Skriv ut denna sida
Sirius fick jubla 11 gånger när man körde över Jönköping i SSL. (Foto: Peter Bohlin) Sirius fick jubla 11 gånger när man körde över Jönköping i SSL. (Foto: Peter Bohlin)

Sirius styrkebesked, krossade Jönköping

2019-12-06 - 03:54

Sirius väntade och väntade på sina motståndare som hade fastnat i trafiken efter en olycka. Sedan krossade man Jönköping som kanske önskade att man suttit kvar i bussen istället för att bli överkörda i IFU Arena med 11-2.

 

Matchen i Superligan mellan Sirius och Jönköping sköts upp i 40 minuter på grund av en trafikolycka strax söder om Uppsala som gästerna hade fastnat i. När bussen anlände till IFU Arena sågs spelarna rusa in i arenan, några med inneskorna i handen, ombytta i matchkläder.

 

Jönköping hängde med bra i första perioden som Sirius vann med 2-0, man hade dock chansen att kvittera efter en straff vid ställningen 1-0 men Tobias Steineck räddade. I inledningen av den andra perioden utökade Sirius till 3-0.

 

Jönköping fick chansen att komma tillbaka i matchen då Sirius drabbades av två raka utvisningar men istället för reducering utökade hemmalaget till 4-0 när man blivit fulltaliga. Inte nog med det, Marco Juselius satte 5-0 i den femtonde minuten. Jönköpings målvakt Alexander Gustafsson byttes ut och in kom istället Gustav Jansson.

 

Målvaktsbytet hjälpte föga mot ett för dagen otroligt effektivt Sirius som skördade stora framgångar med sina spelvändningar. Jakob Drews utökade till 6-0 i tredje periodens första minut, sedan ringde det tre gånger i rad bakom Gustav Jansson, samtliga tre gånger var det Billy Nilsson som ringde på genom att göra 7-0 och 8-0 med en halv minuts mellanrum, båda gångerna framspelad av Filip Eriksson. Sedan satte Nilsson även en straff till 9-0.

 

Matchen var sedan länge avgjord men storspelande målvakten i Sirius Tobias Steineck fick inte hålla nollan. Jönköping lyckades reducera två gånger och slutresultatet skrevs till 11-2 sedan Kevin Söderling gjort Sirius två sista mål.

 

Segern gör att Sirius går upp två placeringar till den eflte platsen med 17 poäng, fem poäng fler än Visby under nedflyttningsstrecket. Jönköping som aldrig vunnit i IFU Arena får fortsätta att vänta på sin första seger i arenan.

 

Nästa match för Sirius spelas på söndag borta mot Linköping, ett Linköping som har lika många poäng som Sirius men placerar sig före på bättre målskillnad.

 

Sirius - Jönköping 11-2 (2-0, 3-0, 6-2)

Sirius mål: Billy Nilsson 4, Kevin söderling 3, Jakob Drews 2, Filip Eriksson, Marco Juselius.

Publik: 323

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Internationellt: Nu står det klart att det tidigare uppskjutna världsmästerskapet för U19-damerna kommer att genomföras i Uppsala.

Kval SSL: Hagundas insats i de första kvalmötet i bäst av fem mot Warberg skapade många frågor inför returen på onsdagskvällen. Hagunda fick en bra start, tappade men återtog matchen och kvitterade matchserien till 1-1.

Slutspel: Sirius förlorade tisdagens kvartsfinal hemma mot KAIS Mora med 3-6, därmed har Mora skaffat sig en "matchboll" inför hammamötet på fredag i matchserien som bara har bortasegrar hittills. 

Slutspel: Sirius kvitterade KAIS Moras ledning till 1-1 i kvartsfinalserien efter seger i kvällens match med 4-5 på bortaplan.

Kval Superligan: Hagunda besegrade AIK i den avgörande matchen om vem som skall gå till kvalfinal om en plats i SSL. Hagunda visade bra lagmoral efter att ha tappat en ledning med 4-0 till 4-4, och kunde till slut vinna med 8-4.

Slutspel: Sirius föll mot KAIS Mora med 3-6 när den första matchen i kvartsfinalserien i bäst av fem avgjordes.

Kval Superligan: Hagunda har tre raka förluster mot AIK den här säsongen och hade kniven på strupen i den andra kvalmatchen i bäst av tre när lagen möttes på onsdagen. Efter en formidabel insats i de första två perioderna kunde man hålla undan och kvittera till 1-1 i matcher efter seger med 11-8.

Superligan: Sirius grejade nytt kontrakt trots förlust mot Mullsjö, Dalen gjorde nämligen sitt och vann mot Höllviken som hade gått förbi Sirius vid en seger.

Superligan: Sirius låg under med 2-1 borta mot Karlstad, men en mäktig målexplosion i inledningen av tredje perioden vände matchen till seger med 4-6.

Superligan: Det såg ut att gå till förlängning mellan Sirius och Malmö, men med drygt två minuter kvar av slutperioden gjorde Jonna Vuontisvaara sitt andra mål i matchen och ledning 3-2 som till slut blev 4-2 efter mål i tom bur av Maja Brodin.