Skriv ut denna sida
Viktor Klintsten i Storvretas räddade den här gången på mållinjen. (Foto: Peter Bohlin) Viktor Klintsten i Storvretas räddade den här gången på mållinjen. (Foto: Peter Bohlin)

Storvreta illa ute i SM-semifinalen

2017-04-12 - 02:41

Storvreta är illa ute i semifinalspelet mot Falun efter tisdagens förlust med 4-7 hemma i IFU Arena. Man måste nu vinna tre raka matcher för att ta sig till en ny SM-final.

 

Falun har kopplat ett järngrepp på Storvreta och en plats i SM-finalen efter att man på tisdagen vunnit övertygande med 4-7 i IFU Arena. Efter drygt fem minuters spel ledde man med 0-2 och när halva perioden var spelad hade man utökat till 0-3. Med två snabba mål av Jimmie Pettersson väcktes dock förhoppningarna åter på hemmafavoriterna.

 

Alexander Hallén och Simon Palmén utökade snabbt Faluns ledning till 2-5, perioden slutade 3-5 sedan Henrik Stenberg reducerat med drygt tio sekunder kvar. Noterbart från perioden var en straffmiss av Alexander Rudd, eller räddning av reservmålvakten Emil Lilja som byttes in om man så vill.

 

Endast en minut in i den andra perioden tilldömdes Storvreta ytterligare en straff, samma procedur med byte av målvakt i Falun, ut med Johan Rehn och in med Lilja. Den här gången bytte Storvreta straffläggare till Henrik Stenberg men Lilja räddade återigen.

 

Andra periodens enda mål gjordes av Johannes Larsson i den 12:e minuten och känslan var att Falun hade bra kontroll på matchen. Den tredje perioden slutar 1-1 sedan Simon Cederström först gjort 3-7 och "stängt" matchen. Med två minuter kvar gör Albin Sjögren 4-7 som blir slutresultat.

 

Storvreta är nu riktigt illa ute, Falun leder matchserien i bästa av sju möten med 3-1 och Storvreta måsta vinna tyre raka matcher för att kunna lösa en ny finalbiljett, det ser i nuläget ut som en mycket svår uppgift.

 

Storvreta - Falun 4-7 (3-5, 0-1, 1-1)

Storvretas mål: Jimmie Pettersson 2, Henrik Stenberg, Albin Sjögren.

Publik: 2 270

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Internationellt: Nu står det klart att det tidigare uppskjutna världsmästerskapet för U19-damerna kommer att genomföras i Uppsala.

Kval SSL: Hagundas insats i de första kvalmötet i bäst av fem mot Warberg skapade många frågor inför returen på onsdagskvällen. Hagunda fick en bra start, tappade men återtog matchen och kvitterade matchserien till 1-1.

Slutspel: Sirius förlorade tisdagens kvartsfinal hemma mot KAIS Mora med 3-6, därmed har Mora skaffat sig en "matchboll" inför hammamötet på fredag i matchserien som bara har bortasegrar hittills. 

Slutspel: Sirius kvitterade KAIS Moras ledning till 1-1 i kvartsfinalserien efter seger i kvällens match med 4-5 på bortaplan.

Kval Superligan: Hagunda besegrade AIK i den avgörande matchen om vem som skall gå till kvalfinal om en plats i SSL. Hagunda visade bra lagmoral efter att ha tappat en ledning med 4-0 till 4-4, och kunde till slut vinna med 8-4.

Slutspel: Sirius föll mot KAIS Mora med 3-6 när den första matchen i kvartsfinalserien i bäst av fem avgjordes.

Kval Superligan: Hagunda har tre raka förluster mot AIK den här säsongen och hade kniven på strupen i den andra kvalmatchen i bäst av tre när lagen möttes på onsdagen. Efter en formidabel insats i de första två perioderna kunde man hålla undan och kvittera till 1-1 i matcher efter seger med 11-8.

Superligan: Sirius grejade nytt kontrakt trots förlust mot Mullsjö, Dalen gjorde nämligen sitt och vann mot Höllviken som hade gått förbi Sirius vid en seger.

Superligan: Sirius låg under med 2-1 borta mot Karlstad, men en mäktig målexplosion i inledningen av tredje perioden vände matchen till seger med 4-6.

Superligan: Det såg ut att gå till förlängning mellan Sirius och Malmö, men med drygt två minuter kvar av slutperioden gjorde Jonna Vuontisvaara sitt andra mål i matchen och ledning 3-2 som till slut blev 4-2 efter mål i tom bur av Maja Brodin.