Skriv ut denna sida
Joakim Olsson gör 10-1 i slutet av den andra perioden. (Foto: Peter Bohlin) Joakim Olsson gör 10-1 i slutet av den andra perioden. (Foto: Peter Bohlin)

Körde över Växjö - drömkvartsfinal väntar i slutspelet

2019-03-16 - 23:27

Först krossade man Växjö med 11-2 och säkrade en plats i kvartsfinalerna, sen valdes man av Storvreta och nu väntar en drömkvartsfinal för Sirius.

 

Sirius var tvingade att ta minst en poäng mot Växjö för att känna sig säkra på en plats i SM-slutspelet. Då gjorde man som mot Kalmarsund senast, gick "all-in" och gjorde processen kort med motståndet.

 

Filip Eriksson som innan matchstart skrev på ett kontrakt för nästa säsong inledde målskyttet efter två minuters spel, mindre än en minut senare utökade Erik Storgårds till 2-0 på straff och minuten efter det gjorde Filip Björk 3-0. Men det var inte stopp där, Henrik Malmgren satte 4-0 i den femte minuten och tvingade Växjö till en rekordtidig timeout.

 

Direkt efter timeouten sköt Sirius i stolpen och det skulle bara dröja till den sjunde minuten innan Johan Eriksson utökat till 5-0, när sedan Daniel Stenlund snappade upp en retur och sköt in 6-0 i tom kasse och klockan bara visade 11:07 så kändes det som att matchen var avgjord.

 

Sirius gav inte Växjö en chans, snabba förflyttningar och bollsläpp gjorde gästerna stirriga och man var inte ens tvåa på bollarna under den första perioden. Sirius vann skotten i inledningsperioden med 14-5.

 

Trots det stora överläget var det inte tal om att dra ner på tempot, visserligen gjorde Växjö 6-1 i den andra perioden men Jakob Drews och Joakim Olsson såg till att ta bort alla tankar hos motståndarna på ett komma ikapp med varsitt mål fram till 8-1 med en halvminuts mellanrum. När perioden var färdigspelad hade Drews och Olsson gjort ytterligare varsitt mål och hemmaledningen var 10-1.

 

Inför den tredje perioden gjorde Växjö ett målvaktsbyte, ut gick Edin Omanovic som såg ut att vara på väg mot att byta ut sig själv efter 5-0 men motades in igen på planen. Nu kom istället Viktor Kastengren in och skulle bara komma att släppa in ett mål i buren efter en slutperiod som slutade oavgjort 1-1.

 

Sirius stod för en imponerande insats och hela nio olika spelare klev fram och blev målskyttar, Växjö som inte hade någonting att spela för blev ett lätt byte för blåsvart och det är svårt att dra några växlar på insatsen inför slutspelet där man ställs mot Storvreta - en drömkvartsfinal i mångas ögon.

 

Sirius - Växjö 11-2 (6-0, 4-1, 1-1)

Sirius mål: Jakob Drews 2, Joakim Olsson 2, Filip Eriksson, Erik Storgårds (straff), Filip Björk, Henrik Malmgren, Johan Eriksson, Daniel Stenlund, Kevin Söderling.

Publik: 1 107

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Landslag: Det tidigare uppskjutna världsmästerskapet i innebandy för damer U19 i IFU Arena har nu fått ett nytt datum för andra gången.

Superligan: Storvreta vann dragkampen om Siriusstjärnan Filip Eriksson, i ett pressmeddelande på söndagen meddelade klubben att Eriksson skrivit på för de kommande två åren.

Superligan: Serieledarna IKSU var numret större än slutspelsjagande Sirius när lagen möttes på fredagen i IFU Arena, stor segerorganisatör hos gästerna var Emelie Wibron med fyra mål och två assist.

Superligan: Sirius väntade och väntade på sina motståndare som hade fastnat i trafiken efter en olycka. Sedan krossade man Jönköping som kanske önskade att man suttit kvar i bussen istället för att bli överkörda i IFU Arena med 11-2.

Superligan: Det var två lag som satte defensiven i första rummet när Sirius besökte Kalmarsund borta i den tionde omgången av SSL. Sirius kunde dock avgöra matchen med två snabba mål i slutminuterna.

Allsvenskan: Hagunda hade inga problem med att besegra Bele Barkarby med 8-3 i den allsvenska hemmapremiären, storpubliken 859 åskådare fick se Felix Abrahamsson ligga bakom hälften av hemmamålen.

Superligan: Sirius fick en drömstart i superligapremiären genom att besegra Dalen hemma i IFU Arena med 5-1. Men segern satt långt inne för uppsalalaget.

Träning: Sirius damer har haft en vecka på sig att spela in sig med nya klubbor, samt sex-sju innebandypass, på söndagen inleddes träningsmatchandet mot tuffaste tänkbara motstånd då svenska mästarinnorna Täby stod för motståndet.

Slutspel: Storvreta blev på lördagen svenska mästare för sjätte gången sedan man besegrat Falun med 5-3 i Globen, det såg dock mörkt ut en bit in i den endra perioden då Falun ledde med 0-3.

Kval SSL: Hagunda hade ena foten i SSL när man ledde med 1-3 i den avgörande kvalmatchen, men Warberg vände genom att vinna slutperioden med 3-1 och vinna matchen med 4-3.