Skriv ut denna sida
Storvretas Alexander Rudd steget före Sirius Johan Eriksson. (Foto: Adam Troy) Storvretas Alexander Rudd steget före Sirius Johan Eriksson. (Foto: Adam Troy)

Storvreta körde över Sirius i slutspelet

2019-03-22 - 01:36

Det var upplagt för en riktigt folkfest då Storvreta och Sirius möttes i en historiskt slutspelsmatch, men Storvreta gjorde processen kort med blåsvart och vann med tvåsiffrigt 11-3.

 

Slutspel och grundspel är två olika sporter var det någon i Storvreta som sa i en intervju inför kvartsfinalderbyt mot Sirius. Mesta mästarna Storvreta visade med eftertryck att Sirius har en bit kvar om man skall kunna utmana om en semifinalplats.

 

Efter första perioden ledde Storvreta med 3-1 och när Filip Björk reducerade till 2-1 för Sirius i mitten av perioden kunde blåsvart hakat på men Robin Nilsberth utökade till 3-1 i slutet av perioden. Storvreta var vassare och snabbare i nästan allt och i andra perioden gick man fram till 6-1 och Sirius hade svårt att hänga med.

 

Sirius lyckas inte göra match av det och blir helt enkelt överkörda inför storpubliken på knappt 2700 personer. Förlusten betyder dock inget mer än att man ligger under med en match i en serie där först till fyra segrar avgör vilket lag som skall gå till semifinal.

 

Nästa match spelas nu på söndag då Sirius står som hemmalag.

 

Storvreta - Sirius 11-3 (3-1, 4-1, 4-1)

Storvretas mål: Albin Sjögren 2, Robin Nilsberth 2, Alexander Rudd, Rasmus Sundstedt, Niklas Winroth, Fredrik Lindholm, Henrik Stenberg, Tobias Gustafsson, Valdemar Ahlroth.

Sirius mål: Daniel Stenlund 2, Filip Björk.

Publik: 2 686

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Landslag: Det tidigare uppskjutna världsmästerskapet i innebandy för damer U19 i IFU Arena har nu fått ett nytt datum för andra gången.

Superligan: Storvreta vann dragkampen om Siriusstjärnan Filip Eriksson, i ett pressmeddelande på söndagen meddelade klubben att Eriksson skrivit på för de kommande två åren.

Superligan: Serieledarna IKSU var numret större än slutspelsjagande Sirius när lagen möttes på fredagen i IFU Arena, stor segerorganisatör hos gästerna var Emelie Wibron med fyra mål och två assist.

Superligan: Sirius väntade och väntade på sina motståndare som hade fastnat i trafiken efter en olycka. Sedan krossade man Jönköping som kanske önskade att man suttit kvar i bussen istället för att bli överkörda i IFU Arena med 11-2.

Superligan: Det var två lag som satte defensiven i första rummet när Sirius besökte Kalmarsund borta i den tionde omgången av SSL. Sirius kunde dock avgöra matchen med två snabba mål i slutminuterna.

Allsvenskan: Hagunda hade inga problem med att besegra Bele Barkarby med 8-3 i den allsvenska hemmapremiären, storpubliken 859 åskådare fick se Felix Abrahamsson ligga bakom hälften av hemmamålen.

Superligan: Sirius fick en drömstart i superligapremiären genom att besegra Dalen hemma i IFU Arena med 5-1. Men segern satt långt inne för uppsalalaget.

Träning: Sirius damer har haft en vecka på sig att spela in sig med nya klubbor, samt sex-sju innebandypass, på söndagen inleddes träningsmatchandet mot tuffaste tänkbara motstånd då svenska mästarinnorna Täby stod för motståndet.

Slutspel: Storvreta blev på lördagen svenska mästare för sjätte gången sedan man besegrat Falun med 5-3 i Globen, det såg dock mörkt ut en bit in i den endra perioden då Falun ledde med 0-3.

Kval SSL: Hagunda hade ena foten i SSL när man ledde med 1-3 i den avgörande kvalmatchen, men Warberg vände genom att vinna slutperioden med 3-1 och vinna matchen med 4-3.