Skriv ut denna sida
Växjös Christopher Holmér och Storvretas Henrik Stenberg i handgemäng under storbråket i andra perioden. (Foto: Peter Bohlin) Växjös Christopher Holmér och Storvretas Henrik Stenberg i handgemäng under storbråket i andra perioden. (Foto: Peter Bohlin)

Storvreta vann tuff och kostsam match mot Växjö

2017-10-29 - 22:50

Storvreta gick på knock och vann första perioden med 4-0 mot Växjö, man vann till slut en målrik tillställning med 10-6 men eftersnacket handlade om Johan Roos överkörning av Jimmie Pettersson och flera matchstraff.

 

Det blev en märklig match mellan Storvreta och Växjö på söndagskvällen, Storvreta gick fram till ledning med 4-0 under sex minuter i den första perioden och spelade fantastisk innebandy. Men matchbilden skulle förändras till att präglas av hårt och fult spel, skada samt flera matchstraff.

 

Vi börjar med den första perioden, när Jesper Sankell utvisades i den femte minuten var det startskottet för Storvreta och Albin Sjögren som gjorde 1-0 i det numerära överläget. På tre minuter mellan den tionde och trettonde minuten utökade sedan Storvreta tre gånger om efter mål av Valdemar Ahlroth, Robin Nilsberth och Henrik Stenberg.

 

Det var även mycket nära att Storvreta kunnat utöka ytterligare innan första perioden var över. Den andra perioden skulle komma att bli väldigt händelserik. Första reducerade André Andersson till 4-1 på straff kort därefter åkte tränaren Niklas Nordén ut på matchstraff efter att ha uppträtt dåligt i princip under hela matchen. Storvretas Henrik Stenberg gjorde 5-1 i den sextonde minuten i numerärt överläge sedan ledaren Lars Ståhlfors dragit på sig en utvisning för osportsligt uppträdande 2+10 minuter. Målet kom dock i skymundan av en händelse på mittplanen.

 

Johan Roos hade sekunder före Stenbergs mål satsat fullt mot Jimmie Pettersson utan att på något sätt ha en chans att vinna bollen. Roos körde över Pettersson som stöp i golvet och blev liggande flera minuter med smärtos i axeln. Ett stort tumult uppstod bland samtliga lagens spelare som var inne på planen, mitt i tumultet knuffade Storvretas målvakt Viktor Klintsten Johan Roos över sargen och storbråket var ett faktum.

 

När domarparet fått ordning på vad som hänt utdelades ett lindrigt matchstraff till Viktor Klintsten och ett grovt dito till Johan Roos. Perioden slutade 1-1 och Storvreta ledde med 5-1 inför slutperioden.

 

Det var inte mycket som talade för Växjö som dock lyckades samla ihop sig och reducera till 5-3 med två snabba mål. En tidig timeout i perioden av Storvreta som fick ordning på grejerna och satte fyra mål på lika många minuter till 9-3.

 

Tredje perioden slutade oavgjort 5-5 och Storvreta vann matchen med 10-6, noterbart från poängprotokollet är att Henrik Stenberg gjorde fyra mål och att nyförvärvet från Växjö Valdemar Ahlroth stod för tre mål. Tyvärr kom både Stenbergs och Ahlrots prestationer i skymundan av Jimmie Petterssons skada och den stökiga andra perioden.

 

Storvreta - Växjö 10-6 (4-0, 1-1, 5-5)

Storvretas mål: Henrik Stenberg 4, Valdemar Ahlroth 3, Albin Sjögren, Robin Nilsberth, Nicklas Paulsson.

Publik: 1 442

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Superligan: Sirius stod för en mycket blek inledning bottenmötet mot Thorengruppen på torsdagkvällen i IFU arena. Efter underläge 0-4 lyckades man dock resa sig och vända på matchen till seger med 5-4.

Superligan: Sirius vann en blytung seger med 7-6 mot obesegrade Endre när lagen drabbade samman i IFU Arena på söndagen. Sirius hade ledningen med 5-2 men tappade till 5-5 men visade stark lagmoral och kom tillbaka även från 6-6 och vann till slut med 7-6.

Superligan: Innebandyns två stora giganter Storvreta och Falun drabbade samman i IFU Arena på lördagen. Det blev en målmässigt jämn match där Storvreta kunde vinna med 6-3 efter att ha gjort fyra mål i slutperioden.

Superligan: Sirius var chanslösa mot ett för dagen mer taggat och motiverat Pixbo som vann med 3-10 i söndagens omgång av SSL.

Superligan: Efter fem raka förluster bröt Sirius en dyster svit mot Malmö när man på lördagen vann med 5-6 på bortaplan. Stor matchvinnare för Sirius blev Klara Molin med tre mål.

Allsvenskan: Hagunda åkte på säsongens första förlust när man på fredagen föll mot AIK med 3-5, förlusten innbär att AIK tar över serieledningen från Hagunda på samma poäng men med fler gjorda mål.

Superligan: Sirius har fått en fantastisk inledning på superligasäsongen med fem segrar av sex möjliga och en topplacering i tabellen. Uppsalanyheter frågade tränaren Marko Palosaari vad som ligger bakom framgången.

Superligan: Sirius vann sin fjärde raka match när man på lördagen besegrade Jönköping med 6-4 efter en riktig målexplosion i andra perioden. I Sirius noterades sex olika spelare för varsitt mål.

Superligan: Före lördagens match hade hon gjort tre mål och två assist, men i segermatchen 5-2 mot Lund lossnade det rejält för Jonna Vuontisvaara som var inblandad i fyra mål.

Superligan: I fredagens SSL-möte mot Falun blev Klara Molin tremålsskytt, i dagens bortamöte klev Sara Attermo fram och kopierade lagkaptenens bedrift och gjorde de första tre målen i segermatchen mot Warberg.