Skriv ut denna sida
Storpublik såg Hagunda vinna mot favoriterna. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) Storpublik såg Hagunda vinna mot favoriterna. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Hagundas drömstart mot favoriterna

2017-09-18 - 05:18

Nykomlingarna Hagunda hade svårast möjliga start på Allsvenskan, men lyckades vinna borta i premiären med 3-4 mot klara favoriterna Gävle. Stor matchvinnare för Hagunda blev Fredrik Hast med två mål.

Efter en mållös första halva av inledningsperioden gjordes fyra mål på bara 2,5 minuter, det var Hagundas Fredrik Hast som inledde med att göra 0-1 och bara 20 sekunder senare ökade brorsan Mikael på till 0-2.

Två minuter senare var ställningen 1-3 sedan Gävle först reducerat till 1-2 och dessutom noterats för ett självmål. Hagunda har bra utdelning på sina chanser och efter första perioden är ställningen 2-3, skotten fördelades 12-9.

Andra periodens enda mål gjordes av Gävles Andreas Dahlkvist och storpubliken 1216 åskådare bjöds på en oviss tillställning i den nya Alfahallen. Det skulle dock bli Hagunda som drog det längsta strået då Fredrik Hast satte matchavgörande 3-4 i den elfte minuten.

Noterbart från premiären var att Hagunda hade många supportrar som åkt till matchen och bjöd på en fin inramning. Hemmpremiären spelas i IFU Arena den 1 oktober klockan 13:00 mot Wibax Patriot Piteå.

Gävle - Hagunda 3-4 (2-3, 1-0, 0-1)

Hagundas mål: Fredrik Hast 2, Mikael Hast, Självmål.

Publik: 1 216

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Internationellt: Nu står det klart att det tidigare uppskjutna världsmästerskapet för U19-damerna kommer att genomföras i Uppsala.

Kval SSL: Hagundas insats i de första kvalmötet i bäst av fem mot Warberg skapade många frågor inför returen på onsdagskvällen. Hagunda fick en bra start, tappade men återtog matchen och kvitterade matchserien till 1-1.

Slutspel: Sirius förlorade tisdagens kvartsfinal hemma mot KAIS Mora med 3-6, därmed har Mora skaffat sig en "matchboll" inför hammamötet på fredag i matchserien som bara har bortasegrar hittills.

Slutspel: Sirius kvitterade KAIS Moras ledning till 1-1 i kvartsfinalserien efter seger i kvällens match med 4-5 på bortaplan.

Kval Superligan: Hagunda besegrade AIK i den avgörande matchen om vem som skall gå till kvalfinal om en plats i SSL. Hagunda visade bra lagmoral efter att ha tappat en ledning med 4-0 till 4-4, och kunde till slut vinna med 8-4.

Slutspel: Sirius föll mot KAIS Mora med 3-6 när den första matchen i kvartsfinalserien i bäst av fem avgjordes.

Kval Superligan: Hagunda har tre raka förluster mot AIK den här säsongen och hade kniven på strupen i den andra kvalmatchen i bäst av tre när lagen möttes på onsdagen. Efter en formidabel insats i de första två perioderna kunde man hålla undan och kvittera till 1-1 i matcher efter seger med 11-8.

Superligan: Sirius grejade nytt kontrakt trots förlust mot Mullsjö, Dalen gjorde nämligen sitt och vann mot Höllviken som hade gått förbi Sirius vid en seger.

Superligan: Sirius låg under med 2-1 borta mot Karlstad, men en mäktig målexplosion i inledningen av tredje perioden vände matchen till seger med 4-6.

Superligan: Det såg ut att gå till förlängning mellan Sirius och Malmö, men med drygt två minuter kvar av slutperioden gjorde Jonna Vuontisvaara sitt andra mål i matchen och ledning 3-2 som till slut blev 4-2 efter mål i tom bur av Maja Brodin.