Skriv ut denna sida
Robin Nilsberth gjorde viktiga 6-7 när hans Storvreta gjorde ett segerryck med tre raka mål. (Foto: Adam Troy) Robin Nilsberth gjorde viktiga 6-7 när hans Storvreta gjorde ett segerryck med tre raka mål. (Foto: Adam Troy)

Storvreta tog tillbaka hemmaplansfördelen mot Mullsjö

2018-04-05 - 21:07

Storvreta kvitterade SM-semifinalen till 1-1 genom att besegra Mullsjö i en högdramatisk match med uddamålet 8-9. Mullsjö var dock mycket nära att kvittera efter att man hämtat upp två av de tre målen men nådde inte ända fram.

 

Det är kvitterat till 1-1 mellan Storvreta och Mullsjö i SM-semifinalen som avgörs i bäst av sju möten. Det var Mullsjö som startade bäst och kunde gå fram till ledning med 3-1 innan Storvreta med fem raka mål gick fram till 3-6 och där såg ut att ha avgjort matchen.

 

Men i Mullsjö finns en stark lagmoral och när matchen var drygt två minuter gammal i den tredje perioden var det kvitterat till 6-6 och återigen var det mycket ovisst hur matchen skulle sluta.

 

När Isaac Rosén drog på sig en utvisning i den 14:e minuten fick Storvreta en bra chans att ta ledningen i matchen. Det Innan halva utvisningen hade spelats satte Robin Nilsberth sitt andra mål i matchen och bara minuten senare utökade Albin Sjögren till 6-8, hans tredje mål under matchen. När sedan Jimmie Pettersson utökade till 6-9 halvminuten senare trodde nog de flesta att Storvreta hade stängt matchen.

 

Mullsjö fick dock en bra chans att reducera då Alexander Rudd drog på sig en utvisning för avsikligt fördröjande av spelet och med en och en halv minut kvar reducerade Mullsjö till 7-9 via ett självmål och kort därpå Sebastian Palmqvist 8-9 med gott om tid kvar av tredje perioden.

 

Det blev också högdramatiskt under återstoden av perioden då först Henrik Stenberg utvisas med mer än en minut kvar och när Mullsjö tryckte även Robin Nilsberth som stoppar bollen med handen, Storvreta fick avsluta matchen med två man utvisade. Det var dock bara fyra sekunder kvar vilket inte räckte till för Mullsjö för att nå en kvittering.

 

Efter två spelade matcher i SM-semifinalen är därmed ställningen 1-1 i bäst av sju matcher. På lördag är det dags för match nummer tre, då hemma i Storvretas IFU Arena.

 

Mullsjö - Storvreta 8-9 (3-2, 2-4, 3-3)

Storvretas mål: Albin Sjögren 3, Robin Nilsberth 2, Jesper Berggren, Mattias Samuelsson, Niklas Winroth, Jimmie Pettersson.

Publik: 1 655

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Superligan: Storvreta vann dragkampen om Siriusstjärnan Filip Eriksson, i ett pressmeddelande på söndagen meddelade klubben att Eriksson skrivit på för de kommande två åren.

Superligan: Serieledarna IKSU var numret större än slutspelsjagande Sirius när lagen möttes på fredagen i IFU Arena, stor segerorganisatör hos gästerna var Emelie Wibron med fyra mål och två assist.

Superligan: Sirius väntade och väntade på sina motståndare som hade fastnat i trafiken efter en olycka. Sedan krossade man Jönköping som kanske önskade att man suttit kvar i bussen istället för att bli överkörda i IFU Arena med 11-2.

Superligan: Det var två lag som satte defensiven i första rummet när Sirius besökte Kalmarsund borta i den tionde omgången av SSL. Sirius kunde dock avgöra matchen med två snabba mål i slutminuterna.

Allsvenskan: Hagunda hade inga problem med att besegra Bele Barkarby med 8-3 i den allsvenska hemmapremiären, storpubliken 859 åskådare fick se Felix Abrahamsson ligga bakom hälften av hemmamålen.

Superligan: Sirius fick en drömstart i superligapremiären genom att besegra Dalen hemma i IFU Arena med 5-1. Men segern satt långt inne för uppsalalaget.

Träning: Sirius damer har haft en vecka på sig att spela in sig med nya klubbor, samt sex-sju innebandypass, på söndagen inleddes träningsmatchandet mot tuffaste tänkbara motstånd då svenska mästarinnorna Täby stod för motståndet.

Slutspel: Storvreta blev på lördagen svenska mästare för sjätte gången sedan man besegrat Falun med 5-3 i Globen, det såg dock mörkt ut en bit in i den endra perioden då Falun ledde med 0-3.

Kval SSL: Hagunda hade ena foten i SSL när man ledde med 1-3 i den avgörande kvalmatchen, men Warberg vände genom att vinna slutperioden med 3-1 och vinna matchen med 4-3.

Slutspel: Storvreta behövde bara en period för att säkra avancemanget till SM-finalen. Första perioden slutade 9-0 och Vreta gjorde mål på allt.