Skriv ut denna sida
Hagunda är klara för Allsvenskan efter seger mot Rosersberg. (Foto: Peter Bohlin) Hagunda är klara för Allsvenskan efter seger mot Rosersberg. (Foto: Peter Bohlin)

Hagunda vann slaget om E4 "vi är extremt starka och har seriens bästa målvakt"

2017-03-30 - 00:21

Hagunda är klara för Allsvenskan, detta sedan man besegrat Rosersberg i två raka matcher i direktkvalet. På onsdagen var det jämnt och avgörandet skedde endast 29 sekunder från slutet av tredje perioden.

 

Hagunda tog ledningen med 0-1 genom Martin Holm i den femte minuten och utökade till 2-0 efter mål av Felix Abrahamsson i den 15:e minuten. Det var ändå jämnt spelmässigt och i andra perioden reducerar Rosersberg till 2-1 vilket är ställningen efter två perioder.

 

När Daniel Wadberg sätter 3-1 för Hagunda i inledningen av den tredje perioden känns det som att det kan springa iväg, ungefär som det gjorde senast när lagen möttes i IFU Arena. Men ett riktigt viljemål av Christian Sandsund till 3-2 skapade nerv i matchen igen.

 

Rosersberg var betydligt mer noggranna i sitt försvarsarbete i den här matchen än senast och det var två riktigt bra lag som möttes inför ett knökfullt Rosershallen. När sedan samma Sandsund kvitterade till 3-3 hördes nog jublet ända ut på E4:an.

- Visst kändes det lite nervöst när dom kvitterade, men det kändes ganska skönt ändå, hade det gått till sudden tror jag att vi hade vunnit i alla fall, jag tycker vi kändes starka, säger tränaren Mårten Pederson efter matchen.

 

Nu slapp Pederson invänta förlängningen då backen Lars Ohlsson laddade bössan från långt ut i banan, framför mål stod Daniel Wadberg beredd men skottet var så hårt och välplacerat att målvakten Kim Kulich inte hade en chans när bollen letade sig in i krysset.

 

Hagunda vinner med 4-3 och det är en glad och lättad tränare efter matchen.

- Det är så jävla skönt, det känns som en stor lättnad faktiskt, hela laget har haft pressen på sig, säger Mårten Pederson som även bjöd på ett segerjubel tillsammans med assisterande tränaren Stefan Karlsson.

 

Tränaren är inte sen med att svara på vår fråga vad det egentligen är som avgör dagens match.

- Jag tycker att det är bredden som avgör, vi är extremt starka och sen har vi seriens bästa målvakt i Tomas Åhrberg.

 

Pederson fortsätter med att hylla hela laget och menar att när man gick ner på två femmor så fortsätter spelarna som sitter att peppa de som spelar.

- De som får sitta betyder lika mycket som resten, säger Mårten Pederson avslutningsvis.

 

Rosersberg - Hagunda 3-4 (0-2, 1-0, 2-2)

Hagundas mål: Martin Holm, Felix Abrahamsson, Daniel Wadberg, Lars Ohlsson.

Publik: 501

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Slutspel: Storvreta blev på lördagen svenska mästare för sjätte gången sedan man besegrat Falun med 5-3 i Globen, det såg dock mörkt ut en bit in i den endra perioden då Falun ledde med 0-3.

Kval SSL: Hagunda hade ena foten i SSL när man ledde med 1-3 i den avgörande kvalmatchen, men Warberg vände genom att vinna slutperioden med 3-1 och vinna matchen med 4-3.

Slutspel: Storvreta behövde bara en period för att säkra avancemanget till SM-finalen. Första perioden slutade 9-0 och Vreta gjorde mål på allt.

Slutspel: Jimmie Pettersson blev Storvretas matchjälte när han skickade in 5-4 borta mot Dalen och ordnade 3-1 i matchserien där en SM-final ligger i potten.

Slutspel: Storvreta kunde ha kopplat ett järngrepp om SM-semifinalen i händelse av seger mot Dalen under fredagens tredje drabbning i bäst av sju. Det blev dock gästerna som i likhet med Storvreta i den första matchen vann efter förlängning.

Slutspel: Storvreta såg ut att gå mot seger i den första semifinalen men gästerna Dalen både kvitterade och tog sedan ledningen i slutskedet av tredje perioden. Storvreta lyckades dock kvittera med sekunder kvar och vinna i förlängningen med 7-6.

Slutspel: Det blev favoriterna och regerande svenska mästarna Storvreta som blev första lag till semifinal. Detta sedan man besegrat Sirius i fyra raka matcher.

Slutspel kvartsfinal: Storvreta kopplade ett järngrepp om kvartsfinalserien mot Sirius genom att vinna tisdagens match med 5-2.

Bildsvep: Sirius och Storvreta möttes på söndagen i SM-slutspelets andra kvartsfinalmatch, det blev en jämn match som avgjordes på straffar. Uppsalanyheters forograf Sandy Sine var på plats och bjuder här på ett bildsvep.

Slutspel: Sirius bjöd upp till kamp i den andra kvartsfinalmatchen mot Storvreta men fick ändå se sig besegrade efter oavgjort 2-2 i full tid och en mållös förlängning. Storvretas Robin Nilsberth kunde sedan slå in den avgörande straffen.