Skriv ut denna sida
Sirius Linnea Hammar (t.v) och Klara Molin i närkamp framför mål mot Systrarna Oona och Vera Kauppi. (Foto: Peter Bohlin) Sirius Linnea Hammar (t.v) och Klara Molin i närkamp framför mål mot Systrarna Oona och Vera Kauppi. (Foto: Peter Bohlin)

Sirius chanslösa mot serieledarna

2020-03-07 - 02:59

Serieledarna IKSU var numret större än slutspelsjagande Sirius när lagen möttes på fredagen i IFU Arena, stor segerorganisatör hos gästerna var Emelie Wibron med fyra mål och två assist.

 

Sirius stod upp bra målmässigt i första perioden mot IKSU som via ett sent mål kunde gå till periodvila med 1-3. Perioden var mer eller mindre ett konstant tryck mot ett defensivt hammalag som trots allt kunde kvittera till 1-1 i mitten av perioden när Anna Gertz spelade fram Sofie Paulsson.

 

I inledningen av den andra perioden reducerade Anna Gertz till 2-3 men trots den mälmässiga kontakten förmådde inte Sirius att lyfta upp spelet. IKSU fick stora ytor att spela ut på när Sirius försökte att krympa defensiven på egen planhalva. I den tredje minuten spelade Emelie Wibron fram Veera Kauppi som utökade till 2-4, så långt hade Wibron varit inblandad i samtliga IKSUs mål.

 

Resten av perioden var spel mot ett mål och vid periodvilan var ställningen 2-7, en ledning som utökades av Emelie Wibron i den femte minuten. Sirius hade som sagt ingenting att sätta emot det spelskickliga motståndet. Slutresultatet skrevs till 2-10 sedan Oona Kauppi gjort de två sista målen för gästerna.

 

Resultatet var en exakt kopia på när lagen möttes i november, skottstatistiken är talande för hur matchen såg ut, IKSU vann skotten i de tre perioderna med 11-3, 15-4 och 20-5, totalt 46-12.

 

Sirius - IKSU 2-10 (1-3, 1-4, 0-3)

Sirius mål: Sofie Paulsson, Anna Gertz.

Publik: 278

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Superligan: Sirius stod för en mycket blek inledning bottenmötet mot Thorengruppen på torsdagkvällen i IFU arena. Efter underläge 0-4 lyckades man dock resa sig och vända på matchen till seger med 5-4.

Superligan: Sirius vann en blytung seger med 7-6 mot obesegrade Endre när lagen drabbade samman i IFU Arena på söndagen. Sirius hade ledningen med 5-2 men tappade till 5-5 men visade stark lagmoral och kom tillbaka även från 6-6 och vann till slut med 7-6.

Superligan: Innebandyns två stora giganter Storvreta och Falun drabbade samman i IFU Arena på lördagen. Det blev en målmässigt jämn match där Storvreta kunde vinna med 6-3 efter att ha gjort fyra mål i slutperioden.

Superligan: Sirius var chanslösa mot ett för dagen mer taggat och motiverat Pixbo som vann med 3-10 i söndagens omgång av SSL.

Superligan: Efter fem raka förluster bröt Sirius en dyster svit mot Malmö när man på lördagen vann med 5-6 på bortaplan. Stor matchvinnare för Sirius blev Klara Molin med tre mål.

Allsvenskan: Hagunda åkte på säsongens första förlust när man på fredagen föll mot AIK med 3-5, förlusten innbär att AIK tar över serieledningen från Hagunda på samma poäng men med fler gjorda mål.

Superligan: Sirius har fått en fantastisk inledning på superligasäsongen med fem segrar av sex möjliga och en topplacering i tabellen. Uppsalanyheter frågade tränaren Marko Palosaari vad som ligger bakom framgången.

Superligan: Sirius vann sin fjärde raka match när man på lördagen besegrade Jönköping med 6-4 efter en riktig målexplosion i andra perioden. I Sirius noterades sex olika spelare för varsitt mål.

Superligan: Före lördagens match hade hon gjort tre mål och två assist, men i segermatchen 5-2 mot Lund lossnade det rejält för Jonna Vuontisvaara som var inblandad i fyra mål.

Superligan: I fredagens SSL-möte mot Falun blev Klara Molin tremålsskytt, i dagens bortamöte klev Sara Attermo fram och kopierade lagkaptenens bedrift och gjorde de första tre målen i segermatchen mot Warberg.