Skriv ut denna sida
Dalens Mattias Ljunggren gör 4-9 på Viktor Klintsten. (Foto: Peter Bohlin) Dalens Mattias Ljunggren gör 4-9 på Viktor Klintsten. (Foto: Peter Bohlin)

Tung premiärförlust för Storvreta

2018-09-20 - 01:05

SSL-premiären mot Dalen är nog en match som Storvreta helst vill glömma. Gästerna vann med tvåsiffrigt 10-6 och det enda glädjeämnet var tretton minuters spel av en målvaktsdebutant.

 

Stjärnspäckade Storvreta fick sämsta tänkbara starten på säsongen 2018/2019. Ett motiverat Dalen neutraliserade det mesta i Storvretas anfallsväg framförallt under den första perioden som man vann med 1-4 efter två mål vardera av Sebastian Degeryd och Alexander Hedlund.

 

Henrik Stenberg reducerade visserligen Dalens ledning med 0-2 men minuten senare gjorde gästerna 1-3 och innan periodens slut var ställningen 1-4.

 

Underbart är kort, det gick nämligen bara fyra sekunder av andra perioden så hade Tobias Gustafsson reducerat till 2-4. Men någon Storvretaoffensiv fick vi inte se, Dalens Alexander Hedlund gjorde både 2-5 och 2-6 med bara tjugo sekunder mellanrum. Tre mål på bara 2.17 minuter.

 

Storvreta hade stora problem att komma igenom Dalens kompakta försvar och svårt att försvara sig mot deras snabba omställninger. Efter andra perioden var ställningen 4-7 efter två mål av Niklas Winroth och ett från Dalens Ketil Kronberg.

 

Tredje perioden blir lik den andra, det är Dalen som har greppet om matchen och efter 4-8 från Jonas Svahn och 4-9 i den sjätte minuten från Mattias Ljunggren drar Storvretas målvakt Viktor Klintsten på sig 2+10 minuters utvisning (osportsligt uppträdande) i ren frustration över den egna insatsen.

 

Klintstens utbrott banade dock vägen för den 19-årige målvaktsdebutanten Simon Olofsson som är inlånad via ett samarbetsavtal med Rasbo. Olofsson fick det hett om öronen direkt med gjorde några fantastiska räddningar och drog ner stora applåder från läktarna.

 

Rasmus Sundstedt och Henrik Stenberg gav Storvreta ett visst hopp då man reducerade till 5-9 och 6-9 då det återstod fem minuter. Närmare än så kom Storvreta aldrig och Dalen kunde fastställa slutresultatet 6-10 i tom kasse.

 

Dalen vinner rättvist, Storvreta var aldrig i närheten den här aftonen. Ska man vara kritisk så var det få spelare som visade något extra i hemmalaget, att den 19-årige målvaktsdebutanten fick pris som bäste spelare i Storvreta efter bara 13 minuters spel får tala för det övriga lagets insats.

 

På söndag får Storvreta chansen att städa undan premiärförlusten då man åker söderut för att möta Pixbo på bortaplan.

 

Storvreta - Dalen 6-10 (1-4, 3-3, 2-3)

Storvretas mål: Niklas Winroth 2, Henrik Stenberg 2, Tobias Gustafsson, Rasmus Sundstedt.

Publik: 1 294

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Superligan: Storvreta vann dragkampen om Siriusstjärnan Filip Eriksson, i ett pressmeddelande på söndagen meddelade klubben att Eriksson skrivit på för de kommande två åren.

Superligan: Serieledarna IKSU var numret större än slutspelsjagande Sirius när lagen möttes på fredagen i IFU Arena, stor segerorganisatör hos gästerna var Emelie Wibron med fyra mål och två assist.

Superligan: Sirius väntade och väntade på sina motståndare som hade fastnat i trafiken efter en olycka. Sedan krossade man Jönköping som kanske önskade att man suttit kvar i bussen istället för att bli överkörda i IFU Arena med 11-2.

Superligan: Det var två lag som satte defensiven i första rummet när Sirius besökte Kalmarsund borta i den tionde omgången av SSL. Sirius kunde dock avgöra matchen med två snabba mål i slutminuterna.

Allsvenskan: Hagunda hade inga problem med att besegra Bele Barkarby med 8-3 i den allsvenska hemmapremiären, storpubliken 859 åskådare fick se Felix Abrahamsson ligga bakom hälften av hemmamålen.

Superligan: Sirius fick en drömstart i superligapremiären genom att besegra Dalen hemma i IFU Arena med 5-1. Men segern satt långt inne för uppsalalaget.

Träning: Sirius damer har haft en vecka på sig att spela in sig med nya klubbor, samt sex-sju innebandypass, på söndagen inleddes träningsmatchandet mot tuffaste tänkbara motstånd då svenska mästarinnorna Täby stod för motståndet.

Slutspel: Storvreta blev på lördagen svenska mästare för sjätte gången sedan man besegrat Falun med 5-3 i Globen, det såg dock mörkt ut en bit in i den endra perioden då Falun ledde med 0-3.

Kval SSL: Hagunda hade ena foten i SSL när man ledde med 1-3 i den avgörande kvalmatchen, men Warberg vände genom att vinna slutperioden med 3-1 och vinna matchen med 4-3.

Slutspel: Storvreta behövde bara en period för att säkra avancemanget till SM-finalen. Första perioden slutade 9-0 och Vreta gjorde mål på allt.