Skriv ut denna sida
Frida Lundberg (t.v) är klar för spel i Sirius kommande säsong. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) Frida Lundberg (t.v) är klar för spel i Sirius kommande säsong. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Lundberg klar för Sirius

2018-05-21 - 01:29

Sirius damer värvar ytterligare en back från degraderade SSL-laget Linköping. Sedan tidigare har man gjort klart med Amanda Boström och nu meddelar man att man även gjort klart med Frida Lundberg.

 

Under lördagen offentliggjordes via UNT att backen Amanda Boström från SSL-jumbon Linköping var klar för Sirius damer kommande säsong.

 

på söndagen gick Sirius även ut via sin Facebooksida att man gjort klart med ytterligare en back från Linköping. Det är 22-årige Frida Lundberg som uppges ha skrivit på för uppsalaklubben.

 

Frida är en tuff back som inte kliver undan i närkampsspelet, säger sportgruppens Sara Orebrand till Sirius Facebooksida. Frida själv menar att hennes styrkor förutom närkampsspelet är inställningen, vinnarmentaliteten och tryggheten med boll.

 

Den gångna säsongen gjorde Frida ett mål, det var för övrigt målet som betydde kvittering till 7-7 med en minut kvar i matchen mot just Sirius när lagen möttes i början av mars i år.

 

Frida har Hörnefors som moderklubb där hon spelade fyra säsonger, därefter har hon spelat sju säsonger i IKSU Ungdom innan förra säsongens ettåriga sejour i Linköping.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Superligan: Sirius fick en drömstart i superligapremiären genom att besegra Dalen hemma i IFU Arena med 5-1. Men segern satt långt inne för uppsalalaget.

Träning: Sirius damer har haft en vecka på sig att spela in sig med nya klubbor, samt sex-sju innebandypass, på söndagen inleddes träningsmatchandet mot tuffaste tänkbara motstånd då svenska mästarinnorna Täby stod för motståndet.

Slutspel: Storvreta blev på lördagen svenska mästare för sjätte gången sedan man besegrat Falun med 5-3 i Globen, det såg dock mörkt ut en bit in i den endra perioden då Falun ledde med 0-3.

Kval SSL: Hagunda hade ena foten i SSL när man ledde med 1-3 i den avgörande kvalmatchen, men Warberg vände genom att vinna slutperioden med 3-1 och vinna matchen med 4-3.

Slutspel: Storvreta behövde bara en period för att säkra avancemanget till SM-finalen. Första perioden slutade 9-0 och Vreta gjorde mål på allt.

Slutspel: Jimmie Pettersson blev Storvretas matchjälte när han skickade in 5-4 borta mot Dalen och ordnade 3-1 i matchserien där en SM-final ligger i potten.

Slutspel: Storvreta kunde ha kopplat ett järngrepp om SM-semifinalen i händelse av seger mot Dalen under fredagens tredje drabbning i bäst av sju. Det blev dock gästerna som i likhet med Storvreta i den första matchen vann efter förlängning.

Slutspel: Storvreta såg ut att gå mot seger i den första semifinalen men gästerna Dalen både kvitterade och tog sedan ledningen i slutskedet av tredje perioden. Storvreta lyckades dock kvittera med sekunder kvar och vinna i förlängningen med 7-6.

Slutspel: Det blev favoriterna och regerande svenska mästarna Storvreta som blev första lag till semifinal. Detta sedan man besegrat Sirius i fyra raka matcher.

Slutspel kvartsfinal: Storvreta kopplade ett järngrepp om kvartsfinalserien mot Sirius genom att vinna tisdagens match med 5-2.