Skriv ut denna sida
Jonas Svahn sätter 2-0 bakom Lukas Soucek i Tjeckiens mål. (Foto: Peter Bohlin) Jonas Svahn sätter 2-0 bakom Lukas Soucek i Tjeckiens mål. (Foto: Peter Bohlin)

Dubbla svenska vinster mot Tjeckien i Euro Floorball Tour

2018-10-20 - 00:02

Det blev dubbla vinster för Sveriges U19 herrar och A-landslaget när man mötte Tjeckien i den internationella innebandyturneringen som spelas i IFU Arena i helgen.

 

Först ut av de två svenska landslagen under fredagen var Sveriges U19 herrar som mötte Tjeckiens dito, de svenska laget hade inledningsvis lite svårt att få utdelning på sitt spelmässiga övertag men hade ledningen med 2-1 efter första perioden.

 

I andra periodens inledning kvitterade Tjeckien till 2-2 men kort därpå kunde Uppsalasonen Filip Eriksson göra 3-2. Glädjen över ledningen blev dock kortvarig då Tjeckien kvitterade för andra gången, bara halvminuten senare.

 

Sen var det Sverige för hela slanten, på sex minuter gick man till en betryggande ledning med 7-3 och när tredje perioden startade gjorde man ytterligare fyra mål under de första sju minuterna. Faluns Malte Lindmark firade stora triumfer i Tjeckiens försvar och noterades för fyra mål, varav tre gjordes i tredje perioden.

 

Sverige vann till slut säkert med 12-6, på lördag möter man Schweiz och under söndagen tar man sig an Finland. Den andra matchen i gruppen spelades mellan Finland och Schweiz, den matchen slutade 9-4 till Finland.

 

Sverige - Tjeckien 12-6 (2-0, 5-2, 5-3)

Sveriges mål: Malte Lundmark 4, Victor Wettergren 3, Jesper Andersson 2, Filip Eriksson, Hampus Ahrén, Jesper Andersson.

Publik: 400

 

När Sveriges A-landslag ställdes mot Tjeckiens dito knappt en timme senare utvecklades den matchen liknande den föregående mellan U19-landslagen. Sverige gick fram till ledning med 2-0 efter mål av Rasmus Enström och Jonas Svahn, den senare efter en inbrytning från höger efter frispelning från Jonathan Nilsson.

 

Ställningen efter första perioden var 2-1 efter att Tjeckien reducerat med mindre än en minut kvar av perioden. Fyra minuter in i andra perioden satte Alexander Galante-Carlström 3-1 men istället för ett svenskt "segerryck" lyckade Tjeckien både reducera och kvittera till 3-3 innan andra perioden var färdigspelad.

 

I den tredje perioden chocköppnade Tjeckien med att ta ledningen med 3-4, en ledning som man försvarade bra ända tills det återstod sju minuter av tredje perioden. Sverige ökade tempot och malde ner det Tjeckiska laget och kvitteringen var välförtjänt i den 13:e minuten från Rasmus Enström i numerärt överläge.

 

Sverige skapade en massiv press och Storvretasamarbetet med Mattias Samuelsson som framspelare till Albin Sjögren som sköt in 5-4 på volley med knappt sex minuter kvar blev matchavgörande. Segern satt långt inne och svenska laget hade lite svårt att hitta harmoni i spelet, det blev emellanåt lite stressat och Tjeckien fick allt som oftast ut svenska laget utmed kanterna och ner bakom mål.

 

På lördag ställs Sverige mot Schweiz, i den andra matchen i gruppen vann Finland mot Schweiz med 4-3 efter förlängning.

 

Sverige - Tjeckien 5-4 (2-1, 1-2, 2-1)

Sveriges mål: Rasmus Enström 2, Jonas Svahn, Alexander Galante-Carlström, Albin Sjögren.

Publik: 884.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Superligan: Storvreta vann dragkampen om Siriusstjärnan Filip Eriksson, i ett pressmeddelande på söndagen meddelade klubben att Eriksson skrivit på för de kommande två åren.

Superligan: Serieledarna IKSU var numret större än slutspelsjagande Sirius när lagen möttes på fredagen i IFU Arena, stor segerorganisatör hos gästerna var Emelie Wibron med fyra mål och två assist.

Superligan: Sirius väntade och väntade på sina motståndare som hade fastnat i trafiken efter en olycka. Sedan krossade man Jönköping som kanske önskade att man suttit kvar i bussen istället för att bli överkörda i IFU Arena med 11-2.

Superligan: Det var två lag som satte defensiven i första rummet när Sirius besökte Kalmarsund borta i den tionde omgången av SSL. Sirius kunde dock avgöra matchen med två snabba mål i slutminuterna.

Allsvenskan: Hagunda hade inga problem med att besegra Bele Barkarby med 8-3 i den allsvenska hemmapremiären, storpubliken 859 åskådare fick se Felix Abrahamsson ligga bakom hälften av hemmamålen.

Superligan: Sirius fick en drömstart i superligapremiären genom att besegra Dalen hemma i IFU Arena med 5-1. Men segern satt långt inne för uppsalalaget.

Träning: Sirius damer har haft en vecka på sig att spela in sig med nya klubbor, samt sex-sju innebandypass, på söndagen inleddes träningsmatchandet mot tuffaste tänkbara motstånd då svenska mästarinnorna Täby stod för motståndet.

Slutspel: Storvreta blev på lördagen svenska mästare för sjätte gången sedan man besegrat Falun med 5-3 i Globen, det såg dock mörkt ut en bit in i den endra perioden då Falun ledde med 0-3.

Kval SSL: Hagunda hade ena foten i SSL när man ledde med 1-3 i den avgörande kvalmatchen, men Warberg vände genom att vinna slutperioden med 3-1 och vinna matchen med 4-3.

Slutspel: Storvreta behövde bara en period för att säkra avancemanget till SM-finalen. Första perioden slutade 9-0 och Vreta gjorde mål på allt.