Skriv ut denna sida
Albin Sjögren är bara en poäng från poängligaledningen i SSL efter fyra nya poäng. (Foto: Adam Troy) Albin Sjögren är bara en poäng från poängligaledningen i SSL efter fyra nya poäng. (Foto: Adam Troy)

Storvreta förlängde segersviten

2019-01-21 - 06:03

Storvreta förlängde sin segersvit till 14 raka matcher efter att man vunnit mot Dalen hemma i IFU Arena på söndagen med 7-4.

 

Det blev en jämn första period som slutade 1-1 men i andra perioden visade Storvreta mästarklass och gav inte Dalen en chans egentligen. Storvreta var överlägsna sina motståndare och vann perioden med 3-0 efter makalösa 17-1 i skott på mål.

 

I den tredje perioden fortsatte Storvreta att "trumma på" och gick fram till ledning med 7-1 innan man börade slappna av.

 

Dalen bjöds in att göra tre tröstmål fram till 7-4 men var aldrig nära att hota hemmafavoriterna. Noterbart från matchen är att Albin Sjögren fyra poäng fördelat på tre mål och en assist. Förra säsongens poängligavinnare är nu bara en poäng från att gå upp på poängligans första plats i SSL.

 

Då Sirius besegrade Falun på bortaplan och Storvreta vann mot Dalen drygar man nu ut ledningen i Superligan mot tvåan Falun. Storvreta har 48 poäng i topp och Falun 43 poäng.

 

Storvreta - Dalen 7-4 (1-1, 3-0, 3-3)

Storvretas mål: Albin Sjögren 3, Henrik Stenberg, Mattias Samuelsson, Jimmie Pettersson, Jesper Berggren.

Publik: 1 204

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Allsvenskan: Hagunda hade inga problem med att besegra Bele Barkarby med 8-3 i den allsvenska hemmapremiären, storpubliken 859 åskådare fick se Felix Abrahamsson ligga bakom hälften av hemmamålen.

Superligan: Sirius fick en drömstart i superligapremiären genom att besegra Dalen hemma i IFU Arena med 5-1. Men segern satt långt inne för uppsalalaget.

Träning: Sirius damer har haft en vecka på sig att spela in sig med nya klubbor, samt sex-sju innebandypass, på söndagen inleddes träningsmatchandet mot tuffaste tänkbara motstånd då svenska mästarinnorna Täby stod för motståndet.

Slutspel: Storvreta blev på lördagen svenska mästare för sjätte gången sedan man besegrat Falun med 5-3 i Globen, det såg dock mörkt ut en bit in i den endra perioden då Falun ledde med 0-3.

Kval SSL: Hagunda hade ena foten i SSL när man ledde med 1-3 i den avgörande kvalmatchen, men Warberg vände genom att vinna slutperioden med 3-1 och vinna matchen med 4-3.

Slutspel: Storvreta behövde bara en period för att säkra avancemanget till SM-finalen. Första perioden slutade 9-0 och Vreta gjorde mål på allt.

Slutspel: Jimmie Pettersson blev Storvretas matchjälte när han skickade in 5-4 borta mot Dalen och ordnade 3-1 i matchserien där en SM-final ligger i potten.

Slutspel: Storvreta kunde ha kopplat ett järngrepp om SM-semifinalen i händelse av seger mot Dalen under fredagens tredje drabbning i bäst av sju. Det blev dock gästerna som i likhet med Storvreta i den första matchen vann efter förlängning.

Slutspel: Storvreta såg ut att gå mot seger i den första semifinalen men gästerna Dalen både kvitterade och tog sedan ledningen i slutskedet av tredje perioden. Storvreta lyckades dock kvittera med sekunder kvar och vinna i förlängningen med 7-6.

Slutspel: Det blev favoriterna och regerande svenska mästarna Storvreta som blev första lag till semifinal. Detta sedan man besegrat Sirius i fyra raka matcher.