Skriv ut denna sida
Filip Eriksson är klar för Storvreta. (Foto: Adam Troy) Filip Eriksson är klar för Storvreta. (Foto: Adam Troy)

Storvreta vinnare i kampen om Erikssons påskrift

2020-03-29 - 17:56

Storvreta vann dragkampen om Siriusstjärnan Filip Eriksson, i ett pressmeddelande på söndagen meddelade klubben att Eriksson skrivit på för de kommande två åren.

 

I princip samtliga SSL-klubbar har visat intresse för den 19-årige stjärnan som har Björklinge BK som moderklubb.

 

− Vi är jätteglada att Filip Eriksson valde Storvreta IBK för sin fortsatta karriär. Kul även för Uppsalapubliken att vi får behålla denna bolltrollare i stan. Vi ser det som en investering för framtiden, han är ung men har redan massor av SSL-rutin. Vi vet att han kommer att bidra i poängprotokollet i minst två år framöver konstaterar sportsligt ansvarige Henrik Ededahl i ett pressmeddelande.

 

Filip fick sitt genombrott i Sirius där han under de senaste två säsongerna öst in poäng i SSL, säsongen 2018/2019 gjorde han 36 mål och 30 assist och den nyss avslutade säsongen blev det 22 mål och 27 assist.

 

− Jag känner att detta är det bästa valet för min egna utveckling samtidigt som jag vill slåss om SM-guld och titlar. Storvreta är en storklubb med många fans och mycket publik som de har byggt upp under en längre tid. Jag har höga förväntningar på de kommande åren i Storvreta där jag vill utvecklas både på och utanför planen och vinna guld, berättar Filip Eriksson.

 

Kontraktet är skrivet på två år.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Superligan: Sirius stod för en mycket blek inledning bottenmötet mot Thorengruppen på torsdagkvällen i IFU arena. Efter underläge 0-4 lyckades man dock resa sig och vända på matchen till seger med 5-4.

Superligan: Sirius vann en blytung seger med 7-6 mot obesegrade Endre när lagen drabbade samman i IFU Arena på söndagen. Sirius hade ledningen med 5-2 men tappade till 5-5 men visade stark lagmoral och kom tillbaka även från 6-6 och vann till slut med 7-6.

Superligan: Innebandyns två stora giganter Storvreta och Falun drabbade samman i IFU Arena på lördagen. Det blev en målmässigt jämn match där Storvreta kunde vinna med 6-3 efter att ha gjort fyra mål i slutperioden.

Superligan: Sirius var chanslösa mot ett för dagen mer taggat och motiverat Pixbo som vann med 3-10 i söndagens omgång av SSL.

Superligan: Efter fem raka förluster bröt Sirius en dyster svit mot Malmö när man på lördagen vann med 5-6 på bortaplan. Stor matchvinnare för Sirius blev Klara Molin med tre mål.

Allsvenskan: Hagunda åkte på säsongens första förlust när man på fredagen föll mot AIK med 3-5, förlusten innbär att AIK tar över serieledningen från Hagunda på samma poäng men med fler gjorda mål.

Superligan: Sirius har fått en fantastisk inledning på superligasäsongen med fem segrar av sex möjliga och en topplacering i tabellen. Uppsalanyheter frågade tränaren Marko Palosaari vad som ligger bakom framgången.

Superligan: Sirius vann sin fjärde raka match när man på lördagen besegrade Jönköping med 6-4 efter en riktig målexplosion i andra perioden. I Sirius noterades sex olika spelare för varsitt mål.

Superligan: Före lördagens match hade hon gjort tre mål och två assist, men i segermatchen 5-2 mot Lund lossnade det rejält för Jonna Vuontisvaara som var inblandad i fyra mål.

Superligan: I fredagens SSL-möte mot Falun blev Klara Molin tremålsskytt, i dagens bortamöte klev Sara Attermo fram och kopierade lagkaptenens bedrift och gjorde de första tre målen i segermatchen mot Warberg.