Skriv ut denna sida
Hagundas besegrade Salem i sudden death med 4-3. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) Hagundas besegrade Salem i sudden death med 4-3. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Hagundas sekunddrama gav två poäng mot serieledarna

2018-11-25 - 23:23

Hagunda kvitterade till 3-3 mot serieledarna Salem med en sekund kvar av tredje perioden, Markus Åkerfeldt gjorde sedan 4-3 med 18 sekunder kvar av förlängningen och sköt hem två blytunga poäng till sitt lag.

 

Hagunda stod för en tung vändning mot Salem som hade ledningen med 1-3 när halva matchen var spelad av seriefinalen av den norra innebandyallsvenskan. Första perioden lades till handlingarna med 0-1 som resultat efter mål av Isak Bengtsson .

 

Fredrik Holtz kvitterade till 1-1 men Salem stod sedan två raka mål i den andra perioden fram till 1-3. När Markus Åkerfeldt utvisades i mitten av perioden för fasthållning var det upplagt för Salem att utöka ytterligare men Hagunda höll undan.

 

Åkerfeldt får en viss revansch för utvisningen för minuten efter att han kommit in i spel igen spelar han fram Fredrik Holtz till 2-3, en viktig reducering och ett resultat som stod sig till andra periodens slut.

 

Tredje perioden blev oviss och spännande för de dryga 600 åskådarna som letat sig till IFU Arena denna eftermiddag. I den trettonde minuten tilldömdes Hagunda en straff men Alexander Johansson lyckades inte överlista Lucas Orrmo i Salems kasse.

 

Med minuten kvar trycker Hagunda på för kung och fosterland för att nå en kvittering, målvakten Niklas Söderström lämnar kassen för att ge plats till ytterligare en utespelare och med bara en sekund kvar kvitterar Jakob Arvidsson till 3-3 efter att Markus Åkerfeldt spelat över bollen till högerkanten. Arvidsson som hade "halvöppet" mål gjorde inga misstag.

 

Hagunda och Salem har mötts två gångerna tidigare, förra säsongens möten slutade först med en uddamålsförlust för Hagunda på bortaplan 5-4, hemmamötet i IFU Arena slutade oavgjort 3-3 vilket även söndagens match såg ut att göra. Men med 18 sekunder kvar rullar Hagunda upp, det är Kristian Adolfsson som driver upp bollen i en kontring på högerkanten, spelar över till Fredrik Holtz som har en försvarare på sig och släpper in bollen centralt till Markus Åkerfeldt som enkelt kan skjuta hem bonuspoängen till Hagunda.

 

Hagunda ligger kvar på tredje plats i den rekordjämna tabellen med 18 poäng, samma antal poäng som Salem med en match mindre spelad samt fyran Wibax Piteå. Bakom följer sedan Tullinge och AIK med 16 poäng. Leder serien efter Salems förlust mot Hagunda gör Thorengruppen som har 20 poäng.

 

Noterbart från matchen: Markus Åkerfeldt var direkt inblandad i de tre sista målen för Hagunda, reduceringen till 2-3 och kvitteringen till 3-3 som framspelare och det avgörande målet i förlängningen som målskytt. Lika många poäng men med två mål och en assist hade Fredrik Holtz som därmed drar ifrån som poängligaledare i den norra allsvenskan med 28 poäng, tre poäng före Victor Wettergren från RIG Umeå.

 

Hagunda - Salem 4-3 e.fl (0-1, 2-2, 1-0, 1-0)

Hagundas mål: Fredrik Holtz 2, Jakob Arvidsson, Markus Åkerfeldt.

Publik: 609

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Landslag: Det tidigare uppskjutna världsmästerskapet i innebandy för damer U19 i IFU Arena har nu fått ett nytt datum för andra gången.

Superligan: Storvreta vann dragkampen om Siriusstjärnan Filip Eriksson, i ett pressmeddelande på söndagen meddelade klubben att Eriksson skrivit på för de kommande två åren.

Superligan: Serieledarna IKSU var numret större än slutspelsjagande Sirius när lagen möttes på fredagen i IFU Arena, stor segerorganisatör hos gästerna var Emelie Wibron med fyra mål och två assist.

Superligan: Sirius väntade och väntade på sina motståndare som hade fastnat i trafiken efter en olycka. Sedan krossade man Jönköping som kanske önskade att man suttit kvar i bussen istället för att bli överkörda i IFU Arena med 11-2.

Superligan: Det var två lag som satte defensiven i första rummet när Sirius besökte Kalmarsund borta i den tionde omgången av SSL. Sirius kunde dock avgöra matchen med två snabba mål i slutminuterna.

Allsvenskan: Hagunda hade inga problem med att besegra Bele Barkarby med 8-3 i den allsvenska hemmapremiären, storpubliken 859 åskådare fick se Felix Abrahamsson ligga bakom hälften av hemmamålen.

Superligan: Sirius fick en drömstart i superligapremiären genom att besegra Dalen hemma i IFU Arena med 5-1. Men segern satt långt inne för uppsalalaget.

Träning: Sirius damer har haft en vecka på sig att spela in sig med nya klubbor, samt sex-sju innebandypass, på söndagen inleddes träningsmatchandet mot tuffaste tänkbara motstånd då svenska mästarinnorna Täby stod för motståndet.

Slutspel: Storvreta blev på lördagen svenska mästare för sjätte gången sedan man besegrat Falun med 5-3 i Globen, det såg dock mörkt ut en bit in i den endra perioden då Falun ledde med 0-3.

Kval SSL: Hagunda hade ena foten i SSL när man ledde med 1-3 i den avgörande kvalmatchen, men Warberg vände genom att vinna slutperioden med 3-1 och vinna matchen med 4-3.