Skriv ut denna sida
Hagunda befäster serieledningen i allsvenskan. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) Hagunda befäster serieledningen i allsvenskan. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Hagunda vann i Piteå - tillbaka i topp

2018-01-08 - 00:58

Hagunda är tillbaka i serieledningen efter seger mot Wibax Piteå med 3-5 på bortaplan under söndagen.

 

Wibax Piteå slåss i botten om att undvika nerflyttning i division ett och Hagunda för att återta den "tillfälligt utlånade" serieledningen till Salems IF.

 

Hagunda började starkt och fick ett tidigt mål som gjordes av Fredrik Hast, när perioden var färdigspelad hade man ryckt åt sig en ledning med 0-3 efter varsitt mål av Niklas Wik och Felix Abrahamsson. Efter åtta minuter av mittenperioden utökade sedan Martin Holm till 0-4.

 

Det försprång som man hade skaffat sig släppte man aldrig även fast Wibax Piteå kunde reducera två gånger om till 2-4 efter fem minuter av tredje perioden. När Felix Abrahamsson gjorde sitt andra mål för dagen i den tolfte minuten till 2-5 kändes matchen avgjord.

 

Det blev till slut 3-6 sedan båda lagen gjort varsitt mål under de sista tre minuterna. Hagunda återtog därmed serieledningen där toppkvartetten Hagunda, Salem, Umeå City och Strängnäs ser ut att gå mot kval när serien skall summeras. Djurgården finns dock med och utmanar om den fjärde och sista platsen som leder till SSL-kvalet.

 

Nästa omgång för Hagunda spelas den 14 januari då man tar emot Granlo hemma i IFU Arena.

 

Wibax Piteå - Hagunda 4-6 (0-3, 1-1, 3-2)

Hagundas mål: Felix Abrahamsson 2, Fredrik Hast, Niklas Wik, Martin Holm,

Publik: 322

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Superligan: Sirius vann den tidiga jumbofinalen i SSL mot nykomlingarna Lindås med 5-4 efter förlängning hemma i IFU Arena.

Allsvenskan: Hagunda var tidigt illa ute när man mötte KAIS Mora på bortaplan under lördagen. Men en mäktig slutspurt med fyra mål i slutperiodengjorde att man fick med sig en poäng.

Superligan: Sirius förlorade tredje raka matchen i Superligan när Malmö vann med 1-4 hemma i IFU Arena, stor segerorganisatör hos gästerna var Ellen Rasmussen med ett mål och två assist.

Allsvenskan: Det satt långt inne, men efter en svag första period med underläge 3-4 var det bara Hagunda för hela slanten. Tabelljumbon Runsten hade inget att sätta emot och Hagundasegern skrevs till 9-5.

Superligan: Sirius innebandyherrar tog en tung skalp när man på söndagen besegrade Pixbo med klara 8-5 hemma i IFU Arena.

Superligan: Efter två raka förluster var det upp till bevis för Storvreta när Örebro gästade IFU Arena i den tredje omgången av Superligan. Det blev också en kontrollerad seger till slut med 9-5.

Superligan: Sirius innebandyherrar hade inte marginalerna med sig i hemmapremiären då Örebro stod för motståndet. Sirius förlorade med 6-7 trots en drömstart med två snabba mål.

Superligan: Sirius innebandydamer blev nollade när man premiärspelade i säsongens SSL hemma mot Jönköping. Det var en jämn match där tredje perioden handlade mest om Sirius mot Jönköpings målvakt.

Allsvenskan: Det blev premiärförlust för Hagunda med 7-8 när man tog emot Tullinge hemma i IFU Arena när den allsvenska säsongen drog i gång på fredagen.

Superligan: SSL-premiären mot Dalen är nog en match som Storvreta helst vill glömma. Gästerna vann med tvåsiffrigt 10-6 och det enda glädjeämnet var tretton minuters spel av en målvaktsdebutant.