Skriv ut denna sida
Filip Eriksson är klar för Storvreta. (Foto: Adam Troy) Filip Eriksson är klar för Storvreta. (Foto: Adam Troy)

Storvreta vinnare i kampen om Erikssons påskrift

2020-03-29 - 17:56

Storvreta vann dragkampen om Siriusstjärnan Filip Eriksson, i ett pressmeddelande på söndagen meddelade klubben att Eriksson skrivit på för de kommande två åren.

 

I princip samtliga SSL-klubbar har visat intresse för den 19-årige stjärnan som har Björklinge BK som moderklubb.

 

− Vi är jätteglada att Filip Eriksson valde Storvreta IBK för sin fortsatta karriär. Kul även för Uppsalapubliken att vi får behålla denna bolltrollare i stan. Vi ser det som en investering för framtiden, han är ung men har redan massor av SSL-rutin. Vi vet att han kommer att bidra i poängprotokollet i minst två år framöver konstaterar sportsligt ansvarige Henrik Ededahl i ett pressmeddelande.

 

Filip fick sitt genombrott i Sirius där han under de senaste två säsongerna öst in poäng i SSL, säsongen 2018/2019 gjorde han 36 mål och 30 assist och den nyss avslutade säsongen blev det 22 mål och 27 assist.

 

− Jag känner att detta är det bästa valet för min egna utveckling samtidigt som jag vill slåss om SM-guld och titlar. Storvreta är en storklubb med många fans och mycket publik som de har byggt upp under en längre tid. Jag har höga förväntningar på de kommande åren i Storvreta där jag vill utvecklas både på och utanför planen och vinna guld, berättar Filip Eriksson.

 

Kontraktet är skrivet på två år.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Landslag: Det tidigare uppskjutna världsmästerskapet i innebandy för damer U19 i IFU Arena har nu fått ett nytt datum för andra gången.

Superligan: Serieledarna IKSU var numret större än slutspelsjagande Sirius när lagen möttes på fredagen i IFU Arena, stor segerorganisatör hos gästerna var Emelie Wibron med fyra mål och två assist.

Superligan: Sirius väntade och väntade på sina motståndare som hade fastnat i trafiken efter en olycka. Sedan krossade man Jönköping som kanske önskade att man suttit kvar i bussen istället för att bli överkörda i IFU Arena med 11-2.

Superligan: Det var två lag som satte defensiven i första rummet när Sirius besökte Kalmarsund borta i den tionde omgången av SSL. Sirius kunde dock avgöra matchen med två snabba mål i slutminuterna.

Allsvenskan: Hagunda hade inga problem med att besegra Bele Barkarby med 8-3 i den allsvenska hemmapremiären, storpubliken 859 åskådare fick se Felix Abrahamsson ligga bakom hälften av hemmamålen.

Superligan: Sirius fick en drömstart i superligapremiären genom att besegra Dalen hemma i IFU Arena med 5-1. Men segern satt långt inne för uppsalalaget.

Träning: Sirius damer har haft en vecka på sig att spela in sig med nya klubbor, samt sex-sju innebandypass, på söndagen inleddes träningsmatchandet mot tuffaste tänkbara motstånd då svenska mästarinnorna Täby stod för motståndet.

Slutspel: Storvreta blev på lördagen svenska mästare för sjätte gången sedan man besegrat Falun med 5-3 i Globen, det såg dock mörkt ut en bit in i den endra perioden då Falun ledde med 0-3.

Kval SSL: Hagunda hade ena foten i SSL när man ledde med 1-3 i den avgörande kvalmatchen, men Warberg vände genom att vinna slutperioden med 3-1 och vinna matchen med 4-3.

Slutspel: Storvreta behövde bara en period för att säkra avancemanget till SM-finalen. Första perioden slutade 9-0 och Vreta gjorde mål på allt.