Skriv ut denna sida
Hagunda går upp i topp efter segern mot Gävle. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) Hagunda går upp i topp efter segern mot Gävle. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Hagunda upp i topp

2018-11-14 - 21:12

Hagunda besegrade Gävle på onsdagskvällen med 4-6 och gick i topp av den allsvenska tabellen.

 

Hagunda visade prov på effektivitet när man gick fram till ledning med 0-5 mot Gävle på bortaplan. Efter första perioden ledde man med 0-2 efter mål av Alexander Johansson och Felix Abrahamsson.

 

På drygt tre minuter i den andra periodens inledning grundlade man segern genom att göra tre mål, Fredrik Holtz gjorde både 0-3 och 0-4 på bara en minut och drygt två minuter senare gjorde Felix Abrahamsson sitt andra mål i matchen.

 

Gävle reducerade visserligen till 2-5 innan periodens slut men den här kvällen var Hagundas även fast hemmalaget reducerade till 3-5. Markus Åkerfeldt gav sitt lag lite andrum genom att göra 3-6 när Gävle samlade krafterna för att nå en kvittering.

 

Slutresultatet skrevs till 4-6 sedan hemmalaget reducerat med en halv minut kvar och Hagunda går upp som tabelletta för första gången den här säsongen med 15 poäng i den jämna tabelltoppen där tre lag ligger bakom med 14 poäng, varav Salem och Thorengruppen på platserna två och tre har en match mindre spelad.

 

 Hagunda-upp-i-topp

Hagunda upp i topp för första gången den här säsongen.

 

Fredrik Holtz gjorde tre nya poäng och närmar sig toppen av den norra allsvenskan poängliga, "tysken" har 19 poäng och ligger delad fyra en poäng efter första platsen som delas av tre spelare.

 

Gävle - Hagunda 4-6 (0-2, 2-3, 2-1)

Hagundas mål: Felix Abrahamsson 2, Fredrik Holtz 2, Alexander Johansson, Markus Åkerfeldt.

Publik: 275.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Landslag: Det tidigare uppskjutna världsmästerskapet i innebandy för damer U19 i IFU Arena har nu fått ett nytt datum för andra gången.

Superligan: Storvreta vann dragkampen om Siriusstjärnan Filip Eriksson, i ett pressmeddelande på söndagen meddelade klubben att Eriksson skrivit på för de kommande två åren.

Superligan: Serieledarna IKSU var numret större än slutspelsjagande Sirius när lagen möttes på fredagen i IFU Arena, stor segerorganisatör hos gästerna var Emelie Wibron med fyra mål och två assist.

Superligan: Sirius väntade och väntade på sina motståndare som hade fastnat i trafiken efter en olycka. Sedan krossade man Jönköping som kanske önskade att man suttit kvar i bussen istället för att bli överkörda i IFU Arena med 11-2.

Superligan: Det var två lag som satte defensiven i första rummet när Sirius besökte Kalmarsund borta i den tionde omgången av SSL. Sirius kunde dock avgöra matchen med två snabba mål i slutminuterna.

Allsvenskan: Hagunda hade inga problem med att besegra Bele Barkarby med 8-3 i den allsvenska hemmapremiären, storpubliken 859 åskådare fick se Felix Abrahamsson ligga bakom hälften av hemmamålen.

Superligan: Sirius fick en drömstart i superligapremiären genom att besegra Dalen hemma i IFU Arena med 5-1. Men segern satt långt inne för uppsalalaget.

Träning: Sirius damer har haft en vecka på sig att spela in sig med nya klubbor, samt sex-sju innebandypass, på söndagen inleddes träningsmatchandet mot tuffaste tänkbara motstånd då svenska mästarinnorna Täby stod för motståndet.

Slutspel: Storvreta blev på lördagen svenska mästare för sjätte gången sedan man besegrat Falun med 5-3 i Globen, det såg dock mörkt ut en bit in i den endra perioden då Falun ledde med 0-3.

Kval SSL: Hagunda hade ena foten i SSL när man ledde med 1-3 i den avgörande kvalmatchen, men Warberg vände genom att vinna slutperioden med 3-1 och vinna matchen med 4-3.