Skriv ut denna sida
Mattias Samuelsson (13) och Jimmie Pettersson (8) gjorde varsitt hattrick. Här med Henrik Stenberg i mitten. (Foto: Peter Bohlin) Mattias Samuelsson (13) och Jimmie Pettersson (8) gjorde varsitt hattrick. Här med Henrik Stenberg i mitten. (Foto: Peter Bohlin)

Semifinalen som hade allt - Samuelsson matchjälte

2017-04-07 - 02:04

Giganternas kamp har matchserien mellan Storvreta och Falun kallats och ingen kan ifrågasätta det efter vad som presterades i IFU Arena när Storvreta vände två gånger och till slut vann i sudden death med 8-7.

 

Storvreta fick en bra start med mål av Mattias Samuelsson redan efter en halv minut, men perioden skulle innehålla totalt sju mål när den summerades. Falun vände och gjorde fyra raka mål och hade ledningen med 1-4 efter tretton minuter spel. De två sistnämnda målen kom när Storvreta hade en spelare utvisad.

 

Innan periodens slut kunde dock Jimmie Pettersson och Mattias Samuelsson reducera till viktiga 3-4 inför andra perioden. När Niklas Winroth kvitterade till 4-4 efter en rejäl upprullning som startade centralt av Alexander Rudd somspelade till vänster där Albin Sjögren slog en cross till Niklas Winroth.

 

I mitten av perioden bjuds publiken på ytterligare en delikatess när Jesper Berggren spelar djupt till Jimmie Pettersson som hittar Henrik Stenberg framför mål och Storvreta hade vänt underläget från 1-4 till ledning 5-4.

 

Falun lyckas dock kvittera till 5-5 innan periodens slut och matchens underhållningsvärde så långt var skyhögt, och bättre skulle det bli trots att det är Falun som går fram till ny ledning med 5-7. Det såg ut som att dalalaget skulle utöka matchserien till 2-0 - om det inte varit för Jimmie Pettersson och Alexander Rudd.

 

När klockan visade 17:40 hade Storvreta plockat Viktor Klintsten ur kassen och Rudd hade spelat fram till Pettersson centralt som vänder om och drar in 6-7. Storvreta skapar ett enormt tryck i slutskedet av matchen och med bara sju sekunder kvar av tredje perioden trycker Jimmi Pettersson in en retur efter skott från Alexander Rudd och återigen var det kvitterat.

 

Matchen slutade 7-7 och i förlängningen drar Faluns Casper Backby på sig en utvisning. Knappt en halv minut senare skjuter Mattias Samuelsson in sitt tredje mål för dagen och utjämnar därmed matchserien till 1-1.

 

Semifinalen avgörs i bäst av sju matcher, den tredje matchen spelas i Falun på lördag och match nummer fyra i Uppsala på måndag den 11 april.

 

Storvreta - Falun 8-7 e.sd (3-4, 2-1, 2-2, 1-0)

Storvretas mål: Mattias Samuelsson 3, Jimmie Pettersson 3, Niklas Winroth, Henrik Stenberg.

Publik: 1 698

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Landslag: Det tidigare uppskjutna världsmästerskapet i innebandy för damer U19 i IFU Arena har nu fått ett nytt datum för andra gången.

Superligan: Storvreta vann dragkampen om Siriusstjärnan Filip Eriksson, i ett pressmeddelande på söndagen meddelade klubben att Eriksson skrivit på för de kommande två åren.

Superligan: Serieledarna IKSU var numret större än slutspelsjagande Sirius när lagen möttes på fredagen i IFU Arena, stor segerorganisatör hos gästerna var Emelie Wibron med fyra mål och två assist.

Superligan: Sirius väntade och väntade på sina motståndare som hade fastnat i trafiken efter en olycka. Sedan krossade man Jönköping som kanske önskade att man suttit kvar i bussen istället för att bli överkörda i IFU Arena med 11-2.

Superligan: Det var två lag som satte defensiven i första rummet när Sirius besökte Kalmarsund borta i den tionde omgången av SSL. Sirius kunde dock avgöra matchen med två snabba mål i slutminuterna.

Allsvenskan: Hagunda hade inga problem med att besegra Bele Barkarby med 8-3 i den allsvenska hemmapremiären, storpubliken 859 åskådare fick se Felix Abrahamsson ligga bakom hälften av hemmamålen.

Superligan: Sirius fick en drömstart i superligapremiären genom att besegra Dalen hemma i IFU Arena med 5-1. Men segern satt långt inne för uppsalalaget.

Träning: Sirius damer har haft en vecka på sig att spela in sig med nya klubbor, samt sex-sju innebandypass, på söndagen inleddes träningsmatchandet mot tuffaste tänkbara motstånd då svenska mästarinnorna Täby stod för motståndet.

Slutspel: Storvreta blev på lördagen svenska mästare för sjätte gången sedan man besegrat Falun med 5-3 i Globen, det såg dock mörkt ut en bit in i den endra perioden då Falun ledde med 0-3.

Kval SSL: Hagunda hade ena foten i SSL när man ledde med 1-3 i den avgörande kvalmatchen, men Warberg vände genom att vinna slutperioden med 3-1 och vinna matchen med 4-3.