Skriv ut denna sida
Djurgården gör 2-0, men Hagunda kom tillbaka och tog en poäng efter 9-9 vid full tid. (Foto: Peter Bohlin) Djurgården gör 2-0, men Hagunda kom tillbaka och tog en poäng efter 9-9 vid full tid. (Foto: Peter Bohlin)

Ett fall framåt för Hagunda

2018-11-19 - 02:01

Hagunda och Djurgården har mötts fyra gånger före söndagens match, ingen av gångerna har Hagunda varit riktigt nära en seger. Söndagens oavgjorda resultat 9-9 var ett klart fall framåt.

 

Djurgården borde egentligen vara en önskemotståndare för Hagunda, Stockholmarna är ganska stora och fysiska mot Hagundas normalt sett snabba, tekniska och kvicka spel. Matcherna har dock sällan utvecklats som man kan tro, Djurgården har alltid varit väldigt effektiva och Hagunda har kört fast i Djurgårdstaktiken.

 

IMG 4769

 

På söndagen såg det ut lite som vanligt inledningsvis, gästerna gick fram till ledning 0-2 men innan första perioden var över hade Fredrik Holtz och Fredrik Hast gjort varsitt mål och kvitterat till 2-2. I inledningen av andra perioden kunde man även ta ledningen då Markus Åkerfeldt gjorde 3-2.

 

IMG 4786

 

Tre raka mål av Djurgården på bara en minut vände matchen till gästernas fördel men Hagunda kom tillbaka och kunde kvittera efter två snabba mål av Alexander Johansson och Fredrik Holtz. Djurgården var dock laget som kunde gå till ledningen med 5-6 efter två perioders spel.

 

IMG 4802

 

I tredje perioden ser det ut som att Djurgården kopplat ett segergrepp efter man gått fram till 5-8, men Fredrik Holtz reducerade till 6-8. Djurgården behåller försprånget genom att replikera och göra 6-9 med sex minuter kvar av tredje perioden och det såg ut att gå mot en ny seger för gästerna.

 

IMG 4827

 

Men genom en kraftansträngning lyckas Hagunda ta sig tillbaka, det är återigen Fredrik Holtz som visar vägen genom att göra 7-9 och knappt två minuter senare sätter Markus Åkerfeldt 8-9. Hagunda lyckas även kvittera till 9-9 genom Alexander Johansson som  även är mycket nära att göra ett segermål med mindre än en minut kvar av perioden.

 

IMG 4851

 

Efter en mållös förlängning slutar dock matchen oavgjort 9-9 vilket får ses som ett fall framåt för Hagunda som aldrig tagit poäng av Djurgården tidigare.

 

IMG 4831

 

Noterbart från matchen: Fredrik Holtz gör sex poäng med sina tre mål och tre assist och fortsätter att vara den matchvinnare som Hagunda har värvat. Holtz går dessutom upp på den norra allsvenskans första plats i poängligan med 25 poäng (9+16) vilket är lika många poäng som Onyx Jesper Ekström, ledaren av den södra allsvenskans poängliga.

 

IMG 4925

 

Hagunda befinner sig på tredje plats i tabellen med 16 poäng, samma poäng som fyran AIK och en poäng bakom ettan Salem och tvåan Thorengruppen. Nästa match spelas på söndag hemma i IFU Arena mot Salem.

 

Alla bilder: Peter Bohlin

 

Hagunda - Djurgården 9-9 (2-2, 3-4, 4-3, 0-0)

Hagundas mål: Fredrik Holtz 3, Fredrik Hast 2, Markus Åkerfeldt 2, Alexander Johansson 2.

Publik: 587

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Landslag: Det tidigare uppskjutna världsmästerskapet i innebandy för damer U19 i IFU Arena har nu fått ett nytt datum för andra gången.

Superligan: Storvreta vann dragkampen om Siriusstjärnan Filip Eriksson, i ett pressmeddelande på söndagen meddelade klubben att Eriksson skrivit på för de kommande två åren.

Superligan: Serieledarna IKSU var numret större än slutspelsjagande Sirius när lagen möttes på fredagen i IFU Arena, stor segerorganisatör hos gästerna var Emelie Wibron med fyra mål och två assist.

Superligan: Sirius väntade och väntade på sina motståndare som hade fastnat i trafiken efter en olycka. Sedan krossade man Jönköping som kanske önskade att man suttit kvar i bussen istället för att bli överkörda i IFU Arena med 11-2.

Superligan: Det var två lag som satte defensiven i första rummet när Sirius besökte Kalmarsund borta i den tionde omgången av SSL. Sirius kunde dock avgöra matchen med två snabba mål i slutminuterna.

Allsvenskan: Hagunda hade inga problem med att besegra Bele Barkarby med 8-3 i den allsvenska hemmapremiären, storpubliken 859 åskådare fick se Felix Abrahamsson ligga bakom hälften av hemmamålen.

Superligan: Sirius fick en drömstart i superligapremiären genom att besegra Dalen hemma i IFU Arena med 5-1. Men segern satt långt inne för uppsalalaget.

Träning: Sirius damer har haft en vecka på sig att spela in sig med nya klubbor, samt sex-sju innebandypass, på söndagen inleddes träningsmatchandet mot tuffaste tänkbara motstånd då svenska mästarinnorna Täby stod för motståndet.

Slutspel: Storvreta blev på lördagen svenska mästare för sjätte gången sedan man besegrat Falun med 5-3 i Globen, det såg dock mörkt ut en bit in i den endra perioden då Falun ledde med 0-3.

Kval SSL: Hagunda hade ena foten i SSL när man ledde med 1-3 i den avgörande kvalmatchen, men Warberg vände genom att vinna slutperioden med 3-1 och vinna matchen med 4-3.