Skriv ut denna sida
Viktor Andersson "jagar" en hemmaspelare under lördagens träningsmatch. (Foto: Adam Troy) Viktor Andersson "jagar" en hemmaspelare under lördagens träningsmatch. (Foto: Adam Troy)

Nertränat Storvreta i storförlust

2018-09-09 - 03:40

Storvreta åkte på en historisk förlust med hela 10-3 på bortaplan mot finska mästarlaget SC Classic som ledde med 4-0 innan Storvreta kunde göra sitt första mål.

 

Inför lördagens träningsmatch mot finska mästarlaget gick Storvretas tränare Andreas Harnesk ut med att truppen var "nertränad" något som skulle kunna gynna det finska laget. Storvreta skulle dock göra allt för att ge dom en match om segern.

 

Nu blev det ingen match av det hela, Classic var klasser bättre än Storvreta och ledde efter första perioden med 3-0 efter bland annat ett mål i numerärt överläge samt ett på straff.

 

Storvretas Valdemar Ahlroth reducerade i andra perioden till 4-1 sedan finnarna dessförinnan hade utökat till 4-0. Effekten av reduceringen uteblev dock då Classic omgående replikerade med att göra 5-1. Andra perioden slutade 4-1 till hemmalaget.

 

Underläget med 7-1 inför tredje perioden blev en övermäktig uppgift för Storvreta den här aftonen, Storvreta kunde dock reducera två gånger om men då var ställningen redan 9-1. Det var Jimmie Pettersson och Albin Sjögren som målade innan Classic fastställde slutresultatet till 10-3.

 

Classic (Fin) - Storvreta 10-3 (0-3, 1-4, 2-3)

Storvretas mål: Valdemar Ahlroth, Jimmie Pettersson, Albin Sjögren.

Publik: Uppgift saknas.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Landslag: Det tidigare uppskjutna världsmästerskapet i innebandy för damer U19 i IFU Arena har nu fått ett nytt datum för andra gången.

Superligan: Storvreta vann dragkampen om Siriusstjärnan Filip Eriksson, i ett pressmeddelande på söndagen meddelade klubben att Eriksson skrivit på för de kommande två åren.

Superligan: Serieledarna IKSU var numret större än slutspelsjagande Sirius när lagen möttes på fredagen i IFU Arena, stor segerorganisatör hos gästerna var Emelie Wibron med fyra mål och två assist.

Superligan: Sirius väntade och väntade på sina motståndare som hade fastnat i trafiken efter en olycka. Sedan krossade man Jönköping som kanske önskade att man suttit kvar i bussen istället för att bli överkörda i IFU Arena med 11-2.

Superligan: Det var två lag som satte defensiven i första rummet när Sirius besökte Kalmarsund borta i den tionde omgången av SSL. Sirius kunde dock avgöra matchen med två snabba mål i slutminuterna.

Allsvenskan: Hagunda hade inga problem med att besegra Bele Barkarby med 8-3 i den allsvenska hemmapremiären, storpubliken 859 åskådare fick se Felix Abrahamsson ligga bakom hälften av hemmamålen.

Superligan: Sirius fick en drömstart i superligapremiären genom att besegra Dalen hemma i IFU Arena med 5-1. Men segern satt långt inne för uppsalalaget.

Träning: Sirius damer har haft en vecka på sig att spela in sig med nya klubbor, samt sex-sju innebandypass, på söndagen inleddes träningsmatchandet mot tuffaste tänkbara motstånd då svenska mästarinnorna Täby stod för motståndet.

Slutspel: Storvreta blev på lördagen svenska mästare för sjätte gången sedan man besegrat Falun med 5-3 i Globen, det såg dock mörkt ut en bit in i den endra perioden då Falun ledde med 0-3.

Kval SSL: Hagunda hade ena foten i SSL när man ledde med 1-3 i den avgörande kvalmatchen, men Warberg vände genom att vinna slutperioden med 3-1 och vinna matchen med 4-3.