Skriv ut denna sida
Niklas Wik kom in och bidrog till Hagundas vändning genom två mål och en assist. (Foto: Peter Bohlin) Niklas Wik kom in och bidrog till Hagundas vändning genom två mål och en assist. (Foto: Peter Bohlin)

Kvaldrömmen lever för Hagunda

2021-04-08 - 09:06

Hagundas insats i de första kvalmötet i bäst av fem mot Warberg skapade många frågor inför returen på onsdagskvällen. Hagunda fick en bra start, tappade men återtog matchen och kvitterade matchserien till 1-1.

 

Hagundas insats i det första mötet på bortaplan mot Warberg skapade många frågor inför returen, ett Hagunda som inte alls stod att känna igen åkte på en storförlust med 10-4. En ny förlust i den första hemmamatchen skulle göra att uppförsbacken förmodligen skulle ha blivit för jobbig att ta sig uppför.

 

Hagunda fick en bra start på matchen och ledde med 2-0 in i den sista minuten av första perioden då Warberg kunde reducera till 2-1. Det var en jämn period men ändå med viss fördel för Hagunda. 

 

I den andra periodens sjätte minut kvitterade tidigare hagundaspelaren Alexander Johansson till 2-2 och bara halvminuten senare slår Filip Kalentun bollen i djupled under en spelvändning där Simon Svensson skickligt tog emot bollen och snyggt lyfte in den i krysset bakom en chanslös Hampus Bodin i Hagundas mål till 2-3.

 

När sedan Robin Blåberg sprintar förbi allt och alla i den femtonde minuten och spelar in bollen till Mattias Kongstad som gjorde 2-4 kändes det som att Hagunda tappade matchen. Warberg var hetare, snabbare, starkare och fick dessutom en bra utdelning och man kontrollerade matchen totalt efter sina fyra raka mål.

 

Lagledningen vaskade om lite och plockade bland annat in Niklas Wik som skulle komma att bli den injektion av energi och styrka som behövdes för att bryta trenden. Två överraskande (sett till matchbilden) mål av Hagunda från i tur och ordning Isak Bengtsson och Mattias Jansson kvitterade matchen till 4-4 inför periodvilan.

 

I inledningen av den tredje perioden tog Hagunda ledningen med 5-4, målskytt Niklas Wik, Warberg kvitterade till 5-5 men återigen håller Niklas Wik framme och gör 6-5, en snabb replik från Warbergs Robin Blåberg gör att det återigen är kvitterat till 6-6.

 

Tredje perioden är väldigt spännande och precis den nagelbitare som man vill ha i en kvalmatch. Nåja, det fanns nog en och annan hagundasupporter som gärna sett sina favoriter knyta ihop säcken istället för att låta Warberg kvittera igen och igen.

 

Jakob Drews gav Hagunda ledningen för tredje gång i den tredje perioden när han gjorde 7-6 med sex minuter kvar av perioden. Med tanke på hur chanserna fördelade sig och hur målen landade i den tredje perioden var det svårt att tro att det skulle bli matchens sista mål.

 

Gästerna satsar allt framåt och tar bland annat ut målvakten i ett försökt att återigen kvittera, men den här gången håller Hagunda undan genom ett offervilligt försvarsspel och en Hampus Bodin längst bak som stängde igen kassen.

 

Matchserien är därmed kvitterad till 1-1 vilket betyder att det återstår minst två matcher, eventuellt tre. Nästa match spelas i Varberg den 10 april och därefter spelas match fyra i Uppsala den 15 april. Vinnaren i bäst av fem matcher spelar i SSL nästa säsong.

 

Hagunda - Warberg 7-6 (2-1, 2-3, 3-2)

Hagundas mål: Niklas Wik 2, Fredrik Holtz, Viktor Strömquist, Isak Bengtsson, Mattias Jansson, Jakob Drews.

Publik: 8

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Internationellt: Nu står det klart att det tidigare uppskjutna världsmästerskapet för U19-damerna kommer att genomföras i Uppsala.

Slutspel: Sirius förlorade tisdagens kvartsfinal hemma mot KAIS Mora med 3-6, därmed har Mora skaffat sig en "matchboll" inför hammamötet på fredag i matchserien som bara har bortasegrar hittills. 

Slutspel: Sirius kvitterade KAIS Moras ledning till 1-1 i kvartsfinalserien efter seger i kvällens match med 4-5 på bortaplan.

Kval Superligan: Hagunda besegrade AIK i den avgörande matchen om vem som skall gå till kvalfinal om en plats i SSL. Hagunda visade bra lagmoral efter att ha tappat en ledning med 4-0 till 4-4, och kunde till slut vinna med 8-4.

Slutspel: Sirius föll mot KAIS Mora med 3-6 när den första matchen i kvartsfinalserien i bäst av fem avgjordes.

Kval Superligan: Hagunda har tre raka förluster mot AIK den här säsongen och hade kniven på strupen i den andra kvalmatchen i bäst av tre när lagen möttes på onsdagen. Efter en formidabel insats i de första två perioderna kunde man hålla undan och kvittera till 1-1 i matcher efter seger med 11-8.

Superligan: Sirius grejade nytt kontrakt trots förlust mot Mullsjö, Dalen gjorde nämligen sitt och vann mot Höllviken som hade gått förbi Sirius vid en seger.

Superligan: Sirius låg under med 2-1 borta mot Karlstad, men en mäktig målexplosion i inledningen av tredje perioden vände matchen till seger med 4-6.

Superligan: Det såg ut att gå till förlängning mellan Sirius och Malmö, men med drygt två minuter kvar av slutperioden gjorde Jonna Vuontisvaara sitt andra mål i matchen och ledning 3-2 som till slut blev 4-2 efter mål i tom bur av Maja Brodin.

Superligan: Sirius stod för en mycket blek inledning bottenmötet mot Thorengruppen på torsdagkvällen i IFU arena. Efter underläge 0-4 lyckades man dock resa sig och vända på matchen till seger med 5-4.