Skriv ut denna sida
Hagunda befäster serieledningen i allsvenskan. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) Hagunda befäster serieledningen i allsvenskan. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Hagunda vann i Piteå - tillbaka i topp

2018-01-08 - 00:58

Hagunda är tillbaka i serieledningen efter seger mot Wibax Piteå med 3-5 på bortaplan under söndagen.

 

Wibax Piteå slåss i botten om att undvika nerflyttning i division ett och Hagunda för att återta den "tillfälligt utlånade" serieledningen till Salems IF.

 

Hagunda började starkt och fick ett tidigt mål som gjordes av Fredrik Hast, när perioden var färdigspelad hade man ryckt åt sig en ledning med 0-3 efter varsitt mål av Niklas Wik och Felix Abrahamsson. Efter åtta minuter av mittenperioden utökade sedan Martin Holm till 0-4.

 

Det försprång som man hade skaffat sig släppte man aldrig även fast Wibax Piteå kunde reducera två gånger om till 2-4 efter fem minuter av tredje perioden. När Felix Abrahamsson gjorde sitt andra mål för dagen i den tolfte minuten till 2-5 kändes matchen avgjord.

 

Det blev till slut 3-6 sedan båda lagen gjort varsitt mål under de sista tre minuterna. Hagunda återtog därmed serieledningen där toppkvartetten Hagunda, Salem, Umeå City och Strängnäs ser ut att gå mot kval när serien skall summeras. Djurgården finns dock med och utmanar om den fjärde och sista platsen som leder till SSL-kvalet.

 

Nästa omgång för Hagunda spelas den 14 januari då man tar emot Granlo hemma i IFU Arena.

 

Wibax Piteå - Hagunda 4-6 (0-3, 1-1, 3-2)

Hagundas mål: Felix Abrahamsson 2, Fredrik Hast, Niklas Wik, Martin Holm,

Publik: 322

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Slutspel: Storvreta blev på lördagen svenska mästare för sjätte gången sedan man besegrat Falun med 5-3 i Globen, det såg dock mörkt ut en bit in i den endra perioden då Falun ledde med 0-3.

Kval SSL: Hagunda hade ena foten i SSL när man ledde med 1-3 i den avgörande kvalmatchen, men Warberg vände genom att vinna slutperioden med 3-1 och vinna matchen med 4-3.

Slutspel: Storvreta behövde bara en period för att säkra avancemanget till SM-finalen. Första perioden slutade 9-0 och Vreta gjorde mål på allt.

Slutspel: Jimmie Pettersson blev Storvretas matchjälte när han skickade in 5-4 borta mot Dalen och ordnade 3-1 i matchserien där en SM-final ligger i potten.

Slutspel: Storvreta kunde ha kopplat ett järngrepp om SM-semifinalen i händelse av seger mot Dalen under fredagens tredje drabbning i bäst av sju. Det blev dock gästerna som i likhet med Storvreta i den första matchen vann efter förlängning.

Slutspel: Storvreta såg ut att gå mot seger i den första semifinalen men gästerna Dalen både kvitterade och tog sedan ledningen i slutskedet av tredje perioden. Storvreta lyckades dock kvittera med sekunder kvar och vinna i förlängningen med 7-6.

Slutspel: Det blev favoriterna och regerande svenska mästarna Storvreta som blev första lag till semifinal. Detta sedan man besegrat Sirius i fyra raka matcher.

Slutspel kvartsfinal: Storvreta kopplade ett järngrepp om kvartsfinalserien mot Sirius genom att vinna tisdagens match med 5-2.

Bildsvep: Sirius och Storvreta möttes på söndagen i SM-slutspelets andra kvartsfinalmatch, det blev en jämn match som avgjordes på straffar. Uppsalanyheters forograf Sandy Sine var på plats och bjuder här på ett bildsvep.

Slutspel: Sirius bjöd upp till kamp i den andra kvartsfinalmatchen mot Storvreta men fick ändå se sig besegrade efter oavgjort 2-2 i full tid och en mållös förlängning. Storvretas Robin Nilsberth kunde sedan slå in den avgörande straffen.