Skriv ut denna sida
Henrik Stenberg jublar efter ett av Storvretas mål. (Foto: Peter Bohlin) Henrik Stenberg jublar efter ett av Storvretas mål. (Foto: Peter Bohlin)

Storvreta på väg mot semifinal

2019-03-27 - 04:25

Storvreta kopplade ett järngrepp om kvartsfinalserien mot Sirius genom att vinna tisdagens match med 5-2.

 

Storvreta visade med eftertryck i den tredje kvartsfinalmatchen mot Sirius vem som är storebror i Uppsala med omnejd. De regerande svenska mästarna gjorde 1-0 i den fjärde minuten genom Jimmie Pettersson och när perioden var över hade Robin Nilsberth och Niklas Winroth utökat till 3-0.

 

Även fast Sirius reducerade till 3-1 fyra minuter in i den andra perioden saknades den där energin som man visade upp i kvartsfinal två som gick till förlängning och straffar med Storvreta som vinnare. Sirius blev gång på gång nerplockade i Storvretas försvar och spelare som Johan Eriksson, Jakob Drews, Jocke Olsson och Filip Eriksson fick inget utrymme överhuvudtaget.

 

Den andra perioden slutade 1-1 efter mål av Sirius Erik Storgårds och Storvretas Henrik Stenberg, så långt hade Storvreta skjutit 24 skott på Tobias Steineck i mål mot Sirius totalt 7 skott på Viktor Klintsten.

 

Tredje perioden slutade även den oavgjort 1-1 men siffrorna visar inte matchbilden där känslan var att Storvreta hade full kontroll på Blåsvart. På torsdag kan den här klassiska derbykvartsfinalen vara över, då kan Storvreta säkra semifinalavancemang om man vinner det fjärde mötet.


Storvreta - Sirius 5-2 (3-0, 1-1, 1-1)

Storvretas mål: Jimmie Pettersson, Robin Nilsberth, Niklas Winroth, Henrik Stenberg, Alexander Rudd.

Sirius mål: Erik Storgårds, Joakim Olsson.

Publik: 2 048

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Slutspel: Storvreta blev på lördagen svenska mästare för sjätte gången sedan man besegrat Falun med 5-3 i Globen, det såg dock mörkt ut en bit in i den endra perioden då Falun ledde med 0-3.

Kval SSL: Hagunda hade ena foten i SSL när man ledde med 1-3 i den avgörande kvalmatchen, men Warberg vände genom att vinna slutperioden med 3-1 och vinna matchen med 4-3.

Slutspel: Storvreta behövde bara en period för att säkra avancemanget till SM-finalen. Första perioden slutade 9-0 och Vreta gjorde mål på allt.

Slutspel: Jimmie Pettersson blev Storvretas matchjälte när han skickade in 5-4 borta mot Dalen och ordnade 3-1 i matchserien där en SM-final ligger i potten.

Slutspel: Storvreta kunde ha kopplat ett järngrepp om SM-semifinalen i händelse av seger mot Dalen under fredagens tredje drabbning i bäst av sju. Det blev dock gästerna som i likhet med Storvreta i den första matchen vann efter förlängning.

Slutspel: Storvreta såg ut att gå mot seger i den första semifinalen men gästerna Dalen både kvitterade och tog sedan ledningen i slutskedet av tredje perioden. Storvreta lyckades dock kvittera med sekunder kvar och vinna i förlängningen med 7-6.

Slutspel: Det blev favoriterna och regerande svenska mästarna Storvreta som blev första lag till semifinal. Detta sedan man besegrat Sirius i fyra raka matcher.

Bildsvep: Sirius och Storvreta möttes på söndagen i SM-slutspelets andra kvartsfinalmatch, det blev en jämn match som avgjordes på straffar. Uppsalanyheters forograf Sandy Sine var på plats och bjuder här på ett bildsvep.

Slutspel: Sirius bjöd upp till kamp i den andra kvartsfinalmatchen mot Storvreta men fick ändå se sig besegrade efter oavgjort 2-2 i full tid och en mållös förlängning. Storvretas Robin Nilsberth kunde sedan slå in den avgörande straffen.

Slutspel: Det var upplagt för en riktigt folkfest då Storvreta och Sirius möttes i en historiskt slutspelsmatch, men Storvreta gjorde processen kort med blåsvart och vann med tvåsiffrigt 11-3.