Skriv ut denna sida
Sirius Johan Widh avgjorde matchen mot Höllviken under förlängningen. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) Sirius Johan Widh avgjorde matchen mot Höllviken under förlängningen. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Sirius slutspelslyft efter förlängningsseger

2018-02-15 - 02:03

Jakob Drews blev Sirius matchvinnare efter att ha spelat fram både till den sena kvitteringen 3-3 mot Höllviken och därefter också assisterat till segermålet 3-4 under förlängningen.

 

Sirius fortsätter att plocka viktiga poäng i slutspelskampen och vann onsdagens match mot Höllviken trots att man aldrig var i ledningen någon gång under de tre ordinarie perioderna.

 

Hemmalaget hade ledningen med 2-1 efter första perioden och utökade sin ledning under den tredje periodens inledning till 3-1. Sirius lyckades dock kvittera periodresultatet till 1-1 och ställningen inför slutperioden var 3-2 till Höllviken. Noterbart från mittenperioden var att Höllviken vann skotten med hela 14-6.

 

Den tredje perioden såg ut att sluta mållöst och därmed också med tre tunga och välbehövliga poäng för Höllviken i bottenkampen. Men med bara 26 sekunder kvar spelar Jakob Drews fram Joakim Olsson som kvitterar till 3-3 med ett avslut från kanten.

 

I den andra förlängningsminuten spelar samme Drews fram till Johan Widh som kan avgöra matchen till 3-4. Sirius visar styrka och har marginalerna med sig, man tar också ett kliv upp i tabellen på sjunde plats med 37 poäng, samma poäng som åttan Helsingborg som man för övrigt möter hemma i IFU Arena nu på söndag.

 

Höllviken - Sirius 3-4 (2-1, 1-1, 0-1, 0-1)

Sirius mål: Johan Widh 2, Mattias Jansson, Joakim Olsson.

Publik: 426

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Allsvenskan: Det blev premiärförlust för Hagunda med 7-8 när man tog emot Tullinge hemma i IFU Arena när den allsvenska säsongen drog i gång på fredagen.

Superligan: SSL-premiären mot Dalen är nog en match som Storvreta helst vill glömma. Gästerna vann med tvåsiffrigt 10-6 och det enda glädjeämnet var tretton minuters spel av en målvaktsdebutant.

Träning: Storvreta åkte på en historisk förlust med hela 10-3 på bortaplan mot finska mästarlaget SC Classic som ledde med 4-0 innan Storvreta kunde göra sitt första mål.

Träning: Det blev en knapp seger med 3-2 för SSL-laget Sirius mot allsvenska Hagunda i söndagens träningsmatch. Segermålet gjordes av Johan Kruse med tre minuter kvar.

Träning: I lite drygt en period orkade Örebro hålla jämna steg med mästarna. Sedan växlade Storvreta upp och körde över gästerna efter nio raka mål och vann med 11-2.

Träning: Storvreta vann fredagens träningsmatch mot Sirius med 7-2 i den nya Storvretahallen, matchen var lite derbygrinig men Storvreta var numret större än lillebror.

SSL Dam: Sirius damer värvar ytterligare en back från degraderade SSL-laget Linköping. Sedan tidigare har man gjort klart med Amanda Boström och nu meddelar man att man även gjort klart med Frida Lundberg.

Slutspel: Storvreta stängde i försvaret och sgjorde sex raka mål under den första halvan av matchen. Man gav aldrig Mullsjö en chans och vann till slut med 8-2 varav de två sista målen kom i tom kasse.

Slutspel: Storvreta är en match från SM-finalen i Globen, Mullsjö besegrades under torsdagen med 9-6 sedan dom hämtat upp ett fyramåls underläge men inte orkat hela vägen mot ett starkare Storvreta.

Slutspel: Storvreta hade chansen att ta ett järngrepp om semifinalserien mot Mullsjö och det såg bra ut med ledning 6-4 för Storvreta med sex minuter kvar.