenskan: Almtuna såg ut att vara på väg mot en förlust mot avhängda bottenlaget AIK i måndagkvällens omgång av Hockeyallsvenskan. Ett målmässigt ryck under slutminuterna vände dock på matchen till seger med 3-2 för uppsalalaget.

Allsvenskan: Vilken islossning för Almtuna som vann med 5-1 efter att ha gått från 1-1 till en övertygande seger med fyra raka mål i slutperioden mot Kristianstad.

Ett defensivt starkt Almtuna vann arosderbyt mot Västerås på fredagen med 2-1, Hampus Harlestam blev matchvinnare genom att göra 2-1 i andra perioden.

Allsvenskan: Almtuna vann säsongens andra trepoängare när man på fredagen besegrade Västerås med 5-2 på bortaplan. Nikolai Belov banade väg för segern med två mål under matchen.

Allsvenskan: Almtuna lyckades inte följa upp segern senast mot Södertälje utan föll på fredagskvällen mot Karlskrona med 2-4 i Hockeyallsvenskan.

Allsvenskan: Efter fem raka förluster och en blytung säsongsinledning kunde Almtuna ta sin första seger för säsongen genom att besegra Södertälje borta med 2-1.

Allsvenskan: Trots ledning två gånger om lyckades inte Almtuna knyta ihop säcken mot AIK som vände och vann med 3-2.