Skriv ut denna sida
Mattias Samuelssons (13) derbyglädje när Jimmie Pettersson just gjort 5-3. (Foto: Peter Bohlin) Mattias Samuelssons (13) derbyglädje när Jimmie Pettersson just gjort 5-3. (Foto: Peter Bohlin)

Storvretas boxplay vände derbyunderläge mot Sirius

2017-12-26 - 23:19

Sirius var fem minuter från en derbyskräll och när Storvretas Albin Sjögren drog på sig en utvisning kunde blåsvart "stänga" matchen - men det var Storvreta som gjorde mål och vände till seger.

 

Ett defensivt Sirius var på väg att besegra tabelltvåan Storvreta inför ett nästintill fullsatt IFU Arena. När det återstod sex minuter av tredje perioden hade man ledningen med 2-3 och Storvretas Albin Sjögren drog på sig en utvisning.

 

Sirius fick en perfekt möjlighet att "stänga" matchen och gå fram till 2-4 men för andra gången under matchen är det Storvreta som gör mål i Sirius numerära överläge. Första gången var när tredje perioden var drygt fyra minuter spelad, Robin Nilsberth var utvisad men det var Storvreta och Tobias Gustafsson som kvitterade Sirius ledning till 2-2.

 

Sirius kom dock tillbaka och Johan Elfving gjorde 2-3 ett par minuter senare och historien upprepade sig alltså med fem minuter kvar av perioden. Victor Andersson kvitterade till 3-3 när Sjögren satt på botbänken och minuten senare gjorde Jimmie Pettersson 4-3 till Storvreta.

 

Pettersson nöjde sig inte med att bara göra 4-3, han gjorde även 5-3 nästan exakt en minut senare och Sirius var ett slaget lag även om man på intet sätt givit upp. Sirius gjorde en nästintill perfekt taktiskt genomförd match och underläge 1-0 från inledningen av matchen förbyttes till ledning med 1-2 efter mål av Joakob Drews (Sirius bäste spelare) och Johan Widh.

 

Henrik Stenberg satte 6-3 i tom bur med halvminuten kvar i tomkasse, dessförinnan hade Storvreta även träffat ribban när Tobias Steineck lämnat kassen i jakten på att komma ikapp. Det är små marginaler i innebandy, Sirius hade inte behövt be om ursökt ifall man hade tagit poäng, man var med i matchen under 55 av 60 minuter men tappar det under sitt eget spel i mumerärt överläge.

 

Storvreta befäster med de tre poängen sin andra plats i Superligans tabell två poäng bakom Falun som dock har en match mindre spelad. Just de två möts den 3 januari i Falun i en prestigefull seriefinal.

 

Storvreta - Sirius 6-3 (1-1, 0-1, 5-1)

Storvretas mål: Jimmie Pettersson 3, Tobias Gustafsson, Victor Andersson, Henrik Stenberg.

Sirius mål: Jakob Drews, Johan Widh, Johan Elfving.

Publik: 2 474

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Superligan: Sirius stod för en mycket blek inledning bottenmötet mot Thorengruppen på torsdagkvällen i IFU arena. Efter underläge 0-4 lyckades man dock resa sig och vända på matchen till seger med 5-4.

Superligan: Sirius vann en blytung seger med 7-6 mot obesegrade Endre när lagen drabbade samman i IFU Arena på söndagen. Sirius hade ledningen med 5-2 men tappade till 5-5 men visade stark lagmoral och kom tillbaka även från 6-6 och vann till slut med 7-6.

Superligan: Innebandyns två stora giganter Storvreta och Falun drabbade samman i IFU Arena på lördagen. Det blev en målmässigt jämn match där Storvreta kunde vinna med 6-3 efter att ha gjort fyra mål i slutperioden.

Superligan: Sirius var chanslösa mot ett för dagen mer taggat och motiverat Pixbo som vann med 3-10 i söndagens omgång av SSL.

Superligan: Efter fem raka förluster bröt Sirius en dyster svit mot Malmö när man på lördagen vann med 5-6 på bortaplan. Stor matchvinnare för Sirius blev Klara Molin med tre mål.

Allsvenskan: Hagunda åkte på säsongens första förlust när man på fredagen föll mot AIK med 3-5, förlusten innbär att AIK tar över serieledningen från Hagunda på samma poäng men med fler gjorda mål.

Superligan: Sirius har fått en fantastisk inledning på superligasäsongen med fem segrar av sex möjliga och en topplacering i tabellen. Uppsalanyheter frågade tränaren Marko Palosaari vad som ligger bakom framgången.

Superligan: Sirius vann sin fjärde raka match när man på lördagen besegrade Jönköping med 6-4 efter en riktig målexplosion i andra perioden. I Sirius noterades sex olika spelare för varsitt mål.

Superligan: Före lördagens match hade hon gjort tre mål och två assist, men i segermatchen 5-2 mot Lund lossnade det rejält för Jonna Vuontisvaara som var inblandad i fyra mål.

Superligan: I fredagens SSL-möte mot Falun blev Klara Molin tremålsskytt, i dagens bortamöte klev Sara Attermo fram och kopierade lagkaptenens bedrift och gjorde de första tre målen i segermatchen mot Warberg.