Skriv ut denna sida
Sirius segerjublar för första gången på två månader. (Foto: Peter Bohlin) Sirius segerjublar för första gången på två månader. (Foto: Peter Bohlin)

Sirius sköna SSL-skräll mot Täby

2019-01-26 - 23:35

Sirius innebandydamer skrällde mot topplaget Täby efter en fantastisk laginsats och vann med 5-4 hemma i IFU arena på lördagseftermiddagen.

 

Senast Sirius och Täby möttes förlorade blåsvart med 11-3 och det var nästan tre år sedan man besegrade dagens motståndare. Lägg därtill att man inte har vunnit en match i SSL sedan den 30 november då man mötte Örnsköldsvik.

 

När sedan Täby tog ledningen med 0-1 i den femte minuten var det nog inte många på läktarplats som egentligen trodde på Sirius. Men på tre minuter vänder Sirius till ledning med 2-1 efter mål av Amanda Collin och Matilda Andersson.

 

Sirius spelade med en energi som det var ett tag sedan man såg från blåsvart, man lyckades dessutom hålla Täbys spetsar utanför boxen. Trots detta lyckades gästerna kvittera till 2-2 i den elfte minuten. Perioden tillhörde dock Sirius och det låg någonting i luften, den känslan förstärktes också då Anna Gertz skickar fram bollen i djupled förbi en passiv Moa Tschöp till Agnes Wiklund som fri med målvakten inte gjorde några misstag.

 

Sirius gick till periodvila med ledning 3-2 och vann skotten i den andra perioden med 10-6. När sedan Virve Bjerkefeldt drog in 4-2 i mitten av den tredje perioden från sin backposition såg Täby som gått på två femmor hela sista perioden väldigt trötta ut.

 

Efter en timeout och drygt två minuter kvar väljer gästerna att plocka ut målvakten och lyckas även reducera till 4-3 då klockan visade 18,47. Man fortsatte att spela utan målvakt och skapade bra tryck mot Sirius tills dess att Agnes Wiklund fick tag på bollen och skickade den rakt i mål från över halva planen till 5-3.

 

Med två sekunder kvar prickar Sara Attemo in 5-4 och Täby hann faktiskt få till ett avslut på de två sista sekunderna men inget mål dock. Sirius vinner välförtjänt tack vare att man fick ihop försvarsspelet som till och från har läckt en hel del. Bäst i Sirius var Agnes Wiklund som förutom förmågan att fånga upp bollarna när hon ligger högt i banan även gör bra saker med bollen och visar att hon även kan spela fram.

 

Sirius ligger på 13:e plats med 10 poäng, samma som tabelljumbon Örnsköldsvik, de två lagen har dock endast en poäng upp till Warberg på 12:e plats. Det skiljer bara tre poäng upp till Karlstad på tionde plats, bottenstriden tätnar och fem lag är indragna i den.

 

Sirius - Täby 5-4 (2-1, 1-1, 2-2)

Sirius mål: Agnes Wiklund 2, Amanda Collin, Matilda Andersson, Virve Bjerkefeldt.

Publik: 371

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Superligan: Sirius har fått en fantastisk inledning på superligasäsongen med fem segrar av sex möjliga och en topplacering i tabellen. Uppsalanyheter frågade tränaren Marko Palosaari vad som ligger bakom framgången.

Superligan: Sirius vann sin fjärde raka match när man på lördagen besegrade Jönköping med 6-4 efter en riktig målexplosion i andra perioden. I Sirius noterades sex olika spelare för varsitt mål.

Superligan: Före lördagens match hade hon gjort tre mål och två assist, men i segermatchen 5-2 mot Lund lossnade det rejält för Jonna Vuontisvaara som var inblandad i fyra mål.

Superligan: I fredagens SSL-möte mot Falun blev Klara Molin tremålsskytt, i dagens bortamöte klev Sara Attermo fram och kopierade lagkaptenens bedrift och gjorde de första tre målen i segermatchen mot Warberg.

Superligan: Sirius höll för favorittrycket när man mötte nykomlingarna Falun under fredagen, men det satt långt inne och det var först i den tredje perioden som det lossnade för hemmalaget.

Sirius Innebandy gick emot Svenska Innebandyförbundets regelverk om att lagen måste byta sida. Damlagets premiär i årets SSL den gångna helgen var den enda där man inte bytte sida i periodpauserna.

SuperliganSirius Innebandydamer hade tuffast tänkbara motstånd i seriepremiären. KAIS Mora stod för motståndet, ett lag som Sirius mött 17 gånger men aldrig besegrat.

Landslag: Det tidigare uppskjutna världsmästerskapet i innebandy för damer U19 i IFU Arena har nu fått ett nytt datum för andra gången.

Superligan: Storvreta vann dragkampen om Siriusstjärnan Filip Eriksson, i ett pressmeddelande på söndagen meddelade klubben att Eriksson skrivit på för de kommande två åren.

Superligan: Serieledarna IKSU var numret större än slutspelsjagande Sirius när lagen möttes på fredagen i IFU Arena, stor segerorganisatör hos gästerna var Emelie Wibron med fyra mål och två assist.