Skriv ut denna sida
Kristian Adolfsson när Hagunda mötte Djurgården i november. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) Kristian Adolfsson när Hagunda mötte Djurgården i november. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Hagundas trendbrott ger fortsatt känning på förstaplatsen

2019-03-03 - 23:44

Hagunda besegrade Djurgården på söndagen med övertygande 9-3. Segern är Hagundas första mot Djurgården och nu är det bara antalet plusmål som skiljer från förstaplatsen i tabellen.

 

Med två omgångar kvar av den norra innebandyallsvenskan är Hagunda i högsta grad med och slåss om seriesegern. Efter segern mot Djurgården med klara 9-3 på bortaplan har man samma poäng (43) som tabellettan Thorengruppen, man har även samma målskillnad (+35), det enda som skiljer lagen åt är att Thorengruppen gjort sju fler mål än Uppsalalaget.

 

Hagunda som aldrig besegrat Djurgården hade ett litet trendbrott då lagen möttes i Uppsala den 18 november då man spelade oavgjort 9-9. I dagens match var trendbrottet totalt då man i princip hade avgjort matchen efter första perioden då man ledde med 5-1.

 

När Fredrik Holtz gjorde sitt andra mål i mitten av den andra perioden till 6-1 och Markus Åkerfeldt utökade till 7-1 fyra minuter senare kunde Djurgården inte komma tillbaka även fast man reducerade till 2-7 innan periodens slut.

 

Holtz fullbordade sitt hattrick i den tredje perioden genom att göra 8-2 på egen hand. När slutsignalen ljöd stod det 3-9 på måltavlan och kampen om seriesegern är brutalt jämn mellan Thorengruppen och Hagunda med två omgångar kvar. De två lagen möts för övrigt i den sista omgången.

 

Djurgården - Hagunda 3-9 (1-5, 1-2, 1-2)

Hagundas mål: Fredrik Holtz 3, Jakob Arvidsson, Christer Gustafsson, Felix Abrahamsson, Mikael Hast, Markus Åkerfeldt. Kristian Adolfsson.

Publik: 166

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Landslag: Det tidigare uppskjutna världsmästerskapet i innebandy för damer U19 i IFU Arena har nu fått ett nytt datum för andra gången.

Superligan: Storvreta vann dragkampen om Siriusstjärnan Filip Eriksson, i ett pressmeddelande på söndagen meddelade klubben att Eriksson skrivit på för de kommande två åren.

Superligan: Serieledarna IKSU var numret större än slutspelsjagande Sirius när lagen möttes på fredagen i IFU Arena, stor segerorganisatör hos gästerna var Emelie Wibron med fyra mål och två assist.

Superligan: Sirius väntade och väntade på sina motståndare som hade fastnat i trafiken efter en olycka. Sedan krossade man Jönköping som kanske önskade att man suttit kvar i bussen istället för att bli överkörda i IFU Arena med 11-2.

Superligan: Det var två lag som satte defensiven i första rummet när Sirius besökte Kalmarsund borta i den tionde omgången av SSL. Sirius kunde dock avgöra matchen med två snabba mål i slutminuterna.

Allsvenskan: Hagunda hade inga problem med att besegra Bele Barkarby med 8-3 i den allsvenska hemmapremiären, storpubliken 859 åskådare fick se Felix Abrahamsson ligga bakom hälften av hemmamålen.

Superligan: Sirius fick en drömstart i superligapremiären genom att besegra Dalen hemma i IFU Arena med 5-1. Men segern satt långt inne för uppsalalaget.

Träning: Sirius damer har haft en vecka på sig att spela in sig med nya klubbor, samt sex-sju innebandypass, på söndagen inleddes träningsmatchandet mot tuffaste tänkbara motstånd då svenska mästarinnorna Täby stod för motståndet.

Slutspel: Storvreta blev på lördagen svenska mästare för sjätte gången sedan man besegrat Falun med 5-3 i Globen, det såg dock mörkt ut en bit in i den endra perioden då Falun ledde med 0-3.

Kval SSL: Hagunda hade ena foten i SSL när man ledde med 1-3 i den avgörande kvalmatchen, men Warberg vände genom att vinna slutperioden med 3-1 och vinna matchen med 4-3.