Skriv ut denna sida
Jakob Drews låg bakom det mesta och var inblandad i fyra av fem mål mot Thorengruppen. (Foto: Peter Bohlin) Jakob Drews låg bakom det mesta och var inblandad i fyra av fem mål mot Thorengruppen. (Foto: Peter Bohlin)

Drews bakom Siriusseger mot tabelljumbon

2018-01-19 - 01:39

Sirius vann det viktiga mötet mot tabelljumbon Thorengruppen på torsdagen, men det satt långt inne. Jakob Drews styrde in slutresultatet 5-4 med åtta minuter kvar.

 

En seger för Sirius skulle innebära att man tar ett steg närmare ett eventuellt slutspel samtidigt som man hänger av tabelljumbon Thorengruppen än mer i botten av tabellen.

 

Matchens stora profil och matchvinnare blev Jakob Drews i en annars ganska intetsägande tillställning. Sirius hade problem att komma upp i den nivå som man vant sig vid att se efter årskiftet, Linus Holmgren gav gästerna ledningen med 0-1 i mitten av första perioden.

 

Innan periodens slut hade dock Sirius vänt till ledning med 2-1 efter mål av Joakim Olsson i numerärt underläge och Johan Widh, båda gångerna stod Drews för framspelningen.

 

I inledningen av den andra perioden utökade Joakim Olsson till 3-1 och det kändes som att Sirius hade bra kontroll på Thorengruppen. I mitten av perioden reducerade dock gästerna till 3-2, svaret från Sirius kom åta minuter senare när Jakob Drews slog en diagonalpass bakom ryggen mot bortre stolpen till en framrusande Daniel Stenlund som sköt in 4-2. Den framspelningen var ensam värd entrépengen även om det skulle komma mer innebandygodis signerat Drews.

 

Innan andra perioden var över reducerade Thorengruppen återigen, det är Daniel Hernandez som skjuter in 4-3 från långt håll, ett mål som nog Sirius målvakt Hampus Bodin borde ha tagit. Det skulle komma en kvittering till 4-4, även det med ett skott långt utifrån som styrs framför Bodin.

 

Jakob Drews fastställde sedan slutresultatet till 5-4, med ett fantastiskt mål. Det är Patrik Burman som tar att avslut långt utifrån och Drews vänder om och smackar in bollen på volley bakom en chanslös Erik Ställ i bortkassen, innebandygodis som man tar med sig på näthinnan från en annars ganska medioker match där Sirius visar styrka genom att vinna trots att man inte kommer upp i normal nivå.

 

Segern för upp Sirius på den nionde platsen i tabellen med 29 poäng, samma poäng som tian Jönköping samt tre poäng efter Dalen på den sista slutspelsplatsen.

 

Sirius - Thorengruppen 5-4 (2-1, 2-2, 1-1)

Sirius mål: Joakim Olsson 2, Johan Widh, Daniel Stenlund, Jakob Drews.

Publik: 595

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Superligan: Storvreta vann dragkampen om Siriusstjärnan Filip Eriksson, i ett pressmeddelande på söndagen meddelade klubben att Eriksson skrivit på för de kommande två åren.

Superligan: Serieledarna IKSU var numret större än slutspelsjagande Sirius när lagen möttes på fredagen i IFU Arena, stor segerorganisatör hos gästerna var Emelie Wibron med fyra mål och två assist.

Superligan: Sirius väntade och väntade på sina motståndare som hade fastnat i trafiken efter en olycka. Sedan krossade man Jönköping som kanske önskade att man suttit kvar i bussen istället för att bli överkörda i IFU Arena med 11-2.

Superligan: Det var två lag som satte defensiven i första rummet när Sirius besökte Kalmarsund borta i den tionde omgången av SSL. Sirius kunde dock avgöra matchen med två snabba mål i slutminuterna.

Allsvenskan: Hagunda hade inga problem med att besegra Bele Barkarby med 8-3 i den allsvenska hemmapremiären, storpubliken 859 åskådare fick se Felix Abrahamsson ligga bakom hälften av hemmamålen.

Superligan: Sirius fick en drömstart i superligapremiären genom att besegra Dalen hemma i IFU Arena med 5-1. Men segern satt långt inne för uppsalalaget.

Träning: Sirius damer har haft en vecka på sig att spela in sig med nya klubbor, samt sex-sju innebandypass, på söndagen inleddes träningsmatchandet mot tuffaste tänkbara motstånd då svenska mästarinnorna Täby stod för motståndet.

Slutspel: Storvreta blev på lördagen svenska mästare för sjätte gången sedan man besegrat Falun med 5-3 i Globen, det såg dock mörkt ut en bit in i den endra perioden då Falun ledde med 0-3.

Kval SSL: Hagunda hade ena foten i SSL när man ledde med 1-3 i den avgörande kvalmatchen, men Warberg vände genom att vinna slutperioden med 3-1 och vinna matchen med 4-3.

Slutspel: Storvreta behövde bara en period för att säkra avancemanget till SM-finalen. Första perioden slutade 9-0 och Vreta gjorde mål på allt.