Skriv ut denna sida
Henrik Stenberg jublar efter ett av Storvretas mål. (Foto: Peter Bohlin) Henrik Stenberg jublar efter ett av Storvretas mål. (Foto: Peter Bohlin)

Storvreta på väg mot semifinal

2019-03-27 - 04:25

Storvreta kopplade ett järngrepp om kvartsfinalserien mot Sirius genom att vinna tisdagens match med 5-2.

 

Storvreta visade med eftertryck i den tredje kvartsfinalmatchen mot Sirius vem som är storebror i Uppsala med omnejd. De regerande svenska mästarna gjorde 1-0 i den fjärde minuten genom Jimmie Pettersson och när perioden var över hade Robin Nilsberth och Niklas Winroth utökat till 3-0.

 

Även fast Sirius reducerade till 3-1 fyra minuter in i den andra perioden saknades den där energin som man visade upp i kvartsfinal två som gick till förlängning och straffar med Storvreta som vinnare. Sirius blev gång på gång nerplockade i Storvretas försvar och spelare som Johan Eriksson, Jakob Drews, Jocke Olsson och Filip Eriksson fick inget utrymme överhuvudtaget.

 

Den andra perioden slutade 1-1 efter mål av Sirius Erik Storgårds och Storvretas Henrik Stenberg, så långt hade Storvreta skjutit 24 skott på Tobias Steineck i mål mot Sirius totalt 7 skott på Viktor Klintsten.

 

Tredje perioden slutade även den oavgjort 1-1 men siffrorna visar inte matchbilden där känslan var att Storvreta hade full kontroll på Blåsvart. På torsdag kan den här klassiska derbykvartsfinalen vara över, då kan Storvreta säkra semifinalavancemang om man vinner det fjärde mötet.


Storvreta - Sirius 5-2 (3-0, 1-1, 1-1)

Storvretas mål: Jimmie Pettersson, Robin Nilsberth, Niklas Winroth, Henrik Stenberg, Alexander Rudd.

Sirius mål: Erik Storgårds, Joakim Olsson.

Publik: 2 048

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Superligan: Storvreta vann dragkampen om Siriusstjärnan Filip Eriksson, i ett pressmeddelande på söndagen meddelade klubben att Eriksson skrivit på för de kommande två åren.

Superligan: Serieledarna IKSU var numret större än slutspelsjagande Sirius när lagen möttes på fredagen i IFU Arena, stor segerorganisatör hos gästerna var Emelie Wibron med fyra mål och två assist.

Superligan: Sirius väntade och väntade på sina motståndare som hade fastnat i trafiken efter en olycka. Sedan krossade man Jönköping som kanske önskade att man suttit kvar i bussen istället för att bli överkörda i IFU Arena med 11-2.

Superligan: Det var två lag som satte defensiven i första rummet när Sirius besökte Kalmarsund borta i den tionde omgången av SSL. Sirius kunde dock avgöra matchen med två snabba mål i slutminuterna.

Allsvenskan: Hagunda hade inga problem med att besegra Bele Barkarby med 8-3 i den allsvenska hemmapremiären, storpubliken 859 åskådare fick se Felix Abrahamsson ligga bakom hälften av hemmamålen.

Superligan: Sirius fick en drömstart i superligapremiären genom att besegra Dalen hemma i IFU Arena med 5-1. Men segern satt långt inne för uppsalalaget.

Träning: Sirius damer har haft en vecka på sig att spela in sig med nya klubbor, samt sex-sju innebandypass, på söndagen inleddes träningsmatchandet mot tuffaste tänkbara motstånd då svenska mästarinnorna Täby stod för motståndet.

Slutspel: Storvreta blev på lördagen svenska mästare för sjätte gången sedan man besegrat Falun med 5-3 i Globen, det såg dock mörkt ut en bit in i den endra perioden då Falun ledde med 0-3.

Kval SSL: Hagunda hade ena foten i SSL när man ledde med 1-3 i den avgörande kvalmatchen, men Warberg vände genom att vinna slutperioden med 3-1 och vinna matchen med 4-3.

Slutspel: Storvreta behövde bara en period för att säkra avancemanget till SM-finalen. Första perioden slutade 9-0 och Vreta gjorde mål på allt.