Skriv ut denna sida
Felix Abrahamsson (7) låg bakom fyra av Hagundas åtta mål. (Foto: Peter Bohlin) Felix Abrahamsson (7) låg bakom fyra av Hagundas åtta mål. (Foto: Peter Bohlin)

Seger för Hagunda i hemmapremiären

2019-10-05 - 23:55

Hagunda hade inga problem med att besegra Bele Barkarby med 8-3 i den allsvenska hemmapremiären, storpubliken 859 åskådare fick se Felix Abrahamsson ligga bakom hälften av hemmamålen.

 

Gästerna Bele Barkarby kom från en premiärförlust med uddamålet mot Tullinge och Hagunda fick med sig en poäng från bortpremiären mot Wibax Piteå. Två revanchsugna lag ställde upp på IFU Arenas a-plan för att spela igång den andra omgången och det var gästerna som började bäst.

 

Redan i den första minuten satte Mattias Ottosson 0-1 men repliken kom bara minuten senare då Isak Bengtsson kvitterade till 1-1. Perioden slutade med ledning 2-1 för Hagunda efter Jakob Arvidssons mål i den 15:e minuten

 

Hagunda var det bättre laget men hade lite svårt att komma till avslut. Man utökade dock till 3-1 fem minuter in i den andra perioden genom Isak Bengtsson. Patrik Häggkvist reducerade till 3-2 men Hagunda kontrollerade matchen och spelade dessutom av ett numerärt underläge direkt efter gästernas reducering.

 

Det var nyförvärvet från Sirius Mattias Jansson som blev syndabock i Hagunda efter upprepade förseelser. Laget höll tätt och Jansson fick bollen nästan direkt när han kom in i spel igen och fintade ner målvakten och rullade retfullt in 4-2.

 

Tredje perioden blev till en början målsnål, det skulle dröja tills den 16:e minuten innan Felix Abrahamsson gjorde 5-2. Abrahamsson var så långt matchens lirare i hemmalaget med tre framspelningar innan målet.

 

Bele Barkarby tog timeout direkt efter målet och tog sedan ut målvakten i jakten på reducering, det blir dock Viktor Strömquist som gör 6-2 för Hagunda och matchen är avgjord trots att Bele Barkarby lyckas reducera till 6-3. Att sedan Hagunda gör ytterligare två mål genom Mattias Jansson och Viktor Strömquist var mest av akademisk karaktär även om målskillnad alltid kan vara bra att ha när man summerar tabellplaceringar.

 

Nästa match för Hagunda spelas hemma i IFU Arena lördagen den 12 oktober då man tar emot Team Thorengruppen.

 

Hagunda - Bele Barkarby 8-3 (2-1, 2-1, 4-1)

Hagunda mål: Isak Bengtsson 2, Mattias Jansson 2, Viktor Strömquist 2, Jakob Arvidsson, Felix Abrahamsson.

Publik: 859

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Landslag: Det tidigare uppskjutna världsmästerskapet i innebandy för damer U19 i IFU Arena har nu fått ett nytt datum för andra gången.

Superligan: Storvreta vann dragkampen om Siriusstjärnan Filip Eriksson, i ett pressmeddelande på söndagen meddelade klubben att Eriksson skrivit på för de kommande två åren.

Superligan: Serieledarna IKSU var numret större än slutspelsjagande Sirius när lagen möttes på fredagen i IFU Arena, stor segerorganisatör hos gästerna var Emelie Wibron med fyra mål och två assist.

Superligan: Sirius väntade och väntade på sina motståndare som hade fastnat i trafiken efter en olycka. Sedan krossade man Jönköping som kanske önskade att man suttit kvar i bussen istället för att bli överkörda i IFU Arena med 11-2.

Superligan: Det var två lag som satte defensiven i första rummet när Sirius besökte Kalmarsund borta i den tionde omgången av SSL. Sirius kunde dock avgöra matchen med två snabba mål i slutminuterna.

Superligan: Sirius fick en drömstart i superligapremiären genom att besegra Dalen hemma i IFU Arena med 5-1. Men segern satt långt inne för uppsalalaget.

Träning: Sirius damer har haft en vecka på sig att spela in sig med nya klubbor, samt sex-sju innebandypass, på söndagen inleddes träningsmatchandet mot tuffaste tänkbara motstånd då svenska mästarinnorna Täby stod för motståndet.

Slutspel: Storvreta blev på lördagen svenska mästare för sjätte gången sedan man besegrat Falun med 5-3 i Globen, det såg dock mörkt ut en bit in i den endra perioden då Falun ledde med 0-3.

Kval SSL: Hagunda hade ena foten i SSL när man ledde med 1-3 i den avgörande kvalmatchen, men Warberg vände genom att vinna slutperioden med 3-1 och vinna matchen med 4-3.

Slutspel: Storvreta behövde bara en period för att säkra avancemanget till SM-finalen. Första perioden slutade 9-0 och Vreta gjorde mål på allt.