Skriv ut denna sida
Filip Eriksson gjorde matchavgörande 3-2 till Sirius. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) Filip Eriksson gjorde matchavgörande 3-2 till Sirius. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Tre poäng till taktiskt Sirius

2019-11-02 - 21:09

Det var två lag som satte defensiven i första rummet när Sirius besökte Kalmarsund borta i den tionde omgången av SSL. Sirius kunde dock avgöra matchen med två snabba mål i slutminuterna.

 

Rent underhållningsmässigt var det inte en match som går till historien om man inte gillar att beskåda det taktiska spelet. Både Kalmarsund och Sirius var mycket noggranna att sätta defensiven främst och antalet målchanser var lätträknade.

 

Det var dock Sirius som tog ledningen i slutet av första perioden genom Jakob Drews som serverades en drömpassning diagonalt från Filip Eriksson när Kalmarsund hade en spelare utvisad. I andra perioden tog det hemmalaget knappt fyra minuter att kvittera till 1-1.

 

Antalet målchanser var som sagt lätträknade men det skulle komma ytterligare två mål under perioden. Första är det Filip Björk som ger Sirius ledningen med 1-2, två minuter senare tilldömdes Kalmarsund en straff som Kim Nilsson gjorde 2-2 på.


Hemmalaget hade mer boll men hamnade ofta utvändigt om Sirius försvarsbox, bortsett en riktigt fin chans från Kim Nilsson som bröt in på kassen och fick öppet mål men vinkeln var för snäv för hemmalagets stora stjärna.

 

När tiduret stod på 15:26 gjorde Filip Eriksson matchavgörande 2-3 genom att skjuta ett maskerat lågt skott efter en spelvändning från egen zon framspelad av Jakob Drews. Det gick inte ens en halv minut så var det dags igen, Billy Nilsson spelade fram Johan Widh som ökade på ledningen till 2-4.

 

Matchen var avgjord och Johan Widh satte även 2-5 i tom bur när Kalmarsund tagit ut målvakten. Tre tunga och välbehövliga poäng in på Siriuskontot och man lämnar  bottenplatserna för tillfället då Warberg och Höllviken på 12-13:e plats har en match mindre spelad tre poäng bakom Sirius.

 

Kalmarsund - Sirius 2-5 (0-1, 2-1, 0-3)

Sirius målskyttar: Johan Widh 2, Jakob Drews, Filip Björk, Filip Eriksson.

Publik: 796

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Superligan: Sirius har fått en fantastisk inledning på superligasäsongen med fem segrar av sex möjliga och en topplacering i tabellen. Uppsalanyheter frågade tränaren Marko Palosaari vad som ligger bakom framgången.

Superligan: Sirius vann sin fjärde raka match när man på lördagen besegrade Jönköping med 6-4 efter en riktig målexplosion i andra perioden. I Sirius noterades sex olika spelare för varsitt mål.

Superligan: Före lördagens match hade hon gjort tre mål och två assist, men i segermatchen 5-2 mot Lund lossnade det rejält för Jonna Vuontisvaara som var inblandad i fyra mål.

Superligan: I fredagens SSL-möte mot Falun blev Klara Molin tremålsskytt, i dagens bortamöte klev Sara Attermo fram och kopierade lagkaptenens bedrift och gjorde de första tre målen i segermatchen mot Warberg.

Superligan: Sirius höll för favorittrycket när man mötte nykomlingarna Falun under fredagen, men det satt långt inne och det var först i den tredje perioden som det lossnade för hemmalaget.

Sirius Innebandy gick emot Svenska Innebandyförbundets regelverk om att lagen måste byta sida. Damlagets premiär i årets SSL den gångna helgen var den enda där man inte bytte sida i periodpauserna.

SuperliganSirius Innebandydamer hade tuffast tänkbara motstånd i seriepremiären. KAIS Mora stod för motståndet, ett lag som Sirius mött 17 gånger men aldrig besegrat.

Landslag: Det tidigare uppskjutna världsmästerskapet i innebandy för damer U19 i IFU Arena har nu fått ett nytt datum för andra gången.

Superligan: Storvreta vann dragkampen om Siriusstjärnan Filip Eriksson, i ett pressmeddelande på söndagen meddelade klubben att Eriksson skrivit på för de kommande två åren.

Superligan: Serieledarna IKSU var numret större än slutspelsjagande Sirius när lagen möttes på fredagen i IFU Arena, stor segerorganisatör hos gästerna var Emelie Wibron med fyra mål och två assist.