Skriv ut denna sida
Sirius Johan Widh avgjorde matchen mot Höllviken under förlängningen. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) Sirius Johan Widh avgjorde matchen mot Höllviken under förlängningen. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Sirius slutspelslyft efter förlängningsseger

2018-02-15 - 02:03

Jakob Drews blev Sirius matchvinnare efter att ha spelat fram både till den sena kvitteringen 3-3 mot Höllviken och därefter också assisterat till segermålet 3-4 under förlängningen.

 

Sirius fortsätter att plocka viktiga poäng i slutspelskampen och vann onsdagens match mot Höllviken trots att man aldrig var i ledningen någon gång under de tre ordinarie perioderna.

 

Hemmalaget hade ledningen med 2-1 efter första perioden och utökade sin ledning under den tredje periodens inledning till 3-1. Sirius lyckades dock kvittera periodresultatet till 1-1 och ställningen inför slutperioden var 3-2 till Höllviken. Noterbart från mittenperioden var att Höllviken vann skotten med hela 14-6.

 

Den tredje perioden såg ut att sluta mållöst och därmed också med tre tunga och välbehövliga poäng för Höllviken i bottenkampen. Men med bara 26 sekunder kvar spelar Jakob Drews fram Joakim Olsson som kvitterar till 3-3 med ett avslut från kanten.

 

I den andra förlängningsminuten spelar samme Drews fram till Johan Widh som kan avgöra matchen till 3-4. Sirius visar styrka och har marginalerna med sig, man tar också ett kliv upp i tabellen på sjunde plats med 37 poäng, samma poäng som åttan Helsingborg som man för övrigt möter hemma i IFU Arena nu på söndag.

 

Höllviken - Sirius 3-4 (2-1, 1-1, 0-1, 0-1)

Sirius mål: Johan Widh 2, Mattias Jansson, Joakim Olsson.

Publik: 426

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Slutspel: Storvreta visa stor lagmoral och styrka när man vände ett underläge med 1-4 till seger i förlängning med 5-4 när Helsingborg besegrades för fjärde gången på nio dagar.

Kval SSL: Hagunda fick en riktigt bra start på kvalmatchen till SSL mot Djurgården och hade ledningen med 2-0 efter första perioden, när matchen var över hade Djurgården vänt till seger med 3-9.

Slutspel: Efter dagens lslutomgång i damernas Superliga valdes Sirius som första motståndare när KAIS Mora skulle göra sitt slutspelsval.

Superligan: Sirius hade inga större problem med att avfärda Telge i den sista omgången av Superligan. Stora matchvinnare blev Linda Englund och Johanna Hall med sju mål.

Slutspel: Storvreta bortabesegrade Helsingborg med 3-4 när kvartsfinal två i bäst av sju spelades på lördagen. Storvreta leder därmed kvartsfinalen med 2-0 i matcher.

Superligan: Sirius gjorde vad som krävdes och besegrade Karlstad i söndagens näst sista omgång av SSL med 2-6.

Superligan: Storvreta besegrade Helsingborg med 10-6 i lördagens slutomgång av SSL. Som seriesegrade valde man sedan motståndare i slutspelet och valde Helsingborg.

Superligan: Ett defensivt Sirius lyckades få med sig en poäng mot mästarlaget IKSU genom att kvittera till 2-2 med två mål under de sista sju minuterna av tredje perioden. IKSU kunde sedan slå in segermål med 17 sekunder kvar av förlängningen.

Superligan: Sirius levde in i det sista på hoppet om att nå slutspel. Det räckte dock inte trots en imponerande insats mot tabelltrean Pixbo då Dalen säkrade den sista slutspelplatsen genom att besegra Växjö.

Allsvenskan: Ett lag slogs om att undvika nedflyttning och det andra för att "säkra" andra platsen i tabellen och få hemmaplansfördel i SSL-kvalet.