Skriv ut denna sida
Örebro firar 5-6 och Alexander Rudd har sparkat omkull målburen och dragit på sig en utvisning. (Foto: Peter Bohlin) Örebro firar 5-6 och Alexander Rudd har sparkat omkull målburen och dragit på sig en utvisning. (Foto: Peter Bohlin)

Storvreta sekunder från praktfiasko

2018-01-12 - 00:49

Storvreta ledde med 3-0 och 5-2 mot bottenlaget och nykomlingarna Örebro hemma i IFU Arena och såg ut att gå mot en planenlig seger. Men med mindre än två minuter kvar tog Örebro ledningen med 5-6.

 

Storvreta var på väg mot ett praktfiasko mot nykomlingslaget Örebro på torsdagskvällen hemma i IFU Arena, med mindre än två minuter kvar gjorde gästerna 5-6 och tog ledningen för första gången i matchen.

 

Inte nog med att man tappade ledningen efter första periodens 2-0, och ledningen med 5-2 efter den andra, när Örebro 5-6 sparkade Alexander Rudd omkull målburen och utvisades 2+10 minuter för osportsligt uppträdande.

 

Det var Jimmie Pettersson och Valdemar Ahlroth som såg till att Storvreta hade ledningen efter första perioden och i mitten av den andra perioden utökade Niklas Winroth till 3-0. Även om Örebro gjorde två mål i andra perioden var ändå Storvretas ledning fortfarande tre mål 5-2 vid periodens slut efter mål från Mattias Samuelsson och Jimmie Pettersson.

 

Örebro jobbade sig in i matchen och kvitteringen till 5-5 kom i mitten av den tredje perioden. När Örebro tog ledningen och Alexander Rudd drog på sig utvisningen så talade det mesta för gästerna.

 

Storvreta tog ut målvakten Viktor Klintsten direkt efter Örebros ledningsmål och spelade alltså fem mot fem och i en tät situation framför Örebros mål med tolv sekunder kvar drog gästernas Emil Lundmark på sig en tvåa och Storvreta skulle få avsluta tredje perioden med en man mer då man fortsatte att spela utan målvakt.

 

Robin Nilsberth såg ut att bli sista man med en chans från vänsterkanten men bollen studsade inte riktigt med honom och den spelades ut till Tobias Gustafsson centralt som spelade ut till höger där Valdemar Ahlroth direktsköt in kvitteringen med fyra sekunder kvar.

 

Mindre än en minut in i förlängningen avgjorde sedan Storvretas Niklas Winroth efter en fin diagonalpassning från Robin Nilsberth. Winroth fick öppet mål invid höger stolpe och satte enkelt 7-6 och räddade därmed bonuspoängen till sitt Storvreta.

 

Storvreta ligger kvar på tabellens andra plats med 47 poäng, tre poäng bakom Falun, nästa match för Storvreta spelas borta mot Dalen på onsdag.

 

Storvreta - Örebro 7-6 e.fl (2-0, 3-2, 1-4, 1-0)

Storvretas mål: Valdemar Ahlroth 2, Niklas Winberg 2, Jimmie Pettersson 2, Mattias Samuelsson.

Publik: 1 017

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Allsvenskan: Hagunda hade inga problem med att besegra Bele Barkarby med 8-3 i den allsvenska hemmapremiären, storpubliken 859 åskådare fick se Felix Abrahamsson ligga bakom hälften av hemmamålen.

Superligan: Sirius fick en drömstart i superligapremiären genom att besegra Dalen hemma i IFU Arena med 5-1. Men segern satt långt inne för uppsalalaget.

Träning: Sirius damer har haft en vecka på sig att spela in sig med nya klubbor, samt sex-sju innebandypass, på söndagen inleddes träningsmatchandet mot tuffaste tänkbara motstånd då svenska mästarinnorna Täby stod för motståndet.

Slutspel: Storvreta blev på lördagen svenska mästare för sjätte gången sedan man besegrat Falun med 5-3 i Globen, det såg dock mörkt ut en bit in i den endra perioden då Falun ledde med 0-3.

Kval SSL: Hagunda hade ena foten i SSL när man ledde med 1-3 i den avgörande kvalmatchen, men Warberg vände genom att vinna slutperioden med 3-1 och vinna matchen med 4-3.

Slutspel: Storvreta behövde bara en period för att säkra avancemanget till SM-finalen. Första perioden slutade 9-0 och Vreta gjorde mål på allt.

Slutspel: Jimmie Pettersson blev Storvretas matchjälte när han skickade in 5-4 borta mot Dalen och ordnade 3-1 i matchserien där en SM-final ligger i potten.

Slutspel: Storvreta kunde ha kopplat ett järngrepp om SM-semifinalen i händelse av seger mot Dalen under fredagens tredje drabbning i bäst av sju. Det blev dock gästerna som i likhet med Storvreta i den första matchen vann efter förlängning.

Slutspel: Storvreta såg ut att gå mot seger i den första semifinalen men gästerna Dalen både kvitterade och tog sedan ledningen i slutskedet av tredje perioden. Storvreta lyckades dock kvittera med sekunder kvar och vinna i förlängningen med 7-6.

Slutspel: Det blev favoriterna och regerande svenska mästarna Storvreta som blev första lag till semifinal. Detta sedan man besegrat Sirius i fyra raka matcher.