Skriv ut denna sida
Tobias Steineck i mål räddar ett målförsök från Faluns Johan Samuelsson. (Foto: Peter Bohlin) Tobias Steineck i mål räddar ett målförsök från Faluns Johan Samuelsson. (Foto: Peter Bohlin)

Dubbla förluster för Sirius i SSL

2018-12-16 - 21:03

Det blev dubbla förluster för Sirius i söndagens SSL-matcher när först Warberg besegrade damlaget med 3-4 och några timmar senare Falun lite mer väntat besegrade herrlaget med 3-8.

 

Sirius damer hade chansen att hänga av Warberg under nedflyttningsstrecket vid seger. Men det var gästerna som hade den större viljan och motivationen vilket märktes redan under lagens uppvärmning.

 

Efter första perioden var ställningen 0-1, ett mål som kom redan i den andra spelminuten från Johanna Johansson. I mitten av den andra perioden går det endast en minut mellan målen. Först är det Jenny Edvall som utökar till 0-2, minuten senare gör Andrea Envall 0-3 efter ett misslyckat uppspel från Matilda Andersson på mittplanen.

 

Sirius underpresterade stort och uppträdde nervöst och slog felpassningar som man sällan ser på den här nivån inom innebandyn. Tredje perioden inleddes dock på bästa sätt för Sirius som reducerade till 1-3 genom Anna Gertz redan efter 16 sekunder sedan Warberg misslyckats två gånger med att få bort bollen.

 

Spelet efter målet såg något bättre ut och ytterligare reduceringsmål hängde i luften då Warberg drog på sig en utvisning i mitten av perioden. Men istället för reducering är det återigen Matilda Andersson som slarvar efter en löpning genom eget straffområdet i numerärt överläge snor helt enkelt Sofie Karlsson bollen från Andersson och frispelar Therese Arnesson som enkelt kan göra 1-4.

 

Sirius lyckas trots allt göra match av det genom två reduceringar fram till 3-4 med en minut kvar, dessförinnan hade man kostat på sig att missa en chans att göra mål på straff. Det blev förlust med 3-4 och Sirius passerades av Warberg som förpassade uppsalaklubben ner på nedflyttningsplats.

 

Sirius - Warberg 3-4 (0-1, 0-2, 3-1)

Sirius mål: Anna Gertz, Agnes Wiklund, Maja Brodin.

Publik: 586

 

I dagens andra match ställdes Sirius herrlag mot SM-finalisterna Falun i en match där gästerna tidigt kopplade greppet på blåsvart. Efter halva första perioden ledde gästerna med 0-2 och när perioden var över var ställningen 0-4. Sirius gjorde ingen dålig match men Falun var för dagen på den nivån som man är van att se.

 

Efter den andra perioden var ledningen med fyra mål för gästerna oförändrad efter periodresultatet 2-2. Sirius var aldrig nära det fyrfaldiga mästarlaget och fick se sig besegrade med 3-8 efter 60 minuters spel.

 

Sirius - Falun 3-8 (0-4, 2-2, 1-2)

Sirius mål: Kevin Söderling, Joakim Pettersson, Johan Eriksson.

Publik: 752

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Slutspel: Storvreta blev på lördagen svenska mästare för sjätte gången sedan man besegrat Falun med 5-3 i Globen, det såg dock mörkt ut en bit in i den endra perioden då Falun ledde med 0-3.

Kval SSL: Hagunda hade ena foten i SSL när man ledde med 1-3 i den avgörande kvalmatchen, men Warberg vände genom att vinna slutperioden med 3-1 och vinna matchen med 4-3.

Slutspel: Storvreta behövde bara en period för att säkra avancemanget till SM-finalen. Första perioden slutade 9-0 och Vreta gjorde mål på allt.

Slutspel: Jimmie Pettersson blev Storvretas matchjälte när han skickade in 5-4 borta mot Dalen och ordnade 3-1 i matchserien där en SM-final ligger i potten.

Slutspel: Storvreta kunde ha kopplat ett järngrepp om SM-semifinalen i händelse av seger mot Dalen under fredagens tredje drabbning i bäst av sju. Det blev dock gästerna som i likhet med Storvreta i den första matchen vann efter förlängning.

Slutspel: Storvreta såg ut att gå mot seger i den första semifinalen men gästerna Dalen både kvitterade och tog sedan ledningen i slutskedet av tredje perioden. Storvreta lyckades dock kvittera med sekunder kvar och vinna i förlängningen med 7-6.

Slutspel: Det blev favoriterna och regerande svenska mästarna Storvreta som blev första lag till semifinal. Detta sedan man besegrat Sirius i fyra raka matcher.

Slutspel kvartsfinal: Storvreta kopplade ett järngrepp om kvartsfinalserien mot Sirius genom att vinna tisdagens match med 5-2.

Bildsvep: Sirius och Storvreta möttes på söndagen i SM-slutspelets andra kvartsfinalmatch, det blev en jämn match som avgjordes på straffar. Uppsalanyheters forograf Sandy Sine var på plats och bjuder här på ett bildsvep.

Slutspel: Sirius bjöd upp till kamp i den andra kvartsfinalmatchen mot Storvreta men fick ändå se sig besegrade efter oavgjort 2-2 i full tid och en mållös förlängning. Storvretas Robin Nilsberth kunde sedan slå in den avgörande straffen.