Skriv ut denna sida
Henrik Stenberg (12) stod för tre framspelningar i segermatchen mot Dalen. (Foto: Adam Troy) Henrik Stenberg (12) stod för tre framspelningar i segermatchen mot Dalen. (Foto: Adam Troy)

Storvreta vinnare efter förlängning

2019-04-08 - 23:26

Storvreta såg ut att gå mot seger i den första semifinalen men gästerna Dalen både kvitterade och tog sedan ledningen i slutskedet av tredje perioden. Storvreta lyckades dock kvittera med sekunder kvar och vinna i förlängningen med 7-6.

 

Backgiganten Robin Nilsberth räddade Storvreta från en tung förlust i den första semifinalen med sitt kvitteringsmål till 6-6 med 19 sekunder kvar av tredje perioden. Tio minuter tidigare i period tre gjorde Jesper Berggren 5-3 och det såg ganska säkert ut. Dalen var dock nära att stå för en klassisk vändning mot regerande mästarna.

 

Det var evigt unge supernorrmanen Ketil Kronberg som låg bakom Dalens vändning genom att göra 5-4 i den tionde minuten och tog därmed revansch för en missad straff i slutet av första perioden. Med mindre än två minuter kvar av tredje perioden spelade sedan Kronberg fram Anton Åkerlund till 5-5.

 

Dalen, och Kronberg var inte nöjda med det utjämnade läget. När det återstod 45 sekunder av perioden gav Linus Holmgren gästerna ledningen med 5-6, framspelare Ketil Kronberg. Storvretas tränare Andreas Harnesk tog en snabb timeout och samlade ihop laget, plockade målvakten Viktor Klintsten och 26 sekunder senare sköt Robin Nilsberth in kvitteringen till 6-6.

 

Inför knappt 1700 åskådare avgjorde Storvretas Jimmie Pettersson till 7-6, ett mål som styrdes in av en försvarare i Dalen sedan Henrik Stenberg försökt att nå fram till Pettersson. Storvreta tar därmed ledningen med 1-0 i matchserien som avgörs i bäst av sju matcher. Match två spelas på onsdag i Umeå.

 

Storvreta - Dalen 7-6 e,fl (1-2, 3-1, 2-3, 1-0)

Storvretas mål: Jimmie Pettersson 2, Victor Andersson, Alexander Rudd, Niklas Winroth, Jesper Berggren, Robin Nilsberth.

Publik: 1 686

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Superligan: Före lördagens match hade hon gjort tre mål och två assist, men i segermatchen 5-2 mot Lund lossnade det rejält för Jonna Vuontisvaara som var inblandad i fyra mål.

Superligan: I fredagens SSL-möte mot Falun blev Klara Molin tremålsskytt, i dagens bortamöte klev Sara Attermo fram och kopierade lagkaptenens bedrift och gjorde de första tre målen i segermatchen mot Warberg.

Superligan: Sirius höll för favorittrycket när man mötte nykomlingarna Falun under fredagen, men det satt långt inne och det var först i den tredje perioden som det lossnade för hemmalaget.

Sirius Innebandy gick emot Svenska Innebandyförbundets regelverk om att lagen måste byta sida. Damlagets premiär i årets SSL den gångna helgen var den enda där man inte bytte sida i periodpauserna.

SuperliganSirius Innebandydamer hade tuffast tänkbara motstånd i seriepremiären. KAIS Mora stod för motståndet, ett lag som Sirius mött 17 gånger men aldrig besegrat.

Landslag: Det tidigare uppskjutna världsmästerskapet i innebandy för damer U19 i IFU Arena har nu fått ett nytt datum för andra gången.

Superligan: Storvreta vann dragkampen om Siriusstjärnan Filip Eriksson, i ett pressmeddelande på söndagen meddelade klubben att Eriksson skrivit på för de kommande två åren.

Superligan: Serieledarna IKSU var numret större än slutspelsjagande Sirius när lagen möttes på fredagen i IFU Arena, stor segerorganisatör hos gästerna var Emelie Wibron med fyra mål och två assist.

Superligan: Sirius väntade och väntade på sina motståndare som hade fastnat i trafiken efter en olycka. Sedan krossade man Jönköping som kanske önskade att man suttit kvar i bussen istället för att bli överkörda i IFU Arena med 11-2.

Superligan: Det var två lag som satte defensiven i första rummet när Sirius besökte Kalmarsund borta i den tionde omgången av SSL. Sirius kunde dock avgöra matchen med två snabba mål i slutminuterna.