Skriv ut denna sida
Växjös Christopher Holmér och Storvretas Henrik Stenberg i handgemäng under storbråket i andra perioden. (Foto: Peter Bohlin) Växjös Christopher Holmér och Storvretas Henrik Stenberg i handgemäng under storbråket i andra perioden. (Foto: Peter Bohlin)

Storvreta vann tuff och kostsam match mot Växjö

2017-10-29 - 22:50

Storvreta gick på knock och vann första perioden med 4-0 mot Växjö, man vann till slut en målrik tillställning med 10-6 men eftersnacket handlade om Johan Roos överkörning av Jimmie Pettersson och flera matchstraff.

 

Det blev en märklig match mellan Storvreta och Växjö på söndagskvällen, Storvreta gick fram till ledning med 4-0 under sex minuter i den första perioden och spelade fantastisk innebandy. Men matchbilden skulle förändras till att präglas av hårt och fult spel, skada samt flera matchstraff.

 

Vi börjar med den första perioden, när Jesper Sankell utvisades i den femte minuten var det startskottet för Storvreta och Albin Sjögren som gjorde 1-0 i det numerära överläget. På tre minuter mellan den tionde och trettonde minuten utökade sedan Storvreta tre gånger om efter mål av Valdemar Ahlroth, Robin Nilsberth och Henrik Stenberg.

 

Det var även mycket nära att Storvreta kunnat utöka ytterligare innan första perioden var över. Den andra perioden skulle komma att bli väldigt händelserik. Första reducerade André Andersson till 4-1 på straff kort därefter åkte tränaren Niklas Nordén ut på matchstraff efter att ha uppträtt dåligt i princip under hela matchen. Storvretas Henrik Stenberg gjorde 5-1 i den sextonde minuten i numerärt överläge sedan ledaren Lars Ståhlfors dragit på sig en utvisning för osportsligt uppträdande 2+10 minuter. Målet kom dock i skymundan av en händelse på mittplanen.

 

Johan Roos hade sekunder före Stenbergs mål satsat fullt mot Jimmie Pettersson utan att på något sätt ha en chans att vinna bollen. Roos körde över Pettersson som stöp i golvet och blev liggande flera minuter med smärtos i axeln. Ett stort tumult uppstod bland samtliga lagens spelare som var inne på planen, mitt i tumultet knuffade Storvretas målvakt Viktor Klintsten Johan Roos över sargen och storbråket var ett faktum.

 

När domarparet fått ordning på vad som hänt utdelades ett lindrigt matchstraff till Viktor Klintsten och ett grovt dito till Johan Roos. Perioden slutade 1-1 och Storvreta ledde med 5-1 inför slutperioden.

 

Det var inte mycket som talade för Växjö som dock lyckades samla ihop sig och reducera till 5-3 med två snabba mål. En tidig timeout i perioden av Storvreta som fick ordning på grejerna och satte fyra mål på lika många minuter till 9-3.

 

Tredje perioden slutade oavgjort 5-5 och Storvreta vann matchen med 10-6, noterbart från poängprotokollet är att Henrik Stenberg gjorde fyra mål och att nyförvärvet från Växjö Valdemar Ahlroth stod för tre mål. Tyvärr kom både Stenbergs och Ahlrots prestationer i skymundan av Jimmie Petterssons skada och den stökiga andra perioden.

 

Storvreta - Växjö 10-6 (4-0, 1-1, 5-5)

Storvretas mål: Henrik Stenberg 4, Valdemar Ahlroth 3, Albin Sjögren, Robin Nilsberth, Nicklas Paulsson.

Publik: 1 442

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Superligan: Sirius väntade och väntade på sina motståndare som hade fastnat i trafiken efter en olycka. Sedan krossade man Jönköping som kanske önskade att man suttit kvar i bussen istället för att bli överkörda i IFU Arena med 11-2.

Superligan: Det var två lag som satte defensiven i första rummet när Sirius besökte Kalmarsund borta i den tionde omgången av SSL. Sirius kunde dock avgöra matchen med två snabba mål i slutminuterna.

Allsvenskan: Hagunda hade inga problem med att besegra Bele Barkarby med 8-3 i den allsvenska hemmapremiären, storpubliken 859 åskådare fick se Felix Abrahamsson ligga bakom hälften av hemmamålen.

Superligan: Sirius fick en drömstart i superligapremiären genom att besegra Dalen hemma i IFU Arena med 5-1. Men segern satt långt inne för uppsalalaget.

Träning: Sirius damer har haft en vecka på sig att spela in sig med nya klubbor, samt sex-sju innebandypass, på söndagen inleddes träningsmatchandet mot tuffaste tänkbara motstånd då svenska mästarinnorna Täby stod för motståndet.

Slutspel: Storvreta blev på lördagen svenska mästare för sjätte gången sedan man besegrat Falun med 5-3 i Globen, det såg dock mörkt ut en bit in i den endra perioden då Falun ledde med 0-3.

Kval SSL: Hagunda hade ena foten i SSL när man ledde med 1-3 i den avgörande kvalmatchen, men Warberg vände genom att vinna slutperioden med 3-1 och vinna matchen med 4-3.

Slutspel: Storvreta behövde bara en period för att säkra avancemanget till SM-finalen. Första perioden slutade 9-0 och Vreta gjorde mål på allt.

Slutspel: Jimmie Pettersson blev Storvretas matchjälte när han skickade in 5-4 borta mot Dalen och ordnade 3-1 i matchserien där en SM-final ligger i potten.

Slutspel: Storvreta kunde ha kopplat ett järngrepp om SM-semifinalen i händelse av seger mot Dalen under fredagens tredje drabbning i bäst av sju. Det blev dock gästerna som i likhet med Storvreta i den första matchen vann efter förlängning.