Skriv ut denna sida
Fredrik Holtz framför AIKs mål i slutet av tredje perioden. (Foto: Peter Bohlin) Fredrik Holtz framför AIKs mål i slutet av tredje perioden. (Foto: Peter Bohlin)

Förlust i seriefinalen för Hagunda

2020-10-31 - 02:56

Hagunda åkte på säsongens första förlust när man på fredagen föll mot AIK med 3-5, förlusten innbär att AIK tar över serieledningen från Hagunda på samma poäng men med fler gjorda mål.

Det blev en märklig match när Hagunda tog emot AIK i fredagens seriefinal i den norra innebandyallsvenskan. Första perioden var jämn spelmässigt men det kändes som att hemmalaget hade bra kontroll på gästerna.

Fredrik Holtz gjorde matchens första mål i den femte minuten framspelad av Viktor Strömquist. Spelet böljade en hel del och de där riktigt vassa målchanser uteblev, Felix Abrahamsson kunde dock utöka Hagundas ledning till 2-0 sedan han snyggt kollat in luckan i krysset till vänster om Jonathan Hjelm i AIKs mål.

I andra perioden var känslan densamma att Hagunda hade hyfsad koll på AIK, i alla fall inledningsvis men periodens enda mål gjordes av AIK och det är spelaren för dagen hos gästerna, Filip Wiklund som gjorde sitt första av tre mål när han reducerade till 2-1.

I den tredje perioden kvitterade AIK till 2-2, med andra målet från Filip Wiklund, matchklockan visade drygt sju minuter när kvitteringen kom. Några minuter senare i matchen exploderade den på ett märkligt sätt.

Alex Kjellbris gav AIK ledningen med 2-3 när matchuret visade 09:32. Kort därefter har AIK ett skott i stolpen som resulterar i en spelvändning för Hagunda. Det är Fredrik Holtz kan kvittera till 3-3 efter ny framspelning från Viktor Strömquist endast 41 sekunder efter AIKs mål. Speakern hann dock aldrig annonsera målet färdigt förrän AIK fyra sekunder senare återtog ledningen till 3-4, Filip Wiklunds tredje mål.

Alltså, tre mål och ett stolpskott på bara 45 sekunder, den här sekvensen i matchen blir avgörande för några fler mål faller inte förrän Hagunda tar ut målvakten Kalle Lundgren i jakten på en kvittering. Det var dock AIK som gjorde 3-5 i tom kasse och därmed åkte Hagunda på sin första förlust.

AIK som hade en förlust sedan tidigare gick upp på samma poäng som Hagunda, 12 poäng men tog över första platsen i serien med samma målskillnad men med fler gjorda mål. I Hagunda saknades Patrik Jansson som var avstängd efter ett rött kort i den senaste matchen mot Djurgården.

Hagunda - AIK 3-5 (2-0, 0-1, 1-4)

Hagundas mål: Fredrik Holtz 2, Felix Abrahamsson.

Publik: 0

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Internationellt: Nu står det klart att det tidigare uppskjutna världsmästerskapet för U19-damerna kommer att genomföras i Uppsala.

Kval SSL: Hagundas insats i de första kvalmötet i bäst av fem mot Warberg skapade många frågor inför returen på onsdagskvällen. Hagunda fick en bra start, tappade men återtog matchen och kvitterade matchserien till 1-1.

Slutspel: Sirius förlorade tisdagens kvartsfinal hemma mot KAIS Mora med 3-6, därmed har Mora skaffat sig en "matchboll" inför hammamötet på fredag i matchserien som bara har bortasegrar hittills.

Slutspel: Sirius kvitterade KAIS Moras ledning till 1-1 i kvartsfinalserien efter seger i kvällens match med 4-5 på bortaplan.

Kval Superligan: Hagunda besegrade AIK i den avgörande matchen om vem som skall gå till kvalfinal om en plats i SSL. Hagunda visade bra lagmoral efter att ha tappat en ledning med 4-0 till 4-4, och kunde till slut vinna med 8-4.

Slutspel: Sirius föll mot KAIS Mora med 3-6 när den första matchen i kvartsfinalserien i bäst av fem avgjordes.

Kval Superligan: Hagunda har tre raka förluster mot AIK den här säsongen och hade kniven på strupen i den andra kvalmatchen i bäst av tre när lagen möttes på onsdagen. Efter en formidabel insats i de första två perioderna kunde man hålla undan och kvittera till 1-1 i matcher efter seger med 11-8.

Superligan: Sirius grejade nytt kontrakt trots förlust mot Mullsjö, Dalen gjorde nämligen sitt och vann mot Höllviken som hade gått förbi Sirius vid en seger.

Superligan: Sirius låg under med 2-1 borta mot Karlstad, men en mäktig målexplosion i inledningen av tredje perioden vände matchen till seger med 4-6.

Superligan: Det såg ut att gå till förlängning mellan Sirius och Malmö, men med drygt två minuter kvar av slutperioden gjorde Jonna Vuontisvaara sitt andra mål i matchen och ledning 3-2 som till slut blev 4-2 efter mål i tom bur av Maja Brodin.