Skriv ut denna sida
Jimmie Pettersson (8) gjorde matchavgörande 5-4 i förlängningen. (Foto: Adam Troy) Jimmie Pettersson (8) gjorde matchavgörande 5-4 i förlängningen. (Foto: Adam Troy)

Pettersson matchjälte för Storvreta i sudden

2019-04-16 - 05:26

Jimmie Pettersson blev Storvretas matchjälte när han skickade in 5-4 borta mot Dalen och ordnade 3-1 i matchserien där en SM-final ligger i potten.

 

Storvreta satte högsta fart från början men trots ett skottmässigt övertag efter första perioden var ställningen bara 1-1 efter att Robin Nilsberth gjort 1-0 i den femte minuten och Sebastian Degeryd kvitterat i mitten av perioden.

 

I den andra perioden såg Storvreta ut att ha kopplat greppet om Dalen genom att gå fram till ledning med 3-1 efter mål av Albin Sjögren och Robin Nilsberth. Dalen ville dock mer och lyckades både reducera och kvittera till 3-3 i den tredje perioden.

 

Tobias Gustafsson kunde dock ge tillbaka ledningen till Storvreta i den fjortonde minuten när han spelades fram av Henrik Stenberg till 4-3. Efter en timeout i slutminuten satsar Dalen allt framåt och på ett litet slumpartat sätt får man in bollen bakom Viktor Klintsten efter att man med fyra sekunder kvar bara skickat in bollen mot mål. Daniel Sonidsson var den som noterades för kvitteringen och Ketil Kronberg för framspelningen.

 

Under den tio minuter långa förlängningen är det Storvreta som startar bäst och har flera chanser att avgöra, men bäst chans kanske Dalens Sebastian Degeryd hade då han prickade stolpen i den andra minuten. När det såg ut att gå till straffavgörande fick Jimmie Pettersson chansen och satte bollen ditinkt bakom Dalens Måns Parsjö-Tegnér med 39 sekunder kvar av förlängningen.

 

Storvreta utökar ledningen i matchserien till 3-1 i bäst av sju och kan avgöra på hemmaplan när lagen möts i Uppsala redan på onsdag.

 

Dalen - Storvreta 4-5 e.förl. (1-1, 0-2, 3-1, 0-1)

Storvretas mål: Robin Nilsberth 2, Albin Sjögren, Tobias Gustafsson, Jimmie Pettersson.

Publik: 1 797

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Superligan: Före lördagens match hade hon gjort tre mål och två assist, men i segermatchen 5-2 mot Lund lossnade det rejält för Jonna Vuontisvaara som var inblandad i fyra mål.

Superligan: I fredagens SSL-möte mot Falun blev Klara Molin tremålsskytt, i dagens bortamöte klev Sara Attermo fram och kopierade lagkaptenens bedrift och gjorde de första tre målen i segermatchen mot Warberg.

Superligan: Sirius höll för favorittrycket när man mötte nykomlingarna Falun under fredagen, men det satt långt inne och det var först i den tredje perioden som det lossnade för hemmalaget.

Sirius Innebandy gick emot Svenska Innebandyförbundets regelverk om att lagen måste byta sida. Damlagets premiär i årets SSL den gångna helgen var den enda där man inte bytte sida i periodpauserna.

SuperliganSirius Innebandydamer hade tuffast tänkbara motstånd i seriepremiären. KAIS Mora stod för motståndet, ett lag som Sirius mött 17 gånger men aldrig besegrat.

Landslag: Det tidigare uppskjutna världsmästerskapet i innebandy för damer U19 i IFU Arena har nu fått ett nytt datum för andra gången.

Superligan: Storvreta vann dragkampen om Siriusstjärnan Filip Eriksson, i ett pressmeddelande på söndagen meddelade klubben att Eriksson skrivit på för de kommande två åren.

Superligan: Serieledarna IKSU var numret större än slutspelsjagande Sirius när lagen möttes på fredagen i IFU Arena, stor segerorganisatör hos gästerna var Emelie Wibron med fyra mål och två assist.

Superligan: Sirius väntade och väntade på sina motståndare som hade fastnat i trafiken efter en olycka. Sedan krossade man Jönköping som kanske önskade att man suttit kvar i bussen istället för att bli överkörda i IFU Arena med 11-2.

Superligan: Det var två lag som satte defensiven i första rummet när Sirius besökte Kalmarsund borta i den tionde omgången av SSL. Sirius kunde dock avgöra matchen med två snabba mål i slutminuterna.