Skriv ut denna sida
Sofie Paulsson kramas om efter att hon gjort 5-1 i tom kasse. (Foto: Peter Bohlin) Sofie Paulsson kramas om efter att hon gjort 5-1 i tom kasse. (Foto: Peter Bohlin)

Seger för "nya" Sirius i SSL-premiären

2019-09-22 - 04:54

Sirius fick en drömstart i superligapremiären genom att besegra Dalen hemma i IFU Arena med 5-1. Men segern satt långt inne för uppsalalaget.

 

Med hela tio stycken nyförvärv, två långtidskadade spelare i comeback och en helt ny tränarstab så skulle man kunna säga att det var helt nytt Sirius som ställde upp i SSL-premiären mot Dalen under lördagen.

 

Det var en typisk premiärmatch med en del felpass och ett motståndarlag som tilläts föra väldigt mycket av spelet trots hemmaplan. Nytt för säsongen är ett helt nytt försvarsspel där man är mycket aggresivare över hela banan, något som premiärmatchens domarpar hade svårt att hantera.

 

Matilda Nilsson gav Sirius ledningen med 1-0 i den sjätte minuten, ett skott som förmodligen är ett av de lösaste som gått i mål i IFU Arena bakom en skymd Matilda Wirthig i bortakassen. Innan periodens slut lyckades dock gästerna kvittera till 1-1.

 

Andra periodens enda mål gjordes av Sirius Jasmin Krähenbul efter ett frislag, båda inledningsperioderna var tillknäppta, något som skottstatistiken 5-3 och 5-4 visade med tydlighet.

 

I den tredje perioden var ställningen 2-1 tills det återstod fem minuter, den som följde Sirius förra säsongen vet att just slutminuterna i de jämna matcherna varit något som man haft svårt att hantera. Därför kom Maja Brodins mål i den 15:e minuten till 3-1 som en befrielse för den som börjat tänka på förra säsongen.

 

Brodin fick i samband med målet också lite revansch på sig själv för ett stolpskott tidigare under matchen. Sirius är överlägsna i sista perioden, i alla fall om man ser till skottstatistiken 13-2 och det aggresivare försvarsspelet gav utdelning då gästerna endast mäktade med två skott på mål.

 

Linnea Hammar utökade till 4-1 med tre minuter kvar och Sofie Paulsson fick sedan kröna en 18 månader lång rehabperiod som hon tillbringat vid sidan av planen med Evelina Sparf genom att sätta 5-1 i tom kasse.

 

Paulsson var nog den som log det största leendet i hela arenan i samband med målet men det efterföljande jublet i laget visar med tydlighet att hon varit saknad, även Evelina Sparf trivdes som fisken i vattnet över att vara tillbaka.

 

En match gör ingen säsong, men det jag har sett av Sirius hittills den här säsongen är ett lag som har en tydligare strategi kring hur man vill spela innebandy. Ett aggresivare försvarsspel signerat nya tränarparet Mårten Pederson och Che-Yuan Liang, låt oss hoppas bara att domarna i damernas SSL förstår att innebandy är en fysisk sport även på damsidan.

 

Sirius - Dalen 5-1 (1-1, 1-0, 3-0)

Sirius mål: Matilda Nilsson, Jasmin Krähenbul, Maja Brodin, Linnea Hammar, Sofie Paulsson.

Publik: 419

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Landslag: Det tidigare uppskjutna världsmästerskapet i innebandy för damer U19 i IFU Arena har nu fått ett nytt datum för andra gången.

Superligan: Storvreta vann dragkampen om Siriusstjärnan Filip Eriksson, i ett pressmeddelande på söndagen meddelade klubben att Eriksson skrivit på för de kommande två åren.

Superligan: Serieledarna IKSU var numret större än slutspelsjagande Sirius när lagen möttes på fredagen i IFU Arena, stor segerorganisatör hos gästerna var Emelie Wibron med fyra mål och två assist.

Superligan: Sirius väntade och väntade på sina motståndare som hade fastnat i trafiken efter en olycka. Sedan krossade man Jönköping som kanske önskade att man suttit kvar i bussen istället för att bli överkörda i IFU Arena med 11-2.

Superligan: Det var två lag som satte defensiven i första rummet när Sirius besökte Kalmarsund borta i den tionde omgången av SSL. Sirius kunde dock avgöra matchen med två snabba mål i slutminuterna.

Allsvenskan: Hagunda hade inga problem med att besegra Bele Barkarby med 8-3 i den allsvenska hemmapremiären, storpubliken 859 åskådare fick se Felix Abrahamsson ligga bakom hälften av hemmamålen.

Träning: Sirius damer har haft en vecka på sig att spela in sig med nya klubbor, samt sex-sju innebandypass, på söndagen inleddes träningsmatchandet mot tuffaste tänkbara motstånd då svenska mästarinnorna Täby stod för motståndet.

Slutspel: Storvreta blev på lördagen svenska mästare för sjätte gången sedan man besegrat Falun med 5-3 i Globen, det såg dock mörkt ut en bit in i den endra perioden då Falun ledde med 0-3.

Kval SSL: Hagunda hade ena foten i SSL när man ledde med 1-3 i den avgörande kvalmatchen, men Warberg vände genom att vinna slutperioden med 3-1 och vinna matchen med 4-3.

Slutspel: Storvreta behövde bara en period för att säkra avancemanget till SM-finalen. Första perioden slutade 9-0 och Vreta gjorde mål på allt.